sudny Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Mam nastepujacy problem. Podczas grania w gry moj komputer po chwili zaczyna zwalniac. Np w NFS Underground 2 pierwszy wyscig idzie bezproblemowo w rozdzielczosci 1280x1024 na max detalach. Kiedy jednak chce go powtorzyc to po wystartowaniu nie da sie grac poniewaz strasznie tnie. Problem dotyczy wiekszosci gier. Od czego moze to zalezec? Konfiguracja Procesor: Athlon 2500+ Barton Plyta glowna: Gigabyte 7VT600-RZ (najnowszy bios) Grafika: Sapphire Radeon 9800Pro Ram: 768 MB Elixir (266) Muzyka: SB Live! 5.1 Dysk: Maxtor Diamond Max 9 (80 GB) + Seagate Baracuda ATA IV (40 GB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 A sprawdzałes czy chłodzenie karty jest OK? Wygląda mi to na przegrzanie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 (edytowane) prawidlowe uzywanie szukajki :| edyta: no dobra ale to byl przypadek dla nfs'a. z innych mozliwosci mozna jeszcze gdybnac :arrow: ZASILACZ!! jaki masz? Kobrowisko tez moze miec racje - jaka temperatura panuje w obudowie/ czy radiator karty parzy? wentyl sie kreci? Edytowane 19 Maja 2005 przez OrGiUsZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudny Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 A wiec tak: Obudowa jest ciagle otwarta wiec w srodku zadne cieplo sie nie kumuluje. Wentylator sie kreci na grafie i bez problemu mozna ja dotknac. Nic nie parzy. W sumie sprobuje zainstalowac jakis programik do odczytywania temperatury z grafy i wtedy bede wiedzial dokladnie jaka jest jej temperatura. Zasilacz mam Codegen 350W. Troche wysoka mam temperature na procku. AIDA po graniu pokazuje okolo 60 stopni. Czy to moze byc przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 1) codegen nalezy do rodziny zasilaczy okrytych slawa "cos pyknelo, czuje smrod spalonej elektroniki" jesli czujesz sentyment do swojego kompa poszukaj jakiegos chieftec'a albo modecoma gts 350W. 2) tak, mysle ze tak wysoka temperatura cpu moze miec zwiazek z zacinaniem gier/programow. jesli masz wiecej hajsu to zainwestuj w dobry cooler, jak mniej to przynajmniej w paste porzadna ( np. arctic ceramique ) :arrow: jesli chcesz wiecej info to polecam uzycie szukajki. wbrew pozorom nie gryzie a rezultaty powinny rozwiac wiekszosc watpliwosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...