Skocz do zawartości
Malik

Co Sie Stalo Z Rezerwuarem...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie :D

Dzisiaj postanowilem rozkrecic moj rezerwuar, ktory kupilem niespelna miesiac temu na 4max.pl. A rozlozylem go dlatego, ze zaniepokoil mnie delikatny osad:

Dołączona grafika

Ku mojemu zdziwieniu ukazal sie taki obrazek :blink: :

Dołączona grafika

I teraz pytanie do Was, czy to normalne ?? Czy mam domagac sie wymiany na gwarancji ??

Jeszcze wspomne : Uzywam plynu dostarczonego z zestawem Thermaltake BigWater. Wszystkie czesci mojego WC sa tej firmy.

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wygląda jak pozostałość po dodatku do wody UV Day Light o.O Też to miałem - osadza się na wężach, chłodnicy, bloku, rezie, w wszystkim ;(

(Nie mam płynu od TT, tak samo bloki i reszta nie są od TT)

Edytowane przez Nexer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wygląda jak pozostałość po dodatku do wody UV Day Light o.O Też to miałem - osadza się na wężach, chłodnicy, bloku, rezie, w wszystkim ;(

(Nie mam płynu od TT, tak samo bloki i reszta nie są od TT)

1443913[/snapback]

Z tym ze ja takiego dodatku nie dawalem. Poza tym, to nie osad, lecz jakby wyzarta powierzchnia, ktora wystepuje jedynie w rezerwuarze.

Napisalem do 4maxa i jak narazie nie otrzymalem odpowiedzi :(

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj

IMO to jest osad z barwnika,bo wodę masz kolorową:-)

rozbierz i wyczyść , zalej nową wodą destylowana/dejonizowaną/demineralizowaną i tyle.

Kiedyś dolałem jakiś płyn przciw glonom - Aglumin firmy TetraAqua

I wszedzie ale to wszędzie osadził się czerwony syf!!! Odradzam takich praktyk w tego typu płynami - po prostu szkoda czasu ,bo trzeba cały układ rozebrać i wszystko ręcznie wyczyścić blok , rez, pompke(!) i chłodnice (której sie nie da wyczyścić) Po prostu koszmar!!! Post ku przestrodze

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz "...lecz jakby wyzarta powierzchnia...". Jeśli to faktycznie wżery to stawiam na korozję. Blok miedziany, chłodnica i rez aluminiowy (tyle wyczytałem na stronie producenta). W zestawie miedź + alu koroduje właśnie alu.

Płyn z zestawu to niby inhibitor ale jeśli to wżery- to słaby...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi