.:::PaStA:::. Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 W jakim samochodzie jest nagrzewnica ktora zmieściła by sie w miejscu cd-romu ( chodzi mi o aluminiową, ponieważ mam zamiar kupić od Kyńka Prisona Eco B) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Wysił byś się troche... Allegro.pl i sprawdzać na aukcjach wymiary... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 ale mu chodzi w jakich samochodach są takie nagrzewnice a nie jakie wymiary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 ale mu chodzi w jakich samochodach są takie nagrzewnice a nie jakie wymiary 1465225[/snapback] Podpowiem: Wchodzi się na aukcje, patrzy sie na wymiary - PASUJĄ? Patrzy się jaki to samochód - problem rozwiaznay.. NIE PASUJĄ? Wchodzi się w kolejna aukcje.. Prsote? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 szukaj nagrzewniczki z jakiegos japonca , ja mam i ideal wchodzi w 5.25 (jutro pokaze fotki) sprzedal mi ja megamuciek ale najpier ja wypucowal itd itp :) i jest swietna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Verbu - nagrzewnica ma byc alu.. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 jak mi podasz jakieś wymiary to mogę sie rozejrzeć co jest na szrocie u mnie ale nic nie obiecuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 to prisona ECO nie trzeba koniecznie aluminiowej chlodniczki - lepiej zainwestowac 7pln w 1L borygo i wtedy nie jestesmy ograniczeni materialem chlodnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 to prisona ECO nie trzeba koniecznie aluminiowej chlodniczki - lepiej zainwestowac 7pln w 1L borygo i wtedy nie jestesmy ograniczeni materialem chlodnicyI można wtedy spisać pompke na straty, bo napewno po jakimś czasie padnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 I można wtedy spisać pompke na straty, bo napewno po jakimś czasie padnie! 1465335[/snapback] no i po raz kolejny nasz szpecjalista od wydajności pompki na wzrok dał nam cud rade! a co z ludźmi którzy maja borygo cały czas i pompki im działaja ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 wybaczcie mu ,on jest .. czarny no ijak ma oceniac na oko w tych okularach - przeciez polowy nie zobaczy :> P.S. ciekawi mnie tylko dlaczego pompka miala by pasc od borygo ,w koncu borygo smaruje nie gorzej niz woda moja pompka nie takie plyny pompowala i jakos zyje u mnie od 1999roku - a JA jestem drugim wlascicielem - ale spokojnie ,kupilem nie bita :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 bo chciałbym umieścić wc w miditower TRACER TRO 555 NEREID. Mam pomysł : zlikwiduję stelaż do montażu hdd, przykręce nagrzewnice do spodu tych stelażów 5'25, na dole postawie pojemnik i jakoś będzie. aha czym uszczelnic pojemnik tak aby woda sie nie wylała podczas przewozu w pozycji poziomej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 uszczelnic mozna silikonem ale jezeli musisz tak przewozic to lepiej pomyslec o pojemniku z pleksi (kwadratowym) ,albo o przerobce pompki na nizatapilana uszczelnianie pojemnika sniadaniwego to wyzwanie ,poniewaz ma on cienkie scianki i potrafi sie wyginac a wiadomo -tu sie nagnie ,tam odegnie i woda leci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) a jakby go przykleić taśmą dwustronną do dołu obudowy, zalać do pełna i uszczelnić to chyba by było dobrze, chciałbym zrobic wc zeby starzy nie zauwazyli. ile moze wazyc alu nagrzewnica ?? ps. il kosztowało by zlozenie pojemnika z pleksi i jak to zrobić ?? Edytowane 27 Maja 2005 przez .:::PaStA:::. