zniwiarz Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Mam następujaący problem. Do tej pory miałem Radeona 9600XT, procek AMD Athlon 2600+ i 512MB ram. Teraz mam procka AMD64 Athlon 3000+ , Gainward Ultra/1960PCX XP GF6600gt 128MB DDR3 PCI-E, 1GB ramu i płyte Gigabyte GA-K8NF-9. Na niektórych grach jest ok ale np. na demie Farcry nie ważne co ustawie grafika jest i tak na minimum czy medium i nie pokazują się żadne efekty. W opcjach gry jest pokazane, że wszystko jest na very high ale tak w rzeczywistosci nie jest. Na poprzedniej karcie (radku 9600) grafa sie przycinała ale efekty się wyświetlały. To samo jest na pełnej wersji Vampire Bloodlines. NIe ważne co ustawie i tak wszystko wyglada zawsze tak samo. W opcjach gry oczywiście jest pokazane wszystko na high. Sprawdzałem też na Half-Life 2 i też jest podobnie. Oczywiście w każdym wypadku resetowałem grę po zmianie ustawień ;) Wydaje się, że nie jest tak we wszystkich grach, ponieważ np. Warhammer 40000 Dawn of War czy NFSU2 widać różnice między low a high. Splinter Cell Chaos Theory też wydaje się ok. Zmieniałem sterowniki do karty graficznej i grzebałem w ustawieniach karty i nic. Na tym forum zostało rozwiązanych wiele problemów mam nadzieję, że ten również znajdzie rozwiązanie. Co to może być???? Już nie wiem co mam robić. Ludzie POMOCY!!! Edytowane 11 Maja 2005 przez zniwiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Mam następujaący problem. Do tej pory miałem Radeona 9600XT, procek AMD Athlon 2600+ i 512MB ram. Teraz mam procka AMD64 Athlon 3000+ , Gainward Ultra/1960PCX XP GF6600gt 128MB DDR3 PCI-E, 1GB ramu i płyte Gigabyte GA-K8NF-9. Na niektórych grach jest ok ale np. na demie Farcry nie ważne co ustawie grafika jest i tak na minimum czy medium i nie pokazują się żadne efekty. W opcjach gry jest pokazane, że wszystko jest na very high ale tak w rzeczywistosci nie jest. Na poprzedniej karcie (radku 9600) grafa sie przycinała ale efekty się wyświetlały. To samo jest na pełnej wersji Vampire Bloodlines. NIe ważne co ustawie i tak wszystko wyglada zawsze tak samo. W opcjach gry oczywiście jest pokazane wszystko na high. Sprawdzałem też na Half-Life 2 i też jest podobnie. Oczywiście w każdym wypadku resetowałem grę po zmianie ustawień ;) Wydaje się, że nie jest tak we wszystkich grach, ponieważ np. Warhammer 40000 Dawn of War czy NFSU2 widać różnice między low a high. Splinter Cell Chaos Theory też wydaje się ok. Zmieniałem sterowniki do karty graficznej i grzebałem w ustawieniach karty i nic. Na tym forum zostało rozwiązanych wiele problemów mam nadzieję, że ten również znajdzie rozwiązanie. Co to może być???? Już nie wiem co mam robić. Ludzie POMOCY!!! 1439586[/snapback] Zrób pełną reinstalke windy - jeśli dalej będzie to samo to napisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) Napisz jeszcze jaka masz wersje windowsa (czy masz sp2 itp) i jakie stery do karty sprawdzales. A tak wogole to masz podwieszony temat o 6600gt wiec pewnie zaraz przyjdzie zly pan mechl!k i zostaniesz pojechany :P Edytowane 13 Maja 2005 przez !exec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 A moze w opcjach sterownika ustawiles "fast" czy cos takiego i obniza jakosc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zniwiarz Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Reinstalki jeszcze nie robiłem. Mam nadzieję, ze to bedzie ostateczność. Mam Win XP Professional z SP1. Aktualna wersja sterowników to 71.89 ale sprawdzałem tez ze cztery do tyłu. Nie - nie ustawiłem na "fast". Przeważnie nic tam nie grzebie a ostatnio ustawiłem na "High quality". Wczoraj dorwałem Still Life'a. To przygodówka czyli nie bardzo do sprawdzania karty graficznej ale jeśli włączam/wyłączam antialiasing to róznice w tej opcji widać natomiast mogę podnosić reszte opcji (Jakosć detali itp.) i nie widać żadnej poprawy w grze. Tak samo w Rome: Total War. Jakosć jednostek ulega zmianie zaraz po przestawieniu a reszty czyli budynków czy terenu nie. Najgorzej to jest na demie FarCry. Tam to cokolwiek zmieniam i tak idzie na minimalnych. Nie bardzo wiem co może być przyczyną. Wygląda na to, że gry zawsze uruchamiają się z takimi ustawieniami jak wykryje autodetekcja. Potem mogę tylko zmieniać w "dół" a w "góre" ustawienia nie idą. Czytałem temat o 6600gt ale rozwiazania tam nie znalazłem. Edytowane 14 Maja 2005 przez zniwiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Ciezko powiedziec to moze byc jakis konflikt na linii sterowniki grafy-stery do plyty gl.-directx. Najlepiej postawic system od nowa zainstalowac dx 9.0c potem dobre stery do mobo i stery do grafy polecam 71.84 - zadnych z nimi problemow nie ma. Jak to by nie pomoglo to bym sie bardzo zdziwil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zniwiarz Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Dzięki za rady. Tak zrobie - przeinstaluje system. Ale będę mógł to zrobić dopiero w przyszły wtorek lub środę. Od dzisiaj jestem poza domem - niestety. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 zeby farcry wpełni wpółpracował z kartami serii 6xxx potrzeba jest patcha 1.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Dzięki za rady. Tak zrobie - przeinstaluje system. Ale będę mógł to zrobić dopiero w przyszły wtorek lub środę. Od dzisiaj jestem poza domem - niestety. Jeszcze raz dzięki. 1445039[/snapback] Przed formatem spróbuj Driver Cleaner`a. http://www.drivercleaner.net/ Ciekawy pomysł z tym patchowaniem dema....hmmm próbował ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zniwiarz Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Cze Sorry, że tak długo ale dopiero teraz mogę odpowiedzieć. Wyczyszczenie sterowników nie pomogło ale reinstalka systemu załatwiła sprawę. Teraz wszystko chodzi jak powinno. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Close... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 co ja bym dal zeby mi reinstalka systemu zalatwila problem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 co ja bym dal zeby mi reinstalka systemu zalatwila problem :( 1456501[/snapback] A jaki to masz problem ? Napisz to może ktos z podobnym problemikiem sie znajdzie i ci pomoże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...