keiename Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Jest taka sprawa w sumie jak w temacie ale zeby nie bylo ze nie czytalem to wiem ze moge sobie polaczyc zielony z zielonym czarny z czarnym i mam synchroniczne wlaczanie jednak taka metoda odpada bo szkoda mi kable w chiftecu ciac. Widzialem kiedys na moded kompz (teraz ich strona nie dziala :( ) ze mozna wlaczac zasilacz dzieki jakiemus elektronicznemu ukladowi. Pamietam ze to niby dzialalo tak ze sie podpinalo molexa z zasilacza master i zielony + czarny ze slave i jak master dawal prad to dzieki temu ukladowi slave sie tez zalaczal. Jak ktos wie jak sie takie cudo nazywa i jakie parametry to bede wdziedzny za info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Wystarczy zwykły przekażnik podpiety pod "master" a kotwice i młoteczek pod slawe.Załączenie mastera powoaduje zwarcie styków w przekaźniku i załaczenie slave. Opoznienie to moze 10 ms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 jesli chodzi o stosowanie dwoch zasilaczy w kompie to ci tego nieradze, sam podpiolem tak zsilki i chodzily a jakze, ale po kilku dniach wcielo mi system, wiec postawilem nowy ale zaraz dysk zaczal zapisywac jakies dziwne zeczy, gubil dane i sie zaczal caly sypac i myslalem ze mam po dysku, ale zaraz przy[o,mnialem sobie o tym ze mam zasilacz jeden do mobo a inny na reszte zyczy wiec szybo jeden wyjalem i podpiolem wszystko na jednym zasilaczu, i wiesz co? do dzis jest wszystko wporzo. tak wiec nie polecam szczerze takiego kombinowana w komputerze, chyba ze chcesz sam ryzykowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 <Lechu> spoko ;) zasilacz master (chieftec 420) bedzie zasilal calego kompa, slave (jakis noname) bedzie zasilal peltiera i panel sterowania wiatrakami. Kwazor -> to cos nazywa sie przekaznik czy ma jakas specjalna nazwe :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Tak zwykły przekażnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 ok, dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...