Slayer Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 I co wy na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 fajnego masz radka ;) to musi byc jakas wersja LELELEMX :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Moim zdaniem chała 5ns to muj GF4mx440 ultra ma 4ns.A TO MX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Dodam, że to są Samsungi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 A karta jest Firmy Astro 3D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 5ns na Radku 8500 to porażka. Teoretycznie te pamięci mogą pracować max na 200MHz czyli 400MHz DDR. Prosty wzór 1/5ns=200MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 fajnego masz radka ;) to musi byc jakas wersja LELELEMX :mrgreen: Made in Czarnobyl :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Jeżeli go kupileś to wielki bląd popełniłeś !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 5ns to 200MHz x2 czyli 400MHz-[gluteus maximus] :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 a tak wogóle to jakie najszybsze pamiątki dawali na radkach 8500? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 I co wy na to? I co ja na to??? To ze to byl najgorszy zakup w moim zyciu, a stalo sie to zanim trafilem na tweak`a. A tak pozatym, abyscie mieli sie z czego śmiać to mam jeszcze wiekszy hardore: HUNDAI 5.5 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 WOW! 8O 5,5 ns- to takie są w X-Power :) Pewnie 183 MHz.....ale nie martw się- to i tak leprze od Radeona 9000- wiem, bo testowałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 a tak wogóle to jakie najszybsze pamiątki dawali na radkach 8500?3.3 ns w BGA 300 Mhz-wersja XT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 skoro mowa o pamieciach ja mam hynixy 4ns na ti4200 i kurde nie wiem nie chca isc na 640!!!!!!!!artefakty!!!!!!!pomocy!!!!!!!! core poszlo mi na 340 - czyli duzo patrze jak inni maja to wyciagaja z core 320 - tylko czemu moje pamiatki sa takie dziwne - czy dodatkowe chlodzenie cos da??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 genghiskhan na 340 to ci raczej nie pójdą bez V-moda i dobrego chłodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 zobacz jakie ja mam pamieci na karcie grafiki i sam ocen :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 genghiskhan na 340 to ci raczej nie pójdą bez V-moda i dobrego chłodzeniaej ja mowie ze mam teraz core na 340 a pamieci chcialbym wykrecic na 640 (320x2)MHz!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 zobacz jakie ja mam pamieci na karcie grafiki i sam ocen :P Co to za radeon (jaka firma?) i ile kasy za niego dałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 genghiskhan wiem że chodzi ci o pamięci. Hynix 4ns raczej jest cięzki do podkręcenia na 320Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Slayer! w simmtechu kupiles? bo mi to na ich asortyment wyglada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 hehe..nie, nie w Simmtechu- w całym mieście nie mieli JEDNEGO Radeona 8500 a nawet 9000(bez DVI). Mają chyba 5 sklepów+ do tego ze 4 serwisy i pare magazynów, a nawet możliwe więcej tego wszystkiego i wała. Przez ponad tydzień łaziłem i za każdym razem mnie spławiali!!! Nawet ich dostawcy takich kart nie mają. :? A Radeona 8500 to widzieli ostatnio ze 3 miesiące temu na oczy 8O- i to pewnie to był muj, ale nie od nich kupowany :lol: :lol: Kupiłem następnego od kogoś innego 8) PS- u innych też nie wiele lepiej- łachę robą, że wogóle sprowadzą, zapytają się, bo wszyscy kupują Geforce4MX 420-440 i tylko to dobrze się sprzedaje. A co niektórzy to nawet nie wiedzieli o czym mówię :lol: No normalnie paranaoja....są pojedyncze Radeony 9000/DVI i Pro...no, ale po testowaniu tego 1 z DVI oznajmiam, że jest to karta taka sobie- do oglądania na TV bardzo fajna, obraz też ok( Saphire Atlantis), nie podkręcałem, bo mi Rage 3D v5 nie chciał, a Power Stripa nie używam :) Do gierek już lepiej Radeona 8500, choćby najbardziej szajowatego- i tak będzie wydajniejszy. PS2- Radeon 9000 strasznie sie grzeje! Jak muj stary Celeron 366@416 Mhz bez wiatraka :lol: Parzy!!! :twisted: PS3- Simmtech jest spoko, ale z ilościa części to trochę słabo. A i ceny są często wyższe niż u konkurencjii. Ale mają ASA w rękawie- dajesz cennik konkurencjii, to ci sprzedają po ich cenie :P - ale chaczyk jest- muszą mieć konkurencja na stanie tą część :? Ale co z tego, jak na stanie nie ma tego, co trzeba...heh..u jednych i drugich? :evil: A ja czekać w nieskączoność nie będę :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 zobacz jakie ja mam pamieci na karcie grafiki i sam ocen :P Masz zajebiste pamiątki, ja na swoim mam 5ns samsung:cry: czyli chała. Jak ustawię im 230(460) to taka kaszaną sypie że cos. teraz jak mam 220 to mam założone takie wielkie radiatory(pociety radiatorek z procka). Bez nich to nawet 215 trudno było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Pamięci 4ns słabo się kręcą na Radeonach IMHO z powodu gorszego kontrolera pamięci niż na GF4 i zapewne niższych napięc. BTW - wczoraj moje 3.6ns biegały na.... 690MHz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 A ile Rafał ma ta karta pamięci? 64 MB? PS- przed zwiekszeniem napięcia ile wyduszałeś z karty? Przydały by mi się radiatory u mnie na pamiątkach i z tyłu GPU-karta się grzeje dosyć sporo. PS2- wymieniłem bios na płycie na najstarszy z września 2001- najwięcej opcjii ustawień dla FSB i pamięci( m.in. 133/166). Czy zmiana biosu ma wpływ na temperaturę procesora? Dziko - mam 60 a nawet widziałem 65 8O 8O stopni Celsjusza- przedtem 52 :? Coś się zrąbało??? Kable nie nachodzą na wentylator, przedmuchałem z kurzu i nic :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 a tak wogóle to jakie najszybsze pamiątki dawali na radkach 8500?3,3ns bodajze najszybsze byly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Pamięci 4ns słabo się kręcą na Radeonach IMHO z powodu gorszego kontrolera pamięci niż na GF4 i zapewne niższych napięc. BTW - wczoraj moje 3.6ns biegały na.... 690MHz :D to się zdziwisz ile wycisnałem z tych 5ns :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Slayer - co do mojej karty to patrz tutaj - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=12879 Karta oczywiscie jak na oryginalnego Radeona 8500 przystało 64MB pamięci 3.6ns. Przed v-modem max. co miałem bez artefaktów to 618MHz. BTW - IMHO 5ns na R200 to taki sam przeszczep jak P4 i SDR :wink: to się zdziwisz ile wycisnałem z tych 5ns :twisted: Jak wyciśniesz 600MHz to będe mówił to Ciebie per mistrz :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 To muszę dokupić radiatory i dobrą pastę, bo jestem blisko :twisted: Tylko z tym V-Modem wolę nie zaczynać :P No fakt- 618 Mhz to sporo- nie do osiagnięcia na mojej karcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Czyli te 568MHz masz na tych pamięciach 5ns ?? 8O Pewnie coś źle przeczytałeś i masz szybsze kostki. Jakoś mi się nie widzi, że na tych pamięciach tyle osiągnąłeś bez v-mode'a :wink: Jeżeli pamięci się bardzo nie grzeją to radiatory dadzą Ci bardzo niewiele.... Może z 5MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Zkad ty te 568 Mhz wziałeś. Nic takiego nie napisałem. Napisałem, że fajnie, że ci pamięci bez V-Moda poszły na 618 Mhz. A co do tego co napisałęś- heh- trochę teorii- DD-Ramy chodzą np. w pełnym Radeonie na 275 a nie 550 Mhz! Piszą 550 Mhz, bo lepiej to wyglada i jest w sumie odpowiednikiem dla technologii SD-Ram, czyli 200 Mhz 128 bit dla SD-Ram= 100 Mhz dla DD-Ram 128 bit lub 200 Mhz dla DD-Ram 64 bit :D Dobra..wiem, że to szczegół, ale wolę być heh...profesjonalny w tych tematach :lol: A co do twoich przypuszczeń- to są ( przynajmniej tak na nich pisze) 5 ns, chyba, że producent źle podpisał, albo specjalnie robi np. 1 partię pamięci 4ns i dzieli je także na 5ns, żeby wyszło taniej- tak jak w procesorach- tylko inne oznaczenia i usawienia prędkości prędkości, a produkt ten sam :) Możliwe też, że po prostu miałem farta( najprawdopodobniej). Czytałem recenzje produktów czytelników benchmarka i tam koleś mając 5ns Samsungi na Geforce 4MX440 64 MB podkręcił je z 200 Mhz( 400) do 255 Mhz( 510). A mozliwe, że kontroler pamięci na ATI jest bardzo dobry i w jakimś stopniu pomija ograniczenia architektóry pamięci i z pewnością to robi- z resztą podobnie jest z Geforce 4 TI 4200, co mają 4ns- idą i z 250(500) na 320( 640Mhz)- choc niby nie jest to możliwe w teorii. 8) A co do samego podkręcenia- pamięci idą teraz na 275 Mhz z bardzo żadkimi artefaktami( poza 3D-Markiem nigdzie ich nie ma- i to tylko w teście Nature :lol: )- w Doom3 można pograć i się nie wywala , a bez artefaktów w teście Nature na 273 Mhz. Rdzeń chodzi na 300 Mhz. Nieźle jak na 128 MB kartę ,,LELELEMX", ,,chałę" , ,,Dupę" i ,,Mode in Czarnobyl", nie? :twisted: :twisted: PS- otworzyłem obudowę to test 3D-Mark 2001 Se przechodzi na 280 Mhz na pamięciach :lol: Ale to to wygląda w pewnych momentach, jak by ktoś siano na ekran wrzucał :lol: PS2 AAA...w profilu nie zmieniłem wpisu heh- :lol: PS3- V-Mod na ty pamięciach wiązał by się chyba z przeróbką płytki krzemowej i wbudowaniem jeszcze jedego wyjścia na zasilanie z zasilacza- jak w Radeonie 9700 8O :lol: :lol: One chyba są podkręcone napięciem w standardzie- jakieś niebieskie ślady mazaka są na spodzie takich czarnych ,,bolcach"( stabilizatory? :D ). Takie motywy to ja miałem z Geforce 2MX400 64MB( 200/334@400Mhz :lol: ). 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...