Skocz do zawartości
ALEX-77

Jaka płytę wybrac pod PIII

Rekomendowane odpowiedzi

lub ewentualnie Abit BE6-II v.2.0  

Polecam.!

Nie bardzo, bo jak dasz na niej FSB=150MHz to AGP będzie taktowane 100MHz :!: A tego karta graficzna może już nie wytrzymywać, zależy od niej samej. Z PCI nie będzie problemu gdyż jest dzielnik 1/4. Miałem kiedyś taką płytę ale nie miałem wtedy odpowiedniego procka żeby zapuścić aż tak wysokie FSB, więc to co napisałem powyżej jest jedynie moją teorią. Później dorwałem Asus-a CUSL2-C (poprzednik TUSL2-C) i na niej puszczałem P3-800EB na FSB=166MHz, lecz niestety pamiątki nie wyrabiały i były częste zwisy. Max stabilnie miałem na FSB=163MHz (980MHz), natomiast pracowałem na codzień przy FSB=150MHz ze względu na max. timingi pamięci (CL2).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem kiedys cusl2c teraz mam tusl2-c

mozna mocno krecic

100:100:33 i tak do 132 co 1 MHz

133:133:33 standart do 166 co 1MHz

133:100:33 tesh co 1MHz do 200 pozniej skokowo do 250 !! i to jest zajebioza teraz mam fsb 165 ale i 170 chodzi na procu a pamiatki 12x pod 130

to sie nazywa stepless frequency selection cos jak soft menu III

plyta ogolnie wypas dla oc zarowno cusl2-c jak i tusl2-c praktycznie roznia sie tylko ze tu ma obsluge tulipana ciekawoscia jest mozliwosc zmiany napiecia 3.3 do 3.7 (u mnie 3.71) jest ono jak skala nie drga nawet zasilane jest tym na pewno pci mierzone oraz chipset i czesc agp voltage na memorkach karty podskoczyl i swietnei sie kreci dzieki temu polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może miałem udaną płyte ale z tego procka najwiecej wyciągniesz za pomocą Abita BX 133 Raid. Uwazam że jest lepsza od ST-6. Chociaż pewnie kupie te ST-6... za 325 zł z braku alternatywy (290 zł Clayton z i815)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...