Skocz do zawartości
Yacko

Kingmax 256 Mb Ddr 500 Hardcore

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy ni8e zmienić moich Kingstonów 400 (NANYA), które chodzą bez problemu i na standardowym napięciu przy FSB 430 z CL 2,5 na te KINGMAXY z tematu. Ktoś sprawdzał czy pójdą na 250 MHZ przy CL2 ? Ogólnie jak się kręcą ? Mogę kupić kilka sztuk w cenie 110 zł, więc jest okazja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość =H2o=Destroyer[PL]

Nigdy ci nie pojda na 250 i cl2 bo sa one na hynixach D a te kosci sa przystosowane do wysokich czestotliwosci a nie ostrych timmingow.Na tych kostkach powinienes wyciagac cl2 z ok.220 gora a z cl 3 ok.280-moze jak dasz wyzsze napiecie to i z 300 da rade,mojemu kumplowi z 2.85v leca na cl3 ok.290 max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy ni8e zmienić moich Kingstonów 400 (NANYA), które chodzą bez problemu i na standardowym napięciu przy FSB 430 z CL 2,5 na te KINGMAXY z tematu. Ktoś sprawdzał czy pójdą na 250 MHZ przy CL2 ? Ogólnie jak się kręcą ? Mogę kupić kilka sztuk w cenie 110 zł, więc jest okazja.

1447710[/snapback]

hehe raczysz żartować - to nie Winbond i na to nie ma szans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiątki naprawdę niezłe. Obecnie pracują na FSB 232 przy timingach 11-3-3-2,5, na standardowym napięciu. Po podniesieniu napięcia chodzą na CL2. Jutro będę miał chwilę to sprawdzę ile można z nich wycisnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja tez mysle nad tymi pamieciami, tyle ze nie wiem xzy oplaca sie dokladac te 80 zeta wiecej niz do Hynixow D43.... I to jest moja najwiksza niewiadoma, poprostu czy cie oplaca, bo na d43 nie mam nic gwarantowanego, a tutaj te 500 jest gwarantowane. Jak myslicie, warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi