Skocz do zawartości
stona

Cienki Duron 1300 ??

Rekomendowane odpowiedzi

yo all,

Na Durniu 700 , Gf4MX 440 , 320 SDRuff cas 3 , w 3D Marku 2001se wyciągłem na niekreconym sprzecie 3700 punkcikuff , teraz w moje łapki wpadł Duron 1300 . Zrobilem test , w konfiguracji nic nie zmienialem , wszystko to samo co z 700 i po tescie wyskoczylo 4000 punktuow !! Co sie dzieje ?? Czy moze tak ma byc ?

peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na D1200 i MX440 maksymalnie podkreconym (chociaz to nie koniec krecenia) dostalem 4200 bez jednego punkta, wiec to chyba wystarczajacy wynik... no nie? W koncu D1300 to nie P4 3500, nie wycisniesz z niego 10 tys. pkt w tescie... :roll:

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

majac d700 ne ecs k7s5a zmienilem magistralke na 124 , wtedy predkosc procka podskoczyla do 868 jak dobrze pamietam , w 3dmarku przy tej predkosci wyskakiwalo 4400 !! , a tu na 1300 tylko 4000 punkcikuff :( zmienilbym w tym 1300 tez FSB na 124 , ale nie mam odpowiedniego chlodzenia :( teraz caly czas mam na procku 60 stopni :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i teraz bierze mnie SMIECH jak niektorzy ludzie na forum mowia ze mx440 jest lepszy od mojego radka hie hie ja na takim procku jak ponizej mam 4600p a co dopiero na 1300 dobilbym spoko do 5k!!

Dodam tez ze moj radek jst nie krecony!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i teraz bierze mnie SMIECH jak niektorzy ludzie na forum mowia ze mx440 jest lepszy od mojego radka hie hie ja na takim procku jak ponizej mam 4600p a co dopiero na 1300 dobilbym spoko do 5k!!

Mnie również bierze ŚMIECH :lol: jak czytam takie teksty, zauważ że Twój proc działa na FSB 133 a tamten Duron 1300 tylko na 100 Karty graficzne można porównywać tylko na tym samym sprzęcie (tak samo ustawionym) wtedy wyjdą rzeczywiste różnice w wydajności :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz krecio ja duronie 650@1000 (7,5x133) i gf4 mx 440 (jakis dream) mialem 4800 bez wiekszych optymalizacji :P :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebiscie mi sie podoba jak wy tymi wynikami rzucacie , i jak wiele z tego wynika . Dzieki waszej guupocie wyniesionej z piaskownicy , kreci sie ten caly marketing :) . Ja testowalem u kumpla GF4 ale MX420 na podkreconym P4 na 2,6 Gh , ale wyniku nie podam zgadnijcie sami , jak sie tak znacie .

A ty koles olej tego 3dmarka bo on to sie nadaje( zapodaj gre i jak nie bedzie wolno chodzila( to nie masz sie czy martwic ) i nie musisz co 2 godziny 3dmarka odpalac ) , pozatym masz mobo ECsa , kiepskie pamieci i dlatego twoj wynik jest gorszy o 500 punktow , tylko co z tego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yo all,

Na Durniu 700 , Gf4MX 440 , 320 SDRuff cas 3 , w 3D Marku 2001se wyciągłem na niekreconym sprzecie 3700 punkcikuff , teraz w moje łapki wpadł Duron 1300 . Zrobilem test , w konfiguracji nic nie zmienialem , wszystko to samo co z 700 i po tescie wyskoczylo 4000 punktuow !! Co sie dzieje ?? Czy moze tak ma byc ?

peace

mysle ze dobrze ejst gf4mx to lekko zmodyfikowany gf2mx i on jest waskim gardlem w clej sprawie ja na prockoo 1GHz copermine mialem 3322 a na tulipanie 1650MHz mam 3378 do wyzszego wyniku lepszej kart trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty koles olej tego 3dmarka bo on to sie nadaje( zapodaj gre i jak nie bedzie wolno chodzila( to nie masz sie czy martwic ).

tez tak robilem , a mianowicie robilem timedemo w quake3 , demo four z ostatniego point release . Duron 700 = 65 klat , D1300 = 95. :)

Cale testy w Q3 i 3dmarku robilem tak , ze majac procka 700 przelecialem 3dmarkiem , potem quakiem i innymi benchmarkami . potem power off i wlozylem 1300 i ponownie benchmarki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak a póki co to nik chyba na forum nie ma wyższego wyniku ode mnie w 3D Mark 2001 Se na Radku 9000 nie mówi o wersji Pro bo to już nie jest porównanie. Zresztą podejżewam że jeśli mój MX440 obsługiwał Vertex Shadera i Pixel Shader miał bym coś koło 7600 bo 3D MArk liczy chyba średnią z 4 gier bo ja przyglądałem sie wynikom kolesia co miał 6750 to wyniki w 3 pierwszych grał miał coś koło 10% słabsze.

