Kwiecień Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mój kumpel kupił antka 1700+ wer. BOX z coolerem Minta. Niewiem jak to możliwe ale temp. dochodzi mu do 57C zaraz po odpaleniu kompa. Czyżby ten Mint był taki tragiczny? Źle zamontowany radiator nie wchodzi w grę bo komp był składany w profesjonalnym sklepie za profesjonalną cenę. A jakby sobie kupił went. Colorful'a na miedzi (56zł - gość nie ma zbytnio kasy)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 ja mam dosyc sluchania o profesjonalnych sklepach pewnie cooler zle załozony mozesz otworzyc tego kompa czy ma plomby ??? najlepiej sprawdzic ogranoleptycznie czy ma taka temperature 57 to juz radiator jest pożądnie gorący jaka kumpel ma plyte moze zawyza temp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mój kumpel kupił antka 1700+ wer. BOX z coolerem Minta. Niewiem jak to możliwe ale temp. dochodzi mu do 57C zaraz po odpaleniu kompa. Czyżby ten Mint był taki tragiczny? Źle zamontowany radiator nie wchodzi w grę bo komp był składany w profesjonalnym sklepie za profesjonalną cenę. A jakby sobie kupił went. Colorful'a na miedzi (56zł - gość nie ma zbytnio kasy)?nawet w profesionalnym drogikm sklepie zdazaja sie bledy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 ehh moj znajomy kupil boxowego athlona 2000+ (z coolermasterem) i ma 36 stopni 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Radiator jest kur...sko gorący!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Radiator jest kur...sko gorący!!!!!no to LOL sorx zjaralem si9e :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 a ile ma obrotów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 3000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 moze podniesli napiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mój kumpel kupił antka 1700+ wer. BOX z coolerem Minta. Niewiem jak to możliwe ale temp. dochodzi mu do 57C zaraz po odpaleniu kompa. Czyżby ten Mint był taki tragiczny? Źle zamontowany radiator nie wchodzi w grę bo komp był składany w profesjonalnym sklepie za profesjonalną cenę. A jakby sobie kupił went. Colorful'a na miedzi (56zł - gość nie ma zbytnio kasy)? Polecam poprostu zdjąć cooler i zobaczyć czy jest przesmarowany pastą silikonową. Może poprostu albo go nie przesmarowali albo zbyt nieudolnie to zrobili. Niestety nawet w największym i w najlepszym sklepie można się natknąc na jakiegoś patafiana , który nie potrafi dobzre złożyć komputera lub go poprawienie skonfigurowac (niestety bardzo czesto tak jest że kwalifikacje taki serwisantów sa lekko mówiąc żenujaco niskie ...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Nie. Standardowo wynosi 1.75V. Chłopak musi "odkręcić" proca na 1100MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 a jakis przeciag w budzie jest czy szczelnie zamknieta ??ciekawe czy nei ukruszyli proca mogli sie zdazyc zdaza sie wielu ludziom i w niektorych przypadkach temp rosnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Obudowe ma otwartą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 A jakby kupił tego Colorfula? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 A jakby kupił tego Colorfula?idz do tego "profesjonalnego sklepu" hehe i niech zobacza co jest przyczyna (placisz wymagasz) :twisted: --pozdrawiam-- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Kumpel się nie zgodzi. On nie ma pojęcia o kompach więc pod 2MX 1100MHz mu starczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 w moim przypadku tempa na Titanie m5ab dochodzila w zamknietej obudowie z pionowo umieszczonym zasilaczem 61*C Na dodatek buczal jak cholera - 6000 RPM W nowej budzie z Super Cichym coolerem, CS'em i Thermopoxem 75AGS mam max 50*C PS Okazalo sie, ze plyta daje procowi domyslnie 1.92 V. Obnizylem do 1.68V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Kumpel się nie zgodzi. On nie ma pojęcia o kompach więc pod 2MX 1100MHz mu starczy.No to na kiego grzyba ten topik.........???????????Nic nie jarze..jak ma to gdzie to po co nad tym myslec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Ale nie poto placil za 1466 by miec 1100, no nie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 nie ma sensu mówić "ja mam na Titanie 45 stopni musisz mieć coś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e" bo w rzeczywistości płyty pod Athlony powodują olbrzymie różnice temperatur, pisałem już o tym kiedyś: 'Wysłany: 05 Paź, 2002 14:09 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- do wszystkich kompów które składam daję Titany TTC D5TB no i faktycznie z tymi temperaturami to dziwna sprawa, ostatnie przykłady: -XP 1800+ Gigabyte GA-7VRXP - 55idle, 64stres -XP 1800+ MSI KT3 Ultra - 44idle, 55stres -XP 1700+ Epox 8K7A - 38 idle, 45stres Zapewniam że montaż jest OK, pasta srebrna od Titana Na moim Gigabyte początkowo miałem Coolermastera za 40 zł niby do 2000+ ale nie dawał sobie rady, ten Titan daje radę ale bez OC. Początkowo myślałem że nowe mobo odczytują z diody termicznej ale moja płyta czyta z czujnika a nie z diody. Myślę że taki rozrzut temperatur zależy to od konkretnego modelu płyty a nie od wiatraka. Taki sam proc na innej mobo i na tym samym coolerze może mieć 10 stopni mniej. Myślę że jak Winda jest stabilna to do 60 stopni nie ma co się przejmować. System mam stabilny a cooler zmieniam bo chcę dociągnąć do 2100+. " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mój kumpel kupił antka 1700+ wer. BOX z coolerem Minta. Niewiem jak to możliwe ale temp. dochodzi mu do 57C zaraz po odpaleniu kompa. Czyżby ten Mint był taki tragiczny? Źle zamontowany radiator nie wchodzi w grę bo komp był składany w profesjonalnym sklepie za profesjonalną cenę. A jakby sobie kupił went. Colorful'a na miedzi (56zł - gość nie ma zbytnio kasy)? Ten cooler MINta to nieudolna podrobka TITANA TTC-D5TB, ten cooler ma takbeznadziejnie wyszlifowana podstawe, ze mozna na niej szlifowac paznokcie, pozatym moze byc bardzo malo pasty, ten cooler to porazka!!! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Na radiatorze na spodzie jest jakiś syfiasty plaster (niby zastępuje pastę). Pewnie nie zdrapali tego świństwa i to cała przyczyna. W większości sklepów tak to robią. Przykład: firmowy komp Fujitsu-Siemens (składany w Niemczech - jestem już pół roku w delegacji) - procek PIII 1000EB + cooler box Intel'a na Asus TUSL2-C i komp się nie odpalał bo cooler był źle założony (zero kontaktu z prockiem). W dodatku ten plaster ze spodu radiatora nie zdrapany. Z braku pasty założyłem cooler z tym plastrem i temperatura w biosie zaraz po starcie 55 stopni (temp. mobo 24 stopnie) 8O . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mój kumpel kupił antka 1700+ wer. BOX z coolerem Minta. Niewiem jak to możliwe ale temp. dochodzi mu do 57C zaraz po odpaleniu kompa. Czyżby ten Mint był taki tragiczny? Źle zamontowany radiator nie wchodzi w grę bo komp był składany w profesjonalnym sklepie za profesjonalną cenę. A jakby sobie kupił went. Colorful'a na miedzi (56zł - gość nie ma zbytnio kasy)?NIE POTWIERDZAM TWOJEJ OPINIJI NA TEMAT MINTA JA MAM COOLER BOX WINDA 40c A MAX 45-46C NO FAKT ZE ZARAZ PO KUPNIE COOLERA GO SPOLEROWAŁEM ALE TO JEST BARDZO DOBRY COOLER JAK ZA TE KASE 34PLN TO NIC A JEST DOBRY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angela Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Na radiatorze na spodzie jest jakiś syfiasty plaster (niby zastępuje pastę). Pewnie nie zdrapali tego świństwa i to cała przyczyna. W większości sklepów tak to robią. Przykład: firmowy komp Fujitsu-Siemens (składany w Niemczech - jestem już pół roku w delegacji) - procek PIII 1000EB + cooler box Intel'a na Asus TUSL2-C i komp się nie odpalał bo cooler był źle założony (zero kontaktu z prockiem). W dodatku ten plaster ze spodu radiatora nie zdrapany. Z braku pasty założyłem cooler z tym plastrem i temperatura w biosie zaraz po starcie 55 stopni (temp. mobo 24 stopnie) 8O . Na tym coolerku nie ma żadnego plastra. Jest tylko niezbyt dobrze wyszlifowany. "Ten cooler MINta to nieudolna podrobka TITANA TTC-D5TB" cytat Spidermana i ztym się w pełni zgadzam!!! Jeśli rzeczywiście nie przesmarowali procka a do tego załozyli tego Minta bez wypolerowania ( a na pewno w takim sklepie się tym nie przejmują) to nie dziwię się, iż taka temperatura jest w tym komputerze normalną rzeczą:) A może jeszcze komp stoi przy grzejniku albo piecu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 amoze radiatir za slabo dociska ? sprobuj podlozyc 1-2mm podkladke pod zacisk no i oczywoiscie pasta srebrna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Byliśmy z kumplem w tym sklepie i wymieniliśmy wentylator na Colorfula na miedzi i wszystko chodzi spox. Przy włączeniu kompa 47C a w stresie 60C. Nie jest tak źle. Jeszcze wszystko GRATIS!!!! (nawet went.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 a nie masz jakiejś naklejki na jądzrze??? genialne i profesjonalne sklepy tak robią - sticker na rdzenia i jazda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...