akl Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Jestem nowy w temacie zasilaczy więc proszę o wyrozumiałość. Po wymianie grafiki będę miał kompa: Athlon XP 2000, płyta MSI KT4V, grafika 6600GT, pamięć 512MB 333MHz, jeden dysk, jedna nagrywarka CD z DVD (kombo), karta dźwiękowa Audigy 2 ZS. Ten Athlonek to się góra do 1800MHz kręci (po podniesieniu vcore do 1,85 ;-)) ale może będę próbował kręcić tę grafikę. Do tej pory miałem Deer'a 350W ale po przeczytaniu wielu postów o spalonych Deer'ach przestraszyłem się bo rozumiem że mi nie starczy. Czy starczy mi ten zachwalany tutaj Modecom 350 GTF ? Czy raczej stawiać na coś jeszcze mocniejszego a co za tym idzie droższego ? Zasilacz nie musi być bardzo przyszłościowy bo jak będę robił następny upgrade kompa to pewnie wszystko i tak będzie nowe. Przepraszam za naiwne pytanie ale czy własnoręczna wymiana zasilacza jest prosta ? Nigdy tego nie robiłem. Wystarczy odkręcić i przykręcić parę śrubek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 tak wystarczy odkrecic i przykrecic :) i wtyczki popodlaczac :D a ile masz mniej wiecej kasy na zasilake bo rozne zasilacze pociagna ten sprzet :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Tak tak różne zasilacze pociągną ten sprzet HAHAHA. Kupuj jakiegoś tagan,enermaxa,anteca szefa (jeśli nie masz za dużo kasy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Od siebie polecę ten Chieftec :) A poza tym - tak jak przedmówcy - zależne od posiadanej przez Ciebie kasy...(choć lepiej na PSU nie oszczędzać - lepiej więcej wydać niż bać się czy komp nie pójdzie z dymem)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akl Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 [...]a ile masz mniej wiecej kasy na zasilake bo rozne zasilacze pociagna ten sprzet :P 1459806[/snapback] Hmm kasy to ja mam tyle że mógłbym kupić dowolny zasilacz ale mam też inne wydatki i staram się oszczędzać. Pewnie że nie ma co żałować bo jak mi się zjara to więcej stracę ale nie chcę też przegiąć w drugą stronę i wydać za dużo niepotrzebnie. Ta karta to już wydatek 790 zł ... najchętniej bym dał za zasiłkę nie więcej niż 100 zł. Aha, a czy osoby z wawy nie wiedzą czy jest duży wybór dobrych zasilaczy na giełdzie ? Bo tam pewnie kupię tę grafikę więc i zasilacz byłoby mi wygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 lepiej poszukaj sobie na allegro czegos... bedzie taniej ... a co do zasilek za ok 150zl to enermax albo TOPOWER za ok 190... bedzie miazga :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Kartę chcesz kupić za prawie 800 zł a zasiłkę za mniej niż 100 zł :/ Tak wygląda podejście do zasilania sprzętu, pomyśl: Kupujesz sobie super bryke, 300 koni, NOS i go super tuningujesz. Jedziesz na jakąś obskurną stacje i prosisz najgorszą benzynę jaką mają nawet chrzczoną bo zależy ci aby oszczędzić pieniądze. Pewnego dnia jedziesz sobie 250 km/h po atostradzie i słyszysz tylko kilka stuków i samochód staje, co nawaliło, oczywiście paliwo do d**y no i samochód do naprawy a silnik do wymiany. Rozumiesz aluzje. Przyszłościowe zasilacze to te z średniej i wyższej półki. Możesz oszczędzać tylko na swojej głupocie nie na sprzęcie, który ciągnie i chroni twój sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Ja mam zasilacz Modecom 350 GTF PFC i musze powiedzieć że na moim sprzęcie napięcia full stablle trzyma, fakt faktem bardzo się nagrzewa, a co za tym idzie?? brak ciszy w komputerze :D. Na tą grafike co chcesz kupić proponuje nie Chiefteca 360 W bo to bedzie mało i z tego co wiem to sie palą te zasiłki.Ja proponuje zasilacz NEOTEC 4202. Ma on 420 WAT mocy i naprawde jest strasznie cichy i poza tym napięcia trzyma bardzo dobrze.Kosztuje w granicach 300 zł,ale naprawde polecam ten PSU.Gdybym miał kase sam bym sobie taki sprawił :D Tu masz link do sklepu gdzie można to kupić Neotec 4202 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamek Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Kartę chcesz kupić za prawie 800 zł a zasiłkę za mniej niż 100 zł :/ Tak wygląda podejście do zasilania sprzętu, pomyśl: Kupujesz sobie super bryke, 300 koni, NOS i go super tuningujesz. Jedziesz na jakąś obskurną stacje i prosisz najgorszą benzynę jaką mają nawet chrzczoną bo zależy ci aby oszczędzić pieniądze. Pewnego dnia jedziesz sobie 250 km/h po atostradzie i słyszysz tylko kilka stuków i samochód staje, co nawaliło, oczywiście paliwo do d**y no i samochód do naprawy a silnik do wymiany. Rozumiesz aluzje. Przyszłościowe zasilacze to te z średniej i wyższej półki. Możesz oszczędzać tylko na swojej głupocie nie na sprzęcie, który ciągnie i chroni twój sprzęt. 1462485[/snapback] popieram ! zasilacz to podstawa !!! kup najlepsze na co Cię stać, bo potem będzie problem jak wymienisz podzespoły a okaże się, że psu jest za słabe <_< niestety, ale kompy mają to do siebie, że jeśli kupisz coś taniego i z niskiej pulki to reszta będzie się kaszanić Gibonik Na tą grafike co chcesz kupić proponuje nie Chiefteca 360 W bo to bedzie mało i z tego co wiem to sie palą te zasiłkikażdy zasilacz może się spalić, każda część może paść. jak nic nie kombinujesz i dbasz to sprzęt będzie działał i działał. Mam tego chiefa i jest kozacki. napiecia trzyma bardzo ładne a naprawdę mam trochę w kompie, zresztą widać :) Edytowane 29 Maja 2005 przez dreamek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...