Gość Kyniek Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 No właśnie.... do tej pory widzę same droższe.... nawet może z niemiec by sprowadził jak bym wiedział co (zawsze to można w parę osób.....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 No właśnie.... do tej pory widzę same droższe.... nawet może z niemiec by sprowadził jak bym wiedział co (zawsze to można w parę osób.....) 1440132[/snapback] Pompa cyrkulacyjna do 200zl.. hmmmm... ATMAN hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 nie ścisło się wyraziłem - cyrkulacyjna do ciepłej wody - inaczej obiegówka... to coś takiego jak pompa do CO z tym że znacznie mniejsza i mniejszą wydajność no i tańsza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) klik Co o tym myslisz? :> Ale ciche to to pewnie nie jest. Wiem, ze chodzi ci o pompki CWU, wiem rowniez, ze nie znajdziesz takiej pompki ponizej 200zl :) Przynajmniej nowej... Edytowane 11 Maja 2005 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 1440168[/snapback] nadal się nie zrozumieliśmy http://allegro.pl/show_item.php?item=49971439 coś takiego - tlyko nowa fabrycznie i poniżej 200zł z tego co pamiętem to chyba Tilt z niemiec sobie sprowadził ale nie mogę się dokopać to jego postów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 kyniu - bylbym zainteresowany :) bede sledzić rozwój wypadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) nadal się nie zrozumieliśmy 1440188[/snapback] Yyy, no, to co podales to polski odpowiednik grundfosa 14-15b... Wiec juz sie rozumiemy :) A co do ceny - sam nie wiem, ja ich ponizej 200 nie widzialem nigdy, nigdzie... BTW - czyzby cie Hydor zaczynal draznic? :) Edytowane 11 Maja 2005 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 a wg. mnie w p[olsce nie m sznst dostać takiej pompy po takiej cenie..... jedyne co to sprowadzić z niemiec.... nie wiem ale zdaje sie Tilt sprowadzał sobie.... ale naprawdę nic więcej nie pamiętam i nie wiem czy nie zmyslam :/ po to jest ten topic byjakoś może wspólnie znajdziemy sposób na dorwanei tkaiej pompy w takiej cenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 coś takiego - tlyko nowa fabrycznie i poniżej 200zł z tego co pamiętem to chyba Tilt z niemiec sobie sprowadził ale nie mogę się dokopać to jego postów.... 1440188[/snapback] eeee ja nic o tym nie wiem :D Cos ci sie Kyniek musialo pomylic.Ja mam Grundofsa Up15-14b kupionego na allego. No chyba ze jest jakis inny TiLt na tweaku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 nie no... to mi się coś popierdzieliło kompletnie :| ale tak coś wydaje mi się ż ktos z forum sprowadzał sobie pompę z niemiec i tak drogo ni wyszło... nawet taniej.... tylko za cholerę nie wiem kto co i jak.... P.S. Hydorek nie drażni ale będę potrzebował pompę do podpięcia pod chłodziarkę*... *wiem wiem popier...olony jestem... tak to już bywa a nie długo może następny owoc mojego popie....rdolenia - zmodyfikowany znacząco Prison Pro :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 *wiem wiem popier...olony jestem... tak to już bywa a nie długo może następny owoc mojego popie....rdolenia - zmodyfikowany znacząco Prison Pro :P 1440234[/snapback] E, a mi sie wydaje, ze po prostu nie jestes z niego zadowolony :D I nic w tym zlego - dazenie do perfekcji odroznia czlowieka od malpy ;) Nie kazdego niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Kyniek.. poszukaj na allegro "grudfos" dokladnie tak a nie grundfos i jest pompa z leszna zamiast grundfosa... koles mowil ze za 180-200 zl sprzeda a pompa byla nowa. :) Ja kupilem juz C.O takze zrezygnowalem. :] ogolnie polecam bo cena dobra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 tu chyba chodzi otaką pompę, która działa w instalacjach z wymuszonym obiegiem - po to żeby nie trzeba było długo czekać aż ciepła woda lecieć zacznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 dokładnie o taką tylko na allegro jest najbidniej po 245zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 TUTAJ NA TEJ AUKCJI koles mowil ze sprzeda za 180-200 zl od reki takze mysle ze warto krzyknac i kupic bo pompa elegancka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Tu są tanie C.O tylko nie wiem z czego mają korpus i jak z głośnością: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51147099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Po pierwsze to jest pompa obiegowa a nie cyrulacyjna taka o jakiej mowa w topicu.. po drugie... 55 watt na 1 biegu? powiem krotko... o mamo :D ja kupilem grundfosa 25-40... takie samo podnoszenie i wszystko a bierze 2 razy mniej energii :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Więc tak.... Saimek - twój grundfos ma korpus z żeliwa - dlatego taki tani.... pompa do CO mogła by być byle korpus z mosiądzu/brązu miała... Tomcat - ta pompa jest żeliwna.... nie bardzo bo wodę będzie zasyfiać :/ Pompy obiegowe prawie zawsze mają korpusy z brązu - nawet na kranówce żadnych reakcji chem. nie będzie :) mają mniejszą moc i mniej wydajne... ale w przeciwieństwie do akwariówek po podłączeniu do układu ich realny przepływ nie spada a akwariówkom średnio o połowę - im większa moc tym bardziej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Wątpię abyś znalazł nówke obiegówke jakiejś dobrej f-my do 2 stów.... pozostają jedynie polskie odpowiedniki... ja sam dość długo szukałem ale też nie znalazłem ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Wątpię abyś znalazł nówke obiegówke jakiejś dobrej f-my do 2 stów.... pozostają jedynie polskie odpowiedniki... ja sam dość długo szukałem ale też nie znalazłem ;( 1440735[/snapback] Polski odpowiednik grundfosa 15-14b kosztuje 108 euro... LFP 15PWr14C jest pierwszy w tabelce Edytowane 12 Maja 2005 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Ja dzisiaj testowalem i piescilem swojego grundfosa UPS 25-40. Nie jest zle.. troche rdzy bylo itp ale nie wyplywa nic takze mysle ze bedzie spoko. W otwory wkleilem redukcje 18-15 takze nie bedzie pol metra srubunku zeby zredukowac :) jak sie wszystko sklei i wpadnie kumpel z aparatem to jakies fotki moze zamieszcze =) pompa na poczatku nie specjalnie pompowala ale to dlatego ze musi miec 0,5m slupa wody nad soba... :/ w budzie bedzie na samym dole takze powinno byc ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 a kto powiedział że ma być pół metra śrubunku kwestia kawałka mosiądzu i tokatki :D Takie mam w swojej pompie a tą pompe można na alegro dorwać za 160zł tylko niestety jest żeliwna i wymiary ma dość duże bo 18cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 No ja właśnie też szukam jakiejś taniej CWU... Ale poniżej 245 PLN jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem - a w sklepach te popy kosztują dwa razy więcej - ok 500 PLN. Możnaby spróbować na ebay'u trafiają się tanie ale jak się doliczy koszty wysyłki i przelewu to... Jak znajdziecie, to piszcie też się na taką piszę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Najnormalniej przyspawałbym mosiężną złączkę choinkową do złączki z odpowiednim gwintem dla pompki Kiedyś na Wolumenie widziałem pompkę CO Grundfosa na 24V za 150zł, więcej szczegółów nie znam BTW, Kyniek, nie przeginaj z mikro pinami, pamiętam, że im zimniej, tym chłodziwo jest bardziej gęste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 BTW, Kyniek, nie przeginaj z mikro pinami, pamiętam, że im zimniej, tym chłodziwo jest bardziej gęste 1441786[/snapback] mikropiny?? heh.... trochę się zagubiony czuje czy mógłbyś wyjasnić o co chodzi?? narazie mam woda + spiryt więc temperatura na to nie wpływa - tzn. na jego gęstość ale planuje koncentrat do chłodnic Castrol + destylka w stężeniu najmniejszym w jakim się życie nie rozwija.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) mikropiny?? heh.... trochę się zagubiony czuje czy mógłbyś wyjasnić o co chodzi?? 1441824[/snapback] Chodzilo mu pewnie o Prisona Ultra :) I po co ci Castrol? Kup zwykle petrygo i tez bedzie dzialac... W dodatku petrygo ma piekny, niebieski kolor :) Edytowane 12 Maja 2005 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Chodzilo mu pewnie o Prisona Ultra :) I po co ci Castrol? Kup zwykle petrygo i tez bedzie dzialac... W dodatku petrygo ma piekny, niebieski kolor :) 1441994[/snapback] Wbrew pozorom koncentrat Castrol wychodzi taniej.... co prawda neiwiele ale jednak ;) no Prison Ultra nie ma tak wąskich kanalików... 1mm a Prison Pro ma 1.2 więc jedynie o 0.2mm węższe.... zresztą narazie mam Storma* na pokładzie a jego opory są sporo większe nawet od oporów PX'a (nie wspomnę o Prison Pro który ma ciut mniejsze od Nukleona) * nie znaczy że się poddaję - już niewiele brakuje... niby 1.5C... ale każdy kolejny C jest coraz trudniej wyrwać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 tak swoja droga - czy płyn chłodnicowy wchodzi w reakcje z silikonem? rozpuszcza go? bo podobnoż denaturat tak.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Na 100% nie jestem pewien, ale moj brat uzywa tylko petrygo w ukladzie od kilku miesiecy i nic mu nie reaguje (zlaczki w blokach zasilikonowane, w rezerwuarze tak samo), wiec mozna powiedziec ze raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Coś na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...