Camis Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Powstała specjalna strona internetowa, na której QXL Ricardo przedstawia całą prawdę o Allegro, własną wersję - jej zdaniem nielegalnego - przejęcia Allegro w trakcie podwyższania kapitału w 2002 r. Wtedy właśnie firma została pozbawiona 92 proc. udziałów w Allegro, a serwisem zaczęli kierować Polacy. Dawid Kulbaka Brytyjska QXL Ricardo chce odzyskać kontrolę nad operatorem największej w Polsce internetowej aukcji. QXL Ricardo od ponad 2 lat toczy spór z operatorem aukcji. Twierdzi, że został nielegalnie pozbawiony 92 proc. udziałów w Allegro. Ostatnio 26 proc. udziałów brytyjskiej spółki objęła Izaki Group z Izraela. - Ta grupa popiera działania zarządu, by odzyskać pełną własność poznańskiej QXL Poland - mówił w Warszawie Tom Parkinson, przedstawiciel brytyjskiej firmy. Nowo utworzone udziały - 92 proc. – w 1992 roku objęła wtedy poznańska NIAA. Od października 2003 Allegro zarządza wyznaczony przez sąd kurator. QXL Poland nie komentuje działań QXL Ricardo. Nieoficjalnie uważa, że zmiany były legalne i ratowały Allegro przed konsekwencjami słabej wówczas sytuacji finansowej Brytyjczyków. Ubiegłoroczne obroty na Allegro przekroczyły 830 mln zł, operator od ponad roku notuje zysk. http://polska.qxl.com/ Źródło: Rzeczpospolita / webinside.pl Niezly wal :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Dobra, dobra... ale co to tak właściwie oznacza? :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 ze moze anglicy sa mniej zachlanni niz polacy i ceny spadna? ;] joke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Aha :mur: Weźcie mi tu bez kitu :D Bo ja tu choruje, nie czaję wszystkiego co się do mnie mówi (pisze) ;) A ceny na allegro zależą od sprzedających i tylko od nich ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Chodzi mu o prowizje od sprzedazy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Aha :D No to zastaje e-bay - ale oni znowu nie ubezpieczają aukcji (wyśle Ci cegiełkę zamiast dysku i na negatywie się skończy (a policja uzna że to miało niską szkodliwość społeczna)) albo Świstak czy Aukcje 24 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) Do wywalenia Edytowane 16 Maja 2005 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 od 3 latach slysze juz o tych problemach allegro.. ale wisi mi to i powiewa do poki dziala :P a teraz jeszcze e-bay wszedl to allegro i jego prowizje juz nie sa mi potrzebne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...