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Jak dla mnie jak ma być przenośne i nierzucające sie w oczy to proponował bym jednak zrobić układ zamknięty z pompką niezatapialną. Kup atmana 304 lub 305 ew. głowice 201 i wiekszych problemów z uszczelnieniem nie powinno być. Poza tym zaoszczędzisz na miejscu zajętym przez pojeknik i na masie. Co do nagrzewnicy to poszukaj jakiś od wv/skody/seata na oka wejdą do zatoki cd-rom bez cięcia koszyków. Pozostaje jeszce kwestia długości budy nie wiem czy zmieści sie razem z doprowadzeniami mimo obecności z tyłu zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) to jest taka obudowa, 42 cm długości, 44cm wysokości , 20cm szerokości. niedlugo wrzuce fotki środka obudowy. ps. jakiej pojemności musiałby być rez ?? Edytowane 27 Maja 2005 przez .:::PaStA:::. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 pojemnosc reza obojetna - nim mniej tym mniej zajmuje jezeli nie mozesz sam zrobic pojemnika z pleksi to daj sobie spokojz tym pomyslem - sklepowe kosztuja ponad 100pln a to juz sie nie oplaca mozesz sprobowac uszczelnic pojemnik sniadaniowy - idz do marketu i wybierz taki zeby byl najlepszy do tego celu albo przerob pompke na niezatapialna nagrzewnica aluminiowa wazy- hmm prawie wcale nie wazy :D - woda ktora ja zalejesz bedzie wiecej wazyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) uszczelniłbym silikonem takim w tubce, bezbarwnym lub akrylem (tez w tubce). bedzie to układ otwarty. jaka pompke polecicie (zatapialna)?? w cenie ok 30zł Edytowane 27 Maja 2005 przez .:::PaStA:::. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 uklad otwarty to bez pompki - do kranu podlaczasz co za inbecyl wprowadzil pojecie ukladu otwartego dla WC z pompka zatapialna - a reszta bezwiednie powtarza : evil: do 30pln to jakis Aquael np.350l/h ,ale taka jak moja jest spoko i tania kupuj w sklepie akwarystycznym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 oki, na nastepny raz juz bede wiedzial. za swoją pompke ile dałeś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 oki, na nastepny raz juz bede wiedzial. za swoją pompke ile dałeś ?? 1466530[/snapback] wycyganilem od kumpla ,bo mu rybka zdechla :D - a to bylo w lipcu 1999 kolega niedawano kupil u siebiew miescie za 10 czy 12pln - ma mi kupic druga na zapas (wlasciwie to do eksperymentow z przerobka na niezatapialna ,bo nie sadze zeby ta ktora mam sie popsula skoro przez 6 lat nic jej sie nie stalo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 zobaczymy jak nie bedzie co kupic to wezme ta co ty masz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 no i po raz kolejny nasz szpecjalista od wydajności pompki na wzrok dał nam cud rade! a co z ludźmi którzy maja borygo cały czas i pompki im działaja ? :) NIe na oko, ale na tym oto forum wyczytałem w nie jednym miejscu, ze pompki na samych jakiś takich miksturach jak borygo, długo nie chodzą poprawnie, a napewno stają siue głośne! http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=114&st=30 np. Grzesio napisał: "A ja miałem kranówę w której po tygodniu wyrosły piękne glony Teraz mam mieszankę - (gdyby ktoś pytał to jestem normalny) 50% spirytus 20% woda 30% borygo Samego borygo nie polecam bo nie każda pompka będzie w stanie przepompować tak lepki płyn A jakby ktoś chciał obejrzeć moją całkowicie przeźroczystą obudowę i ewentualnie dać duuuuuuużo punktów w głosowaniu to polecam" Wiecej mi sie szukać nie chce ale napewno jest cos podobnego na ten temat. Wice nie wyssałem sobie tego z palca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 borygo moze i jest lepkie ,ale chyba w -10C :] jak ostatnio nalewalem to jakos mi sie rece nie kleily - borygo jest raczej cierpkie ,fakt ma troche inna konsystencje niz woda ale nikt nie kaze uzywac samego plynu - w zupelnosci wystarczy zmieszac z woda pol na pol a taka mieszanka 50% spirytus 20% woda 30% borygo jest bez sensu jak mysz w ... wiecie czym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...