Bolesuaf Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Siema -mam kolege i on ma problem ze swoja ukochana : "Witam! Powiedzcie mi jak to możliwe, że na płycie ABIT NF7-S z nForce 2 jest mozliwe działanie duala na 3 bankach! Do banków "dualowych" wpięte są Kingstony 256 MB 333 podkręcone do 400 a do 3 banku jest wpiety KINGMAX 512 400 (wszystko cl 2,5)! No i jak widac na załączonym obrazku i jak pokazuje bios Dual ChannelEnabled - magia bo myślałem że tylko dla 2 kości działa a ja mam 3 No nic przepinam kolejność dual się wyłącza i co najciekawsze spada wydajność pamięci w sandrze o ok. 7%! Przepinam spowrotem Dual Enabled 7% + No nie ma źle bo jestem na + ale powiedzcie mi jak to mozliwe i czy wogóle Moja płyta jest po różnych przejściach łącznie z najcieższymi starciami ze mną Dzięki" http://www.lary38.webpark.pl/dziwne.PNG to jego pytanie - pomozcie chlopakowi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Przecież to normalne, że jak masz 2x 256+ 512 to jest dual :| Pod warunkiem, że kości się nie gryzą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Na Abicie NF7 S v2 mam duala na trzech pamięciach 512MB... Bios i wszystkie programy diagnostyczne piszą ze jest dual, wyniki benchmarków też wskazują ze jest. Najdziwniejsze jest to ze pamięci są dwustronne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 dziwne to nie jest tylko ze masz niskie mozliwosci oc. chociaz 200 osiagniesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 200MHz jest aczkolwiek mam wątpliwości co to stabilności, goldmemory zgłasza dwa-trzy błędyi podczas kilkugodzinnego testu. Inne programy memtest+, prime, super pi, 3d marki i gry działają idealnie, zero zwisów. Po zmniejszeniu na 166MHz juz przechodzi spokojnie goldmemory kilka razy. Dla świętego spokoju pracuje na 166MHz, bo jednak z jakiegoś powodu gold memory zgłasza błędy na 200MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 W przypadku zastosowania kości 2x256MB i 1x512MB, tylko połowa kości 512MB bedzie działac w dualu, pozostała czesc tej kosci bedzie dzialac w singlu. Podsumowując 768MB będzie w dualu, a 256MB w singlu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 ciekawe teorie glosisz, sam to wymysliles? moze jakis link? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 wogole chcialbym sam sie w koncu dowiedziec jak to jest z tym dualem na nf-7 . mialem 3x256 i wszedzie pisalo dual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 mozliwy jest dual na 3 pamieciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...