Skocz do zawartości
Noski

Tani Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcem sobie kupic zasilacz ktory byl by dobry ale nie za drogi.A na zasilaczach sie kompletnie nie znam nie wiem co kupic nie jestem zorjetowany w cenach pomocy jaki wybrac

Edytowane przez Noski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PFC to raczej dla energetykow dobre jest bo dal kompa to prawie nic nie ma, moze jaks lepsza stabilniosc napiec ale nic wiecej, powiem tylko tyle ze taki zasilacz napewno mniej mocy bierze z sieci niz zwykly tani zasilacz bez pfc, ma mniejsze straty szczegulnie jak jest nie wpelni obciarzony, sam to z kumplem sprawdzilismy i sie sprawdzilo, tyle ci moge powiedziec, na dzisiejsze czasy i dalsze napewno jest lepiej miec zasilacz z pfc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on w ogoole nie pobiera mniej lub wiecej mocy kazdy zasilacz ciagnie tyle ile srzet wymaga ... poczytaj najpierw topiki o pfc a potem sie wypowiadaj .. pfc jest do tego aby zasilacz nie powowdowal zaklocen w domowej sieci elektrycznej a co do enermaxow to ja mam 465 i dziala jak suszarka az go zwracam bo nie wytrzymuje nerwowo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miał ktos doczynienia z Areocool 450W?? Mam zamiar go sobie sprawić do mojego sprzęta bo boję sie o niego. Jeśli coś wiecie o nim to będę bardzo wdzięczny za info. Albo mam do wyboru jeszcze Tagana 380W. Ale ten areocool ma lepsze osiągi na lini 12V 70W różnicy. Thx za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on w ogoole nie pobiera mniej lub wiecej mocy kazdy zasilacz ciagnie tyle ile srzet wymaga ... poczytaj najpierw topiki o pfc a potem sie wypowiadaj .. pfc jest do tego aby zasilacz nie powowdowal zaklocen w domowej sieci elektrycznej a co do enermaxow to ja mam 465 i dziala jak suszarka az go zwracam bo nie wytrzymuje nerwowo :(

1442309[/snapback]

widze że też masz kłopoty z tym enermaxem dobrze że twój działa bo mój już pojechał na gware :cry: ale głośny raczej nie był :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki mały offtopic 1441680[/snapback]

kazdy Enermax Serii P ma pasywne PFC,dopiero seria AX ma aktywne PFC

dziwne macie te enerki skoro wam chodza jak suszarki...modele FM (automatyczna regulacja) sa przyzwoite,a juz nie wspominajac o FMA czy nowszych SFMA (manualne/polautomatyczne)

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aero lata identycznie jak tagan do momentu az sie nie rozgrzeje,wtedy minimalnie przyspiesza,ale tak czy siak jest to jedna z najcichszych zasilek jakie mialem w lapkach i tylko nieznacznie odbiega od tagana

http://hardtech.pl/index.php/mode/articles.../Test_Zasilaczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym teście co zapodał VIP pisze że jedne z najcichszych w teście to Tagan i Aerocool, z wyraźną przewagą na tagana. Ale aerocool jest lepszy do kart graficznych seri 6800GT etc. Bo ma mocniejsza linie 12V. Więcej jest A. Czyli do podkręcania lepsze. Można lepiej nakarmić karte ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vip podal bo sam pisal :]]]]

naprawde szczerze moge polecic te zasilaczyki...sam bylem nim zaskoczony...spodziewalem sie jakiejs padliny,a okazalo sie ze naprawde fajny zasilacz za mala kase.Szczegolnie ciesza te oploty na wszystkie kabelki,nie ma syfiastych luznych przewodow w kompie

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi