!Duriel! Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Witam wszystkich mam choleny problem ktory mi sie dzis pojawil. Tak jak zawsze wlaczylem kompa i przy ekranie jak sie laduje windows (windows 2000) pojawil mi sie blad STOP*** 0x0000007B (0xEB81B848, 0xc0000034, 0x000000000, 0x00000000) INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE i dalej juz nic sie nie da zrobic. Pisze na tym bledzie ze dysk twardy moze zawierac wirusy lub jest odlaczony itd mam MAXTORA 160 GB jak prubuje zainstalowac WINDOWSA XP to pisze ze nie ma zadnych dyskow na ktorym mozna zainstalowac windowsa. W biosie dysk wykrywa i jak sie wlacza kompa tez pisze ide primary slave maxtor160gb cos tam.No i kurde nie wiem co moge z tym zrobic.AAA pisze jeszcze zebym odintalowal wszystkie kontrolery dyskow twardych i odinstalowac wszystkie urzadzenia jakie ostatnio instalowalem no ok ale jak kur*** mam to zrobic jak przeciez kompa wlaczyc nie moge BARDZO PROSZE O POMOC BŁAGAM POMUZCIE MUSZE TO BARDZO SZYBKO NAPRAWIC !!!!POMOCY!!!! WSZYSTKIM Z GORY WIELKIE THX ta wiadomosc pisze z 2 kompa :P :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) 1. Czy to dysk S-ATA? 2. Moze przywracanie systemu albo cos z CD z XP? 3. Przestaw zworke na dysku na MASTER, nie podlaczaj nic innego na tej tasmie, na drugiej zostaw 1 naped (moze sie przydac). Wejdz do bios, wlacz opcje DETECT HDD lub przestaw wszelkie ustawienia dyskow (w 1 menu) na AUTO. Jesli jest wlaczony kontroler/tryb RAID, to go wylacz. Edytowane 22 Maja 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Grzebałeś moze cos w kompie? Przenosiles dysk do kolegi albo instalowac jakies nowe sterowniki czy cos w tym stylu? Tutaj masz artykul z supportu microsoftu jak rozwiazac ten problem moze pomoze :) http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;822052 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...