plmkrmx Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) AA Edytowane 23 Maja 2015 przez plmkrmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Jesli te "inne urzadzenia" to tunery satelitarne stacjonarne (np Fergusony aka NewStar), to potrzebujesz specjalnego programiku do obslugi portu (nie pamietam nazwy, ale chyba WinPorts) lub Windowsa 98... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plmkrmx Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Głównie to chodzi mi o ustawianie checksum w telefonach 3310 i 3410. Odpalam Userport i program nokiatool1.9IMEI. Próbuje wyszukać portów pod który jest podłączony telefon i nic się nie dzieje pokazuje tylko że port COM 3 i COM 4 jest zajęty. A potem okienko rzebym sprawdził kabel. Nie weim co mam zrobić. Poradźcie mi coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 1. Przeciez masz max 2 party COM w kompie, wiec daruj sobie wyszukiwanie... 2. Sprawdz, czy w BIOS sa WLACZONE - powinny byc na liscie sprzetu w Windows 3. Co masz niby na 3 i 4? Sa to wirtuale, jak sie domyslam..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plmkrmx Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Pod Com 3 jest modem a pod com 4 jakaś inna płytka PCI. Wiem ze mam dwie pary com'ów - w biosie są włączone. Problem z komunikacją zaczyna się gdy wgram do Xp'ka Service Packa 2. Wczesniej działa normalnie. Jak zauważyłem to nie tylko u mnie tak się dzieje. Bo na innych komputerach jest ten sam błąd (z zainstalowanym SP2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Nom, widocznie MS dal ciala... Rzuc okiem na stronke MS lub w google.pl czy przypadkiem nie ma na to jakiejs latki... Jesli nie, to zostaje: - zmiana na 98 - odpuszczenie sobie SP2 - reczna podmiana sterownika COM na ten z SP1 (o ile to pomoze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...