Malik Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Witam ponownie :D Dzisiaj postanowilem rozkrecic moj rezerwuar, ktory kupilem niespelna miesiac temu na 4max.pl. A rozlozylem go dlatego, ze zaniepokoil mnie delikatny osad: Ku mojemu zdziwieniu ukazal sie taki obrazek :blink: : I teraz pytanie do Was, czy to normalne ?? Czy mam domagac sie wymiany na gwarancji ?? Jeszcze wspomne : Uzywam plynu dostarczonego z zestawem Thermaltake BigWater. Wszystkie czesci mojego WC sa tej firmy. Edytowane 12 Maja 2005 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 imo nie :) btw. ile do tego wchodzi wody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Wlalem 0.3 litra tej cieczy, ktorej dostalem razem z WC od Thermaltake'a Wiec mowisz ze takie cos jest normalne ? :) Edytowane 12 Maja 2005 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Wyslij zapytanie do 4max czy to normalne i czy moga Ci wymienic na nowe. Przeciez zawsze warto zapytac a noz ci od reki wymienia i po sprawie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) To wygląda jak pozostałość po dodatku do wody UV Day Light o.O Też to miałem - osadza się na wężach, chłodnicy, bloku, rezie, w wszystkim ;( (Nie mam płynu od TT, tak samo bloki i reszta nie są od TT) Edytowane 13 Maja 2005 przez Nexer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) To wygląda jak pozostałość po dodatku do wody UV Day Light o.O Też to miałem - osadza się na wężach, chłodnicy, bloku, rezie, w wszystkim ;( (Nie mam płynu od TT, tak samo bloki i reszta nie są od TT) 1443913[/snapback] Z tym ze ja takiego dodatku nie dawalem. Poza tym, to nie osad, lecz jakby wyzarta powierzchnia, ktora wystepuje jedynie w rezerwuarze. Napisalem do 4maxa i jak narazie nie otrzymalem odpowiedzi :( Edytowane 13 Maja 2005 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Sin Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 witaj IMO to jest osad z barwnika,bo wodę masz kolorową:-) rozbierz i wyczyść , zalej nową wodą destylowana/dejonizowaną/demineralizowaną i tyle. Kiedyś dolałem jakiś płyn przciw glonom - Aglumin firmy TetraAqua I wszedzie ale to wszędzie osadził się czerwony syf!!! Odradzam takich praktyk w tego typu płynami - po prostu szkoda czasu ,bo trzeba cały układ rozebrać i wszystko ręcznie wyczyścić blok , rez, pompke(!) i chłodnice (której sie nie da wyczyścić) Po prostu koszmar!!! Post ku przestrodze Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Piszesz "...lecz jakby wyzarta powierzchnia...". Jeśli to faktycznie wżery to stawiam na korozję. Blok miedziany, chłodnica i rez aluminiowy (tyle wyczytałem na stronie producenta). W zestawie miedź + alu koroduje właśnie alu. Płyn z zestawu to niby inhibitor ale jeśli to wżery- to słaby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...