miKruz Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 wiec potrzebuje wentylatora na celerona D 2.8ghz, nie wiem co dobre na tego typu procek wiec prosze o rade, ten co mam teraz po 4 miesiacach uzytkowania zaczal brzeczec, trzeszczec czyszczenie nic nie pomaga, jedynie 'walenie' w obudowe ucisza go na chwile ale to nie jest rozwiazanie ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Arctic freezer 4 :) Cena na allegro to jakieś 65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 do 100 zł brałbym Pentagrama QC-92Cu, bo cichy, i wydajny, przy nim nawet w oc się pobawisz, a jeśli nie kręcisz proca, to szkoda kasy wydawać, lepiej wziąć coś takiego jak kolega wyżej radzi. A jeszcze jedno, nie wal po obudowie, tylko przedmuchaj wentyla sprzężonym powietrzem i wpuść mu kapke oleju, przynajmniej inne podzespoły nie ucierpią. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Właśnie że freezer będzie lepszy do OC. Posiada heat-pipe a pentagrma nie :) Ogólnie jest wydajnieszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miKruz Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 dobra chlopaki sory za pomylke :oops: , ale gdy dokladniej sie przysluchalem (przylozylem ucho do zasilacza) kapnalem sie ze to nie wiatrak tylko 'cos' w zasilaczu brzeczy ;x co z tym zrobic ? :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Wymień wentyl na artcit fan pro tc, kosztuje jakieś 8 zyla na allegro i ma czujnik temp. więc jest cichy :) Mam takie 3 w kompie i wogóle ich nie słysze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 jak coś w zasilaczu brzęczy to ja bym się bał zaraz ekspoludje albo poprostu coś mu się z wentylem stało albo poprostu jest u kresu sił:) i zginie na dniach pociągając za sobą mobo proca ramy dysk może coś jeszcze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...