Skocz do zawartości
crux

Dobra Plyta Pod 775

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prawdopodobnie bede mial mozliwosc wyboru czesci do nowego kompa (po czesci dla siebie). Do konca nie wiem czy bedzie to Athlon64 czy moze P4. Kompletnie nie znam sie na Intelu. Nie wiem jaki chipset jest dobry. Z tego co czytalem to intelowskie sa najlepsze. Dla AGP to ejst 865PE? A dla PCI-E to jest 915P? Czy one sa najlepsze (cena 300-400zl)? Nie chce zintegrowanej grafy, jedynie LAN i dzwiek. Jakie modele polecacie na oba sloty? Czytalem ze ta jest dobra:

Asus P5P800 Intel 865PE pod AGP http://sklep.benchmark.pl/pelny_13439.html

Nie wiem jednak jaka jest dobra w takiej cenie pod PCI-E.

W sumie koszt grafiki max do 300zl przy PCI-E to tylko Radeon X300 a przy AGP to tylko Radeon 9550. X300 jest mniej wydajny ale chyba warto troche sie pomeczyc by pozniej byc na nowszej platformie wymieniajac grafike.

Licze na pomoc!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez AMD, jesli juz musisz brac intela to tak jak napisales i865pe ma zlacze agp a 915p pci-e do 400zl bierz plyte abita chyba as8, druga sprawa to za ile bedzies wymienial grafe i inne czesci

1437138[/snapback]

Przemyslalem sprawe i o ile bede mial mozliwosc (pewne wzgledy...) to wezme PCI-E bo to bedzie caly nowy komp - nic nie wymieniam - komp z podpisu zostaje. Jaka plytke polecasz pod LGA 775 i PCi-E do 400zl? Jak w tytule do OC rowniez ale bez przesady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba Gigabyte ..... Duo ma świetny stosunek wydajność/cena

dołóż do grafy albo zmoduj 6200@6600 i gitens ;)

a z tego co wiem ( no chyba że pomyliłem płyty) to ona ma niezły potęcjał podkręcania i stabilna i wogóle porządna jest!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi