Skocz do zawartości
EsiuWWW

Alterglobalizm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Coraz częsciej słyszy się o działalności owych grup, ciekaw jestem jaki jest wasz stosunek do nich, czy zgadzacie się z ich postulatami, czy też uważacie to za utopie której nie da się w rzeczywistości zrealizować

Ponieważ temat jest na pograniczu ideologiczno-politycznym (które to wzbudzają wyjątkowe kontrowersje) prosiłbym bez wycieczek osobistych i trzymanie się regulaminu, prosze też moderatorów w miare możliwości o karanie przestępców :) a nie zamykanie tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czego oni chca, oto jest pytanie na ktore wiekszosc z nich zapytanych nie bedzie potrafila odpowiedziec. Wiec przyjmuje wypadkowa pogladow ekip, ktore sie wsrod nich znajduja i sie z nimi identyfikuja (anarchisci, organizacje skrajnie lewicowe jak i umiarkowanie lewicowe, pacyfisci roznej masci , etc.) - czyli mieszanka oszolomow z naiwnymi idealistami.

I w takim wypadku sie gruntownie z nimi NIE ZGADZAM !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że nie cieszą się zbytnim zaufaniem, moim zdaniem jest to "grupa" ludzi którzy tak naprawde wogóle nie wiedzą czego chcą, nie oreintują się w kwestiach np politycznych, ekonomicznych, których tak naprawde można przyrównać do pseudokibiców, z tą róznicą iż swoje burdy usprawiedliwiają jakąś walką z niewiadomo czym (sami nie potrafią skonkretyzować)

Widać to w nazwie alterglobalizm--antyglobalizm, nie dawno słyszano tylko o antyglobalistach, ale jak skapneli się że gadanie przez phona i surfowanie w necie to zdobycze globalizmu to szybko zmienili nazwe i zmodyfikowali na prędce swoja i tak dość nacionganą doktryne

Temat ten założyłem z myślą o niedawnym szczycie w Warszawie, gdyż zasatanwia mnie to jakimi przesłankami ci ludzie się kierują, w dodatku w owych ugrupowanich można znaleźc dość wyraźne róznice "programowe", od komunistów do nawet organizacji narodowo katolickich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze gdy widze tych oszołomków w TV to smiech mnie bierze... Wzieli by sie do roboty to by sie im nie nudzilo, i by im głupie pomysły do łba nie przychodziły :P

A ja tam jestem zwolennikiem kapitalizmu - licza sie umiejetnosci... zdolnosci... kazdy moze stac sie bogaty, jezeli potrafi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi