Skocz do zawartości
Jet4

Co To Jest Vivo?

Rekomendowane odpowiedzi

:) ... VIVO - Video In Video Out. To moduł na karcie graficznej umożliwiający wprowadzanie sygnału video do kompa i wyprowadzanie go na tv/ magnetowid, jak kto woli... Zwykle karty z vivo maja dobrą sprzetową kompresje/ dekompresje mpeg - zgrywane sekwencje są zazwyczaj w tym formacie. Karta tv to teoretycznie samo video in, tyle że oprócz tego ma zintegrowany tuner...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do karty z ViVo nie podłączysz chyba kabla antenowego. Więc nie masz sygnału do obróbki przez software więc nie będzie się dało.

Na tunerach teoretycznie się da odkodować ale w praktyce jest to bardzo trudne. Zależy od wielu czynników i sposobu kodowania, mi się nie udało tego zrobić - oczywiście w celach edukacyjnych :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... Ciężko. Programy do odkodowywania jak np More TV korzystają z uładów kart telewizyjnych - sygnał z tunera. Nie wiem czy istnieją programy które wyłapuja sygnał z video in z modułu vivo. Musiałbs np. podłączyć telewizor do kompa chinchami... Odkodowanie takiego sygnału jest teoretycznie mozliwe, ale kłopot z takim oprogramowaniem no i nie wiem czy sygnał nie byłby za bardzo "stracony" żeby go odkodować... Ja mam tuner Pixel View i kiedyś odkodowywałem sobe C+... :D Poszukaj na Google...

Edytowane przez xor_ew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale podłączysz ViVo to do kompa i może by sie dało jakos to odkodować - bo mnie to bardzo interesuje edukacyjnie :D

Czym się rózni TV-out od tego Vivo i od tej karty TV?

1446311[/snapback]

TV out = wyjscie (wyprowadza sygnał z kompa i mozesz to podpiąc do TV lub nagrac na VHS itp)

VIVO - video in video out czyli to co TV out + wejście czyli mozliwosc wprowadzania sygnalu video (np z magnetowidu, TV, odtwarzacza DVD ale nie anteny !!!) do kompa

karta TV - video in (wejscie video) + tuner TV który umozliwia wprowadzenie syganalu z anteny (kablówki) lub satelity jezeli jest to tuner sat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi