Skocz do zawartości
Sysak

Potrzebuję Pomocy Do Vmoda

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję pomocy do VMODA na [TYM potworku.

To Leadtek GF 2Ti. Jest ponadprzeciętnie uzdolniony (250/400@310/560 ale chciałbym wycisnąć z nigo jeszcze więcej. :)

Jest pewien problem z vmodem. Nigdzie nie ma dedykowanego do GF2 Ti, więc spróbuję moda od GTS'a

CLICK

Zastanawiam się co zrobić, żeby TO pasowałoTU :)

Oto wskazówki, które uzyskałem od forumowicza MaSell-a

Na karcie powinieneś znaleść taki duży układ - cos ok 30 nózek:). dziesiąta odpowiada za vgpu, piętnasta z vdd. Poty 10-50kohm powinny być ok

Teraz podstawowe pytanie. Co gdzie przylutować?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Sysak13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie biore za tego vmoda odpowiedzialności.

Znasz się troche na elektronice??

1 nóżka w tym układzie znajduje się przy tej kropce w lewym dolnym rogu.

Idzie to tak

28, 27, 26, 25, 24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15

1, 2 , 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

tak to idzie na tym twoim układzie jeśli dobrze pamiętam. I prawdopodobnie do tej 10 i 19 nóżki (które były zaznaczone na tym schemacie co podałeś) masz przylutować potencjometr (do każdej nóźki oddzielny). I tak jedną nóżke od tego potencjometra do odpowiedniej nóżki w tym układzie a dróga nóżka potencjometra do masy.

Jak jest coś źle to niech ktoś mnie poprawi.

Edytowane przez Nostradamus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie da rady podnieść napiecia na tej karcie , ponieważ układ apw3007-12 nie ma regulacji napiecia on właśnie tworzy obwód zasilający gpu oraz mem z dwoma mosfetami miałem gf2pro też próbowałem kombinować nie da rady zmienić napiecia co najwyzej można wstawić nowy stabilizator np US1175 ma 7.5A ale nie wiem czy jest dostepny w Polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi