Skocz do zawartości
predator_et

Czy To Dobry Zestaw?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam kłopot gdyż mój kolega grafik chciałby kupić kompa.Z racji, że ja siedze na AMD i sie mało intersuje intelem chciałbym sie was poradzić,tylko prosze niepiszcie że był już taki topic..

A więc potrzebne jest mi procek+płyta+ram+dysk i oto moja propozycja

Intel IV 3,00GHZ 530J s775 BOX cena 705 zl

Pamięć RAM 2x512MB DDR Hynix D43 seria HYMD264646B8R-D43-bedą sie kręcić?? cena 480zl

Dysk WD Caviar 160 GB 8 MB cache cena 310 zl

Płyta głowna jakiś Asus cena DO 500 zl

Zasiłka Tagan TG380-U01 380 W cena 270 zl

lub Chieftec HPC 420-302 DF - 420 W 24pin cena 200 zl

Razem 2265zł

No to chyba na tyle, dysk twardy raczej nie zmieniać. NIewiem tylko jąką dobrą płyte kupić.No i prosze sie wyrobić w 2300zł.Aha prosze podawać własne konfigi jak ja,bo bedzie latwiej przeglądać. Pamietajcie to komp do 3Ds Maxa a nie gierek!,niechce by bylo znowu Intel vs AMD.Tylko zestawy na Intelu.

No i chyba wszystko, aha płyta ma mieć AGPx8.

Mozecie tesh jakis monit do 1000zl podac.Dobry dla grafika.

Pozdro 4ALL(tylko zadnych kłotni)

Edytowane przez predator_et

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli ma miec agp8 i podstwake lga to tylko p5p800 (w sumie to tosamo co ja mam... tylko inna podstawka), jesli to nie ma byc asus, to abit ax8(?) moze, ten sam chipset i podbne wyposarzenie

jezeli jednak nowsza grafika (pci-e) to jakis asus na chipsecie 915 (jesli wywalic te kosci pamieci na rzecz ddr2 to chipset 925.

ale jesli ma byc agp8, to wiekszy wybór bedziesz mial biorac plyte z s478. najlepiej p4c800, jak nie to p4p800

ps. zaraz ktos ci poleci plyty abita. albo bardzo fajane dfi z komputronika (cena jest niesamowita!)

ps2. byla jeszcze fajna plyta dfi spelniajaca twoje zalozenia (lga & agp8) - na chipsecie 875p 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec znalazlem takiego http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1101 abita,myśle ze jest dobry tylko ze ma PCi-X:/ no ale niema lekko,moze jakies sugestie z waszej strony?,no chyba ma ktos podobne configi?Aha w DDR2 sie nie pakuje bo to narazie niedopracowana technologia.

Pozdro 4ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi