predator_et Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Witam,mam kłopot gdyż mój kolega grafik chciałby kupić kompa.Z racji, że ja siedze na AMD i sie mało intersuje intelem chciałbym sie was poradzić,tylko prosze niepiszcie że był już taki topic.. A więc potrzebne jest mi procek+płyta+ram+dysk i oto moja propozycja Intel IV 3,00GHZ 530J s775 BOX cena 705 zl Pamięć RAM 2x512MB DDR Hynix D43 seria HYMD264646B8R-D43-bedą sie kręcić?? cena 480zl Dysk WD Caviar 160 GB 8 MB cache cena 310 zl Płyta głowna jakiś Asus cena DO 500 zl Zasiłka Tagan TG380-U01 380 W cena 270 zl lub Chieftec HPC 420-302 DF - 420 W 24pin cena 200 zl Razem 2265zł No to chyba na tyle, dysk twardy raczej nie zmieniać. NIewiem tylko jąką dobrą płyte kupić.No i prosze sie wyrobić w 2300zł.Aha prosze podawać własne konfigi jak ja,bo bedzie latwiej przeglądać. Pamietajcie to komp do 3Ds Maxa a nie gierek!,niechce by bylo znowu Intel vs AMD.Tylko zestawy na Intelu. No i chyba wszystko, aha płyta ma mieć AGPx8. Mozecie tesh jakis monit do 1000zl podac.Dobry dla grafika. Pozdro 4ALL(tylko zadnych kłotni) Edytowane 11 Maja 2005 przez predator_et Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 jezeli ma miec agp8 i podstwake lga to tylko p5p800 (w sumie to tosamo co ja mam... tylko inna podstawka), jesli to nie ma byc asus, to abit ax8(?) moze, ten sam chipset i podbne wyposarzenie jezeli jednak nowsza grafika (pci-e) to jakis asus na chipsecie 915 (jesli wywalic te kosci pamieci na rzecz ddr2 to chipset 925. ale jesli ma byc agp8, to wiekszy wybór bedziesz mial biorac plyte z s478. najlepiej p4c800, jak nie to p4p800 ps. zaraz ktos ci poleci plyty abita. albo bardzo fajane dfi z komputronika (cena jest niesamowita!) ps2. byla jeszcze fajna plyta dfi spelniajaca twoje zalozenia (lga & agp8) - na chipsecie 875p 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator_et Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 A wiec znalazlem takiego http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1101 abita,myśle ze jest dobry tylko ze ma PCi-X:/ no ale niema lekko,moze jakies sugestie z waszej strony?,no chyba ma ktos podobne configi?Aha w DDR2 sie nie pakuje bo to narazie niedopracowana technologia. Pozdro 4ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 tylko to. Abit AS8 Asus P5P800 pierwsza pewnie bedize sie lepiej krecila, druga pewnie bedzie trudniejsza do zepsucia - IMHO ps. rypnolem sie w nazwie tego abita... to AS8 oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator_et Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie co do konfigu czy nie?Wysłycham każdego,kto da jakis sensowny zestaw do 2,3k Pozdro 4ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 dorzuc do tego jakiegos cichszego coolera ew. mozesz sie pokusic o mocniejszego proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 w zasadzie wszystko bylo powiedziane taki konfig powinien wystarczyc ewentualnie dorzucic arctic freezera a procka OEM wziac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 polecal bym 160 samsunga :) jest szybka i cicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...