Skocz do zawartości
Trendzik

Program Do Zmieniania Obrotów Pentagrama ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie czy istnieje jakiś program w którym mógłbym sobie ustawić z jaka prędkością ma się kręcić wiatrak ?? Zauważyłem że jak w SpeedFan-ie zmniejszam % to wtedy zmniejszają się obroty, a ja wolałbym np. wpisać albo ustawić 2500 obrotów i ty :mur: le, a nie jakięś procenty :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wolałbym np. wpisać albo ustawić 2500 obrotów i ty :mur: le, a nie jakięś procenty  :mur:

Sprawdzasz ile ma na 100% np. 3000, liczysz proporcje:

100% - 3000

x - 2500

x = (100*2500)/3000

x= 83,33%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmien wtyczki zeby wentyl byl albo w gniazdu 1 albo 2 :P

1461612[/snapback]

no i przelozylem ale dalej lipa

mam teraz coolerka na fan1 ale regulacja speed01 nic nie daje... moze cos zle robie?

przeskakuje te procenty i nic - nie trzeba gdzies pozniej tego zatwierdzic? :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikelos a twoja plyta wogole umie regulowac predkosci wiatrakow ?? tzn czy ten wiatrak co poprzednio byl podpiety dalo sie zmieniac jego predkosc bo zadko ktora plyta to obsluguje :)

1461683[/snapback]

wstyd sie przyznac ale nie wiem :oops: :oops: :oops:

moje mobo to epoxik 8rda+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do niektorych niestety nie dodaja ja jestem szczesliwym posiadaczem takiego, na poczatku myslalem ze po co mi to go@#$ a teraz jak jest tagan to skrecilem na 1800 ale jeszcze szumi :( tyle ze na 1400 to juz temp procka 45-48 * a tak to choc 42 :P ale ogolnie da sie zasnac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie nie wiem czy gosciu mnie ojebal w sklepie czy nie - kupilem pentagrama QC-80 Cu i w pudelku nie bylo regulatora, gosciu twierdzil ze sa jesli na koncu nazwy jest jeszcze "+" a w moim nie bylo ale znalazlem cos takiego:

http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=9872&sid=1

i tu jak wol jest napisane ze sa dwa tryby silent i normal z dolaczonym kontrolerem obortow...

PS. w opisie napisali ze pasuje na 754, a da rade go ewentualnie zalozyc na 939?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie nie wiem czy gosciu mnie ojebal w sklepie czy nie - kupilem pentagrama QC-80 Cu i w pudelku nie bylo regulatora, gosciu twierdzil ze sa jesli na koncu nazwy jest jeszcze "+" a w moim nie bylo ale znalazlem cos takiego:

1462347[/snapback]

Ile dałeś? Bo ja widziałem tylko z regulatorem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie prawda <_<

pentagramy byly produkowane w 2 wersjach z i bez regulatora.

Jak kupowalem na giledzie komputerowej to sprzedawali z regulatorem lub bez.

Ale tych wersji bez bylo mniej,wiec moze nawet juz nie sprzedaja wersji "ubogich".

Nie wiem jak u was ale u mnie speedfan reguluje pomiedzy 0-20% powyzej nie ma roznicy. Kiedy zejde ponizej 10% w speedfanie zle wyswietlana jest wartosc obrotow.

Czyli np. pokazuje ze jest 19k rpm :lol: na abicie nf7-s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi