Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Zadanie Dla Kogoś Z Pleszewa...

Rekomendowane odpowiedzi

800CFM? eee... cos nie bujasz? jeszcze nie odleciales?

151CFM ma moja delta 12cm 1.6A, glosna jak odkurzacz, ogromna moc, no i podmuch...

1474274[/snapback]

Cóż... http://www.ebmