Skocz do zawartości
Sephi

Co Za Ok 800zl?

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę Was o pomoc w sprawie co zmienić w moim kompie w cenie ok 800zł (dostałem bon na właśnie taką sumkę do komputronika). Mój komp to Amd Athlon xp 2600+, MSI kt6delta, 512MB ram (kingston CL2), WD 40GB + WD160GB (sata), Sound blaster live, Radeon 9600pro (gigabyte), Chieftec 360W. Co Waszym zdaniem najlepiej zmienić? Dodam że ten komputer używany jest bardziej do gier i lubie pograć w wysokich detalach :wink:. Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zrobił tak:

1. Sprzedał procka + płyte główną - 350zł dostaniesz

2. Kup sobie coś takiego np.

AMD Athlon 64 2800+ BOX (Socket 754) - 459zł

Epox EP-8KDA3J (nVidia nForce3 250Gb) - 319zł

Razem brutto: 778.00 (ceny z komputronika)

Jeżeli sprzedasz swój procek i płyte główną to dokup ramu + 512 ram. A później jak uzbierasz coś pieniędzy to kupisz sobie GeForce 6600GT. Narazie ten twój Radeon 9600 Pro jest wystarczający.

Ew. Sprzedać swoją karte graficzną, za to 800zł kupić GeForce 6600GT a za kwote ze sprzedaży Radeona wziąć dodatkowe 512 Ram. Wybór należy do ciebie.

Edytowane przez Trendzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup 2 kostke 512 mb i do tego radeona 9800pro. Jak sprzedasz starą grafe to pomyśl może nad przesiadką na s754 i a64 2800+ ale jak dla mnie twój procek jak na razie w supełności do grania powinien wystarczyć zwłaszcza w połączeniu z radkiem 9800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup 2 kostke 512 mb i do tego radeona 9800pro.  Jak sprzedasz starą grafe to pomyśl może nad przesiadką na s754 i a64 2800+  ale jak dla mnie twój procek jak na razie w supełności do grania powinien wystarczyć zwłaszcza w połączeniu z radkiem 9800

1444843[/snapback]

dokup 512mb ramu i zmien grafena jakas 8-potokowa lub emulujaca 8potokow

1444843[/snapback]

Jeśli procek starcza to co powiecie o Asusie 6800le (za 815zł) nie jest on lepszy od 9800pro??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6800le jeszcze jak ci się zmodować to masz jedną z najbardziej wydajnych kart ale pomyśl czy ci się opłaca bo w sumie sprzedajesz proca płyte grafe masz cos kolo 550-600zł plus twoje 800zł to mamy niecałe 1400zł a to ja bym zaczął myśleć nad S939 tu masz płytę http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17187 za 434zł plus winni 3000xp http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17554 548zł do tego Arctic freezera za 60zł z allegro i zostaje na grafę http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16813 gf6600 moim zdaniem najlepsze co możesz zrobić z tymi 800zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6800le jeszcze jak ci się zmodować to masz jedną z najbardziej  wydajnych kart ale pomyśl czy ci się opłaca bo w sumie sprzedajesz proca płyte grafe masz cos kolo 550-600zł plus twoje 800zł to mamy niecałe 1400zł a to ja bym zaczął myśleć nad S939 tu masz płytę 1446536[/snapback]

Dosyć mądre posunięcie. Napewno starczy na jakiś czas, a później samą grafe ew. wymienić to nie będzie krzywdy, niz jakbys mial wymieniac mobo+proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mały przypał :mur: nie wiem dlaczego ale mam spalona (chyba) płyte główna i procesor (ale nie jestem pewien) wywnioskowalem to z tego ze po zmianie napiecia w sieci (naglym) spalił sie mój zasilacz (chyba nie powinien) i przy okazji płyta główna nie dziala nawet z innym :mur: procesora nie mam jak sprawidzic bo w drugim kompie (w biurze) mam Celerona. Wiem tyle ze grafa jest cala reszty jeszcze nie spr..... :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: (a podobno ten zasilacz mial jakies zabezpieczenia :angry: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mały przypał  :mur:  nie wiem dlaczego ale mam spalona (chyba) płyte główna i procesor (ale nie jestem pewien) wywnioskowalem to z tego ze po zmianie napiecia w sieci (naglym) spalił sie mój zasilacz (chyba nie powinien) i przy okazji płyta główna nie dziala nawet z innym  :mur:  procesora nie mam jak sprawidzic bo w drugim kompie (w biurze) mam Celerona. Wiem tyle ze grafa jest cala reszty jeszcze nie spr..... :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur: (a podobno ten zasilacz mial jakies zabezpieczenia  :angry: )

1448329[/snapback]

Wystaw na allegro i napisz : Nie wiem czy działa czy nie, bo sie nie znam na komputerach, a dostałem od znajomego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi