Skocz do zawartości
dexxter

Chlodzenie Nb I Problem Z Speedfanem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki malutki problemik. Chodzi mi o to jak "rozkodowac" tempertatuy w speedfan. Sa tam wartości Temp1 Temp2 (to chyba jest procesor) Temp3 i znowu Temp1 (to jest chyba ACPI temperature - co kolwiek to jest to bardzo mnie to interesuje). Z gory dziekuje za odpowiedz.

(fajnie byloby gdyby mi ktos powiedzial rowniez gdzie sa mierzone temperatury SYS CPU i PWM - chodzi mi o to w jakiech strefach i ktore warosci z speedfana odpowiadaja wyzej wymienionym)

Kolejny problem to chlodzenie NB. Mam wrazenie ze, jak komp jest obciazony to temperaturka wzrasta o duza wartosc. Chcialbym zmienic chlodzenie na NB, ale ...

No wlasnie. Po pierwsze nie wiem na co. Po drugie nie wiem czy da rade, poniewaz nie ma tam "standardowych dziurek" tylko jest drucik, ktory trzyma radiator. No i po czwarte, czy to oznacza utrate gwarancji.

Z gory dziekuej za odpowiedz. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piersze Temp1, to płyta główna, czyli cały komp w środku, drugi Temp2 to na ogół procek, może być także odwrotnie, zależy od płyty głównej. Na ogół większa z tych dwóch wartości jets temperaturą procka. Ja jeszcze mam temperaturę dysku, ale to można bardzo łatwo rozszyfrować, wchodząc w Configure.

ja oprócz tych mam jeszcze inne, których nie znam i też bym chciał poznać:

Temp3, Local, Remote, Local Temp, Remote Temp, i na końcu, drugi raz Temp1 ACPI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest tak że coś uruchamiam to Temp1 nagle sie zwieksza. To rozszyfrowałem że jest to procesor. U mnie to jest tak że jak coś wydajnego robie to temp 1 może nagle wzrosnąć do 60C, dlatego jestem w trakcie zakupu coolera. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi