ALEX-77 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Jaka płytę wybrac pod PIII ażeby dobrze nim zakręcic i ile można wycisnąc z PIII 733Mhz ???z góry dzięki za podpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Zobacz oferty w Allegro. Wybierz taką która może dać FSB do 150 MHz ze skokiem co 1 MHz i zmianą napięcia procesora. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 tylko uwazaj na Abita - bo mozesz sie naciac i dostac takiego z popuchnietymi kondensatorami i jak sam nie wymienisz (doswiadczenia z lutownica jak najlepiej widziane) to koszt wymiany moze byc wyzszy niz cena plyty 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Moje propozycje: Asus TUSL2-C Abit ST6 (kolejność przypadkowa) Obie obługują Tualatina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 lub ewentualnie Abit BE6-II v.2.0 Polecam.! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 lub ewentualnie Abit BE6-II v.2.0 Polecam.! Nie bardzo, bo jak dasz na niej FSB=150MHz to AGP będzie taktowane 100MHz :!: A tego karta graficzna może już nie wytrzymywać, zależy od niej samej. Z PCI nie będzie problemu gdyż jest dzielnik 1/4. Miałem kiedyś taką płytę ale nie miałem wtedy odpowiedniego procka żeby zapuścić aż tak wysokie FSB, więc to co napisałem powyżej jest jedynie moją teorią. Później dorwałem Asus-a CUSL2-C (poprzednik TUSL2-C) i na niej puszczałem P3-800EB na FSB=166MHz, lecz niestety pamiątki nie wyrabiały i były częste zwisy. Max stabilnie miałem na FSB=163MHz (980MHz), natomiast pracowałem na codzień przy FSB=150MHz ze względu na max. timingi pamięci (CL2). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 No ja w tym momencie jade na fsb 140 i powinienem miec AGP = 93 Karta jednak ladnie wytrzymuje. Niewiem jak jest z plytami na i815EP do Tualatina, jaki dzielnik AGP/PCI one oferuja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Ja polecam Abita ST6 Raid bardoz fajna płytka nigdy nie miałem z nią problemów!!! z tego co miałem w życiu to przebija ją tylko najbardziej niezawodne na świecie moje BE6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 mialem kiedys cusl2c teraz mam tusl2-c mozna mocno krecic 100:100:33 i tak do 132 co 1 MHz 133:133:33 standart do 166 co 1MHz 133:100:33 tesh co 1MHz do 200 pozniej skokowo do 250 !! i to jest zajebioza teraz mam fsb 165 ale i 170 chodzi na procu a pamiatki 12x pod 130 to sie nazywa stepless frequency selection cos jak soft menu III plyta ogolnie wypas dla oc zarowno cusl2-c jak i tusl2-c praktycznie roznia sie tylko ze tu ma obsluge tulipana ciekawoscia jest mozliwosc zmiany napiecia 3.3 do 3.7 (u mnie 3.71) jest ono jak skala nie drga nawet zasilane jest tym na pewno pci mierzone oraz chipset i czesc agp voltage na memorkach karty podskoczyl i swietnei sie kreci dzieki temu polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Być może miałem udaną płyte ale z tego procka najwiecej wyciągniesz za pomocą Abita BX 133 Raid. Uwazam że jest lepsza od ST-6. Chociaż pewnie kupie te ST-6... za 325 zł z braku alternatywy (290 zł Clayton z i815) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 podobno asus tusl. ja mam ecs p6isa2 i ma fsb do 150 i jest luz soltek sl65mie - podobno najwydajniejsza plyta pod pIII. wlasnie na niej pracuje: pIII 733@880 fsb 159, wyzej dysk nie chce isc. dowod na dole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Microstar MS 6163Pro. The best of ALL plytek!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...