Noski Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Witam Chcem sobie kupic zasilacz ktory byl by dobry ale nie za drogi.A na zasilaczach sie kompletnie nie znam nie wiem co kupic nie jestem zorjetowany w cenach pomocy jaki wybrac Edytowane 12 Maja 2005 przez Noski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 moglbys jeszcze podac jakis przedzial cenowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 do 100 zł masz taki jak u mnie w podpisie ew. możesz kupić feela 350 W - wyjdzie Ci z 70 zł poniżej tego już bym nie zszedł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 tu masz tani zasilacz i naprawde dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noski Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Przedzial cenowy to max 200zł i zeby byl 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 tu w sklepie taki kosztuje drugie tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Moglbys chociaz podac konfig w ktorym bedzie siedzial ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50198942 naprawde dobry i akurat do 200zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 ten zasialcz udzwignie bardzo nawet wypasione konfigi : i jest cichutki do tego niezawodny :) goraco polecam ja chyba moja suszarke wymienie na ten lub 380 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vectra Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) jak za 100zł - ten http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 i żaden inny, Modecom ATX-350GTF (PFC) 99zł 350W Edytowane 12 Maja 2005 przez Vectra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 taki mały offtopic Enermax 365-Ve posiada zabezpieczenie PFC bo mam na niego chetke ale gdzies wyczytalem ze nie posiada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 PFC to nie jest zabezpieczenie tylko filtr, zeby zasilacz nie wysylal w siec zaklocen (siec energetyczna, nie lan ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 "zabezpieczenie PFC" :lol: dla ludzi nieobeznanych z tematem jest kilka przyklejonych topiców, najpierw radzę się zapoznać a potem udzielać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noski Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 :-P Spoko spoko ale co to jest PFC moze to jest dobre rozwiazanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 PFC to raczej dla energetykow dobre jest bo dal kompa to prawie nic nie ma, moze jaks lepsza stabilniosc napiec ale nic wiecej, powiem tylko tyle ze taki zasilacz napewno mniej mocy bierze z sieci niz zwykly tani zasilacz bez pfc, ma mniejsze straty szczegulnie jak jest nie wpelni obciarzony, sam to z kumplem sprawdzilismy i sie sprawdzilo, tyle ci moge powiedziec, na dzisiejsze czasy i dalsze napewno jest lepiej miec zasilacz z pfc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 on w ogoole nie pobiera mniej lub wiecej mocy kazdy zasilacz ciagnie tyle ile srzet wymaga ... poczytaj najpierw topiki o pfc a potem sie wypowiadaj .. pfc jest do tego aby zasilacz nie powowdowal zaklocen w domowej sieci elektrycznej a co do enermaxow to ja mam 465 i dziala jak suszarka az go zwracam bo nie wytrzymuje nerwowo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 A miał ktos doczynienia z Areocool 450W?? Mam zamiar go sobie sprawić do mojego sprzęta bo boję sie o niego. Jeśli coś wiecie o nim to będę bardzo wdzięczny za info. Albo mam do wyboru jeszcze Tagana 380W. Ale ten areocool ma lepsze osiągi na lini 12V 70W różnicy. Thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 on w ogoole nie pobiera mniej lub wiecej mocy kazdy zasilacz ciagnie tyle ile srzet wymaga ... poczytaj najpierw topiki o pfc a potem sie wypowiadaj .. pfc jest do tego aby zasilacz nie powowdowal zaklocen w domowej sieci elektrycznej a co do enermaxow to ja mam 465 i dziala jak suszarka az go zwracam bo nie wytrzymuje nerwowo :( 1442309[/snapback] widze że też masz kłopoty z tym enermaxem dobrze że twój działa bo mój już pojechał na gware :cry: ale głośny raczej nie był :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) taki mały offtopic 1441680[/snapback] kazdy Enermax Serii P ma pasywne PFC,dopiero seria AX ma aktywne PFC dziwne macie te enerki skoro wam chodza jak suszarki...modele FM (automatyczna regulacja) sa przyzwoite,a juz nie wspominajac o FMA czy nowszych SFMA (manualne/polautomatyczne) Edytowane 13 Maja 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 A słyszał ktos może o Areocool'ach?? Dokładnie chodzi mi o model 450W i jego głośność. Będę wdzięczny za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Aero lata identycznie jak tagan do momentu az sie nie rozgrzeje,wtedy minimalnie przyspiesza,ale tak czy siak jest to jedna z najcichszych zasilek jakie mialem w lapkach i tylko nieznacznie odbiega od tagana http://hardtech.pl/index.php/mode/articles.../Test_Zasilaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 no wiesz po kilku minutach paracy ma 2800 RPM wiec cihy to nie jest ....... a ztego co widzialem u taganow to one 2000 max osiagaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 u mnie nigdy nie rozpedzil sie do takich wartosci....to nie dziala na zasadzie dwoch biegow(min/max)...zasilka w sposob plynny zwieksza rpm wentylatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 W tym teście co zapodał VIP pisze że jedne z najcichszych w teście to Tagan i Aerocool, z wyraźną przewagą na tagana. Ale aerocool jest lepszy do kart graficznych seri 6800GT etc. Bo ma mocniejsza linie 12V. Więcej jest A. Czyli do podkręcania lepsze. Można lepiej nakarmić karte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) vip podal bo sam pisal :]]]] naprawde szczerze moge polecic te zasilaczyki...sam bylem nim zaskoczony...spodziewalem sie jakiejs padliny,a okazalo sie ze naprawde fajny zasilacz za mala kase.Szczegolnie ciesza te oploty na wszystkie kabelki,nie ma syfiastych luznych przewodow w kompie Edytowane 13 Maja 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 A i zapomniałem pochwałki dac za piękny teścik. O ziom odwaliłeś kawał dobrej roboty ;) Naprawde respect ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) a dziekujem serdecznie :] nastepny tescik bedzie lepsiejszy Edytowane 13 Maja 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 wiem z enie ma 2 biegow ale on tak plynnie w ciagu 5 min sie rozpedza... nawet dalem pod niego wiatrak wyciagajacy i lipa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Uważasz ze Aerocool jest głośny?? Może od tagana troszke głosniejszy. Ale do dobrej grafiki w PC jest lepszy bo ma mocniejsza linie 12V ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Przedzial cenowy to max 200zł i zeby byl 350W 1441102[/snapback] odzałuj jeszcze troche grosza i zassaj tego tagana a bedziesz na pewno zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...