Zresztą ja uważam że Radek to lepsza konstrukcja niż MX4xx ale wkurza mnie jak wszyscy wieszają psy tylko dlatego że karta nie spełniła ich oczekiwań.

Zresztą póki co to nie powiedziałem ostatniego słowa zamierzam na mojej karcie dobić do około 7800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja kupowałem karte to chciałem kupić 3Tit 200 ale najtańsza kosztowała 650zł a ja swoją kupiłem za 415zł. O radku 9000 to nawet mowy nie było. Mogłem jeszcze kupić GeForce 2tit więc wolałem tą co mam. Teraz to chyba poczekam na geForce 5 i wtedy kupie 4tit 4200 za jekieś 400zł :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtedy jak kupowalem GF2 Ti to zaplacilem panu w sklepie 380 PLN , po tygodniu zanioslem z powrotem ta karte i doplacilem 80 PLN i wzielem MX440 , teraz pojde sie zapytac czy istnieje mozliwosc zamiany na jakies ladne 9000 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja testowalem u kumpla GF4  ale MX420 na podkreconym P4 na 2,6 Gh , ale wyniku nie  podam zgadnijcie sami , jak sie tak znacie .  

Wiesz trudno tutaj stwierdzić ile. Mimo że nie uważam siebie za autorytet spróbuje oszacować wynik.

Może sie on zawierać w szeroki paśmie ale stawiał bym na jakieś 4500 jeśli grafa jest kręcona i jeśli jest na SDRam a jeśli na DDR to nie mam pojęcia. Ale gdzieś w granicach 4500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja testowalem u kumpla GF4  ale MX420 na podkreconym P4 na 2,6 Gh , ale wyniku nie  podam zgadnijcie sami , jak sie tak znacie .  

Wiesz trudno tutaj stwierdzić ile. Mimo że nie uważam siebie za autorytet spróbuje oszacować wynik.

Może sie on zawierać w szeroki paśmie ale stawiał bym na jakieś 4500 jeśli grafa jest kręcona i jeśli jest na SDRam a jeśli na DDR to nie mam pojęcia. Ale gdzieś w granicach 4500.

Hie mniej wiecej w tym stylu :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz, GF4MX440 nie jest zadna wypasiona karta ale wspolczynnik wydajnosc/cena jest bardzo dobry. Ja swoja - marki Dream - kupilem za 345pln (widzialem za 277 w Galerii Łódzkiej!!!) Nie mialem kasy na nic lepszego. Kreci sie to bardzo ladnie (do konca skali). Na 3DMarku2001SE mam 6964 na detkach 41.03.

Popieram Kalwasa. Jak Gf4Ti spadnie do 400pln to tez sobie kupie. Na razie zadna gra mi sie nie przycina przy ustawieniach high. Jak mi sie zacznie przycinac to Gf4Ti bedzie na pewno ponizej 400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O już widze a przed chciwlą to jeszcze "Dzień Dobry" było.

Kurcze szkoda że moja grafa sie tak nie kręci.

A tak apropo wrzucił byś Laweciarz swój wynik na serwer Mad Onion to bym sobie porównał wyniki. Bo jestem ciekawy ile daje podkręcenie grafy.

Żeby wrzucić wynik musisz po skończonym teście wcisnąć Online Result Browser czy jakoś tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem zadowolony ze swojego MX440 (poprzednio miałem 2mx400 i przekreconą sprzedalem kolesiowi za 170 zlotych :lol: i to jakieś 2 tydnie temu)

a w 3DMarku ma 4000 na tym co w konfigu a na nominalnych ustawieniach to 3500 (oczywiście difolt)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie również bierze ŚMIECH :lol: jak czytam takie teksty, zauważ że Twój proc działa na FSB 133 a tamten Duron 1300 tylko na 100 Karty graficzne można porównywać tylko na tym samym sprzęcie (tak samo ustawionym) wtedy wyjdą rzeczywiste różnice w wydajności :idea:

Eeee, od kiedy TB chodzi (niepodkręcany przez szynę) na FSB 133MHz??!?!?! :D Dopiero AXP chodzą na 133(266) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla porownania dodam, ze mialem przez dwa dni  

Gainwarda GF3 Ti 450 GS i zapuscilem 3dmark'a2001 SE i oto co uzyskalem: 7080 3d marks :)

PS

Karta nie krecona

jak na tym procu co masz w podpisie to malo :D mam 7300 nie krecony proc, grafa w trybie enhanced 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee, od kiedy TB chodzi (niepodkręcany przez szynę) na FSB 133MHz??!?!?! :D Dopiero AXP chodzą na 133(266) :D

Wcale nie. Ja mam Athlonka TB 1.4GHz i chodzi na FSB133MHz, a z tego co mi wiadomo to TB od 1000 byly na 100 i 133.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...