s0lid Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Głupia sprawa, musze mieć odpowiedz w ciągu kilku minut, bo mam do wyboru dwa notebook'i ,ktore maja dwa rozne procesory. Który jest lepszy Semron 2800+ czy Athlon XP-M 2400+ Błagam, odpowiedzcie szybko. Dzieki :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ja w sumie bym wzial Athlona :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Jeśli ten semop jest na s754 to jego jeśli oba są na socketA to chyba tego mobilka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Oba SocketA chyba. Ale dlaczego XP-M? Co on ma lepszego? (Tak wiem, ze się kreci, ale na laptopie i tak tego robić nie bedę). Wiec jaką przewagę ma ten Mobile nad Sepmronem? Przecież ma 400+ pkt mniej. W czym uświadczę róznicy? PLS, szybko odpowiedzcie bo zaraz musze sie zdecydowac ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Wbrew pozorom sempron 2800+ ma chyba niższe taktowanie niż XP-M 2400+. AMD po prostu zmieniło oznaczenie bo sempy socket A miały być konkurencją dla celków d, a już nie dla P4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) facet, sprawdz ile masz ramu i jaka grafa proc nieistotny Jesli nie zamierzasz na lapie grac - to grafa tez niesitotna, Ale ram zawsze, 512 minimum, plus mozliwość upgradu jak masz wybor miedzy 256 a 512 to wez to 512, a na proca nie patrz, bo naprawde roznicy nie uswiadczysz jak taka sama ilosc ram, to xp -m jest rozsadniejszym wyjsciem - chodzi o czas zycia na baterii, bardziej oszczędza Edytowane 10 Maja 2005 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Sadze ze chodzi ci o Athlona XP-M 2400+ / Barton. Sempron ma 256 cachu L2, magistrale 166 i pracuje z predkoscia 2Ghz Athlon XP-M / barton 512Kb cachu, fsb 133 i pracuje z predkosscia ( chyba 1,8ghz ) Zwykly athlon XP-M ma 256kb cachu, fsb 133 i pracuje z predkoscia 2Ghz Jezeli wybierasz wiedzy zwyklym Antkiem XP-M to bierz Semprona a jezeli Miedzy Sempronem a Athlonem XP-M / Barton to tu juz sprawa sie komplikuje. Bartek wolniejszy ale ma wiecej cachu. Zawsze mozesz przerobic Antka zeby mial te 2Ghz i wtedy bedzie wydajniejszy. EDIT: Gregu czy on sie pyta ile ma ramu kupic? Chyba pyta sie o cpu wiec reszte sprzetu juz ma wybrana Edytowane 10 Maja 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 o ile sie orientuje to lapy sie raczej gotowe kupuje, i mozna najwyzej ramu dołozyc, więc stad ma mala dygresja nt ramu. ale moge sie mylic, bo co ja tam wim :D kompa kupuję w vobisie i w mediamarkt:P wienc noobek jestem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Dokładnie, sprzet juz mam wybrany, tzn biore 512 Mega. Ale mam jeszcze jedno pytanie, bo juz wiem ze zdecyduje sie na Semprona (bo tamten to nie Barton). Chodzi o grafike do notebook'a Mam do wyboru GF4 Go420 Gf5200 Go i nie wiem który. A moze wziąc jakiś od ATI? Pls help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Dokładnie, sprzet juz mam wybrany, tzn biore 512 Mega. Ale mam jeszcze jedno pytanie, bo juz wiem ze zdecyduje sie na Semprona (bo tamten to nie Barton). Chodzi o grafike do notebook'a Mam do wyboru GF4 Go420 Gf5200 Go i nie wiem który. A moze wziąc jakiś od ATI? Pls help. 1437315[/snapback] powiem tak mam laptopa z 9600 ( nie pamietam czy pro czy zwykly ) i w 3dMArku 2k3 mam 3k ptk ( Pentium-M 1,7Ghz + 1Gbramu ) czyli wynik nie tak slaby znowu :wink: Jak na laptopa nie do grania to w zupelnosci starczy, a nawet mozna czasami cos odalic w chwili relaksu B) . Mozesz zdradzic ile chcesz na nieg owydac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 3600 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Co Ty??!?!? Nawet jak T-bred to i tak lepszy od semprona, ja miałem do wygoru Semprona 2200+ i T-breda 2000+ (odp.1500mhz i 1667mhz) i postawiłem na t-breda i nie żałuję A nie wiem jak to jest w lapsie, ale mobilne procki mają wszystko odblokowane :D tj. jeśli płyty do lapsów mają takie opcje w BIOSie to możesz podkręcić jeszcze trochę (ale chłodzenie :/) ale zaznaczam, nie znam się na lapsach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ta wykreci... i tego laptopa to chyba do lodowki sobie wstawi... Ja jakos intuicyjnie bralbym tego Semprona. Nowsza produkcja i wogole... wyzsze FSB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ta wykreci... i tego laptopa to chyba do lodowki sobie wstawi... Ja jakos intuicyjnie bralbym tego Semprona. Nowsza produkcja i wogole... wyzsze FSB... 1438361[/snapback] a skad wiesz jaki jest chipset w tym laptopie - nie wiadomo czy sempron do lapow nie jest na fsb133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...