Jet4 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Co to jest pakiet Vivo dołączany do karta graficznych? Czy jest to dokładnie to samo co osobna karta telewizyjna do komputera? Może mi ktos to wytłumaczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 :) ... VIVO - Video In Video Out. To moduł na karcie graficznej umożliwiający wprowadzanie sygnału video do kompa i wyprowadzanie go na tv/ magnetowid, jak kto woli... Zwykle karty z vivo maja dobrą sprzetową kompresje/ dekompresje mpeg - zgrywane sekwencje są zazwyczaj w tym formacie. Karta tv to teoretycznie samo video in, tyle że oprócz tego ma zintegrowany tuner... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 słuyszałęm ,że na karcie TV da sie odblokować canal+. Da sie zrobić tak samo z pakietu Vivo? Bo chciałem tak tylko wiedzieć dla informacji. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Do karty z ViVo nie podłączysz chyba kabla antenowego. Więc nie masz sygnału do obróbki przez software więc nie będzie się dało. Na tunerach teoretycznie się da odkodować ale w praktyce jest to bardzo trudne. Zależy od wielu czynników i sposobu kodowania, mi się nie udało tego zrobić - oczywiście w celach edukacyjnych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 ale podłączysz ViVo to do kompa i może by sie dało jakos to odkodować - bo mnie to bardzo interesuje edukacyjnie :D Czym się rózni TV-out od tego Vivo i od tej karty TV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) Hmmm... Ciężko. Programy do odkodowywania jak np More TV korzystają z uładów kart telewizyjnych - sygnał z tunera. Nie wiem czy istnieją programy które wyłapuja sygnał z video in z modułu vivo. Musiałbs np. podłączyć telewizor do kompa chinchami... Odkodowanie takiego sygnału jest teoretycznie mozliwe, ale kłopot z takim oprogramowaniem no i nie wiem czy sygnał nie byłby za bardzo "stracony" żeby go odkodować... Ja mam tuner Pixel View i kiedyś odkodowywałem sobe C+... :D Poszukaj na Google... Edytowane 15 Maja 2005 przez xor_ew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 kup sopbie zwykłą kartę grafiki bez Vivo a do tego kartę telewizyjną SkyStar2 za 250 PLN i będziesz mógł odkodowywać co chcesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Do każdej karty która ma 2 wyjścia na monitor można podłączyć 2 monitory ? np. do tej ? -> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14039 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 chyba tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZnAl Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 ale podłączysz ViVo to do kompa i może by sie dało jakos to odkodować - bo mnie to bardzo interesuje edukacyjnie :D Czym się rózni TV-out od tego Vivo i od tej karty TV? 1446311[/snapback] TV out = wyjscie (wyprowadza sygnał z kompa i mozesz to podpiąc do TV lub nagrac na VHS itp) VIVO - video in video out czyli to co TV out + wejście czyli mozliwosc wprowadzania sygnalu video (np z magnetowidu, TV, odtwarzacza DVD ale nie anteny !!!) do kompa karta TV - video in (wejscie video) + tuner TV który umozliwia wprowadzenie syganalu z anteny (kablówki) lub satelity jezeli jest to tuner sat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 nie rozmawiamy o odkodowywaniu c+. mowie to po raz ostatni w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...