dexxter Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Witam! Mam taki malutki problemik. Chodzi mi o to jak "rozkodowac" tempertatuy w speedfan. Sa tam wartości Temp1 Temp2 (to chyba jest procesor) Temp3 i znowu Temp1 (to jest chyba ACPI temperature - co kolwiek to jest to bardzo mnie to interesuje). Z gory dziekuje za odpowiedz. (fajnie byloby gdyby mi ktos powiedzial rowniez gdzie sa mierzone temperatury SYS CPU i PWM - chodzi mi o to w jakiech strefach i ktore warosci z speedfana odpowiadaja wyzej wymienionym) Kolejny problem to chlodzenie NB. Mam wrazenie ze, jak komp jest obciazony to temperaturka wzrasta o duza wartosc. Chcialbym zmienic chlodzenie na NB, ale ... No wlasnie. Po pierwsze nie wiem na co. Po drugie nie wiem czy da rade, poniewaz nie ma tam "standardowych dziurek" tylko jest drucik, ktory trzyma radiator. No i po czwarte, czy to oznacza utrate gwarancji. Z gory dziekuej za odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxter Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 ej ludzie ludziska, moze ktos tu cosik napisze na w/w temat. z gory dzieki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemik Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 piersze Temp1, to płyta główna, czyli cały komp w środku, drugi Temp2 to na ogół procek, może być także odwrotnie, zależy od płyty głównej. Na ogół większa z tych dwóch wartości jets temperaturą procka. Ja jeszcze mam temperaturę dysku, ale to można bardzo łatwo rozszyfrować, wchodząc w Configure. ja oprócz tych mam jeszcze inne, których nie znam i też bym chciał poznać: Temp3, Local, Remote, Local Temp, Remote Temp, i na końcu, drugi raz Temp1 ACPI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Najlepiej to włączyć SpeedFan, a potem np. Prime 95 i obserwować, która temperatura skoczyła najszybciej i najwięcej. To ona własnie oznacza temperaturę pracy procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiding Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 U mnie jest tak że coś uruchamiam to Temp1 nagle sie zwieksza. To rozszyfrowałem że jest to procesor. U mnie to jest tak że jak coś wydajnego robie to temp 1 może nagle wzrosnąć do 60C, dlatego jestem w trakcie zakupu coolera. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 mnie ten speedfan denerwuje, wolę everesta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiding Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 A powiedzcie mi gdzie w everscie pokazuje temperatury. Wszedzie szukalem ale znalezc nie moge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) komputer - czujnik :) czy to aż takie skomplikowane ?? Edytowane 31 Maja 2005 przez saper223 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nienonieno Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 komputer - czujnik :) czy to aż takie skąplikowane ?? 1460087[/snapback] Ortografia też taka skomplikowana? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Ja wolę SpeedFana bo everest nie pokazuje mi żadnych temperatur, w zakładce czujnik nic się nie wyświetla. Temp. pokazuje mi SpeedFan tak jak Sandra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Mother Board Monitor 5 rządzi :) :-P sciągnijcie sobie !! lepsze od speedfana o 100 raazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Ortografia też taka skomplikowana? :lol: 1473366[/snapback] dzieki panie nauczycielu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Mother Board Monitor 5 rządzi :) :-P sciągnijcie sobie !! lepsze od speedfana o 100 raazy 1473440[/snapback] To może osobny topic o tym który lepszy? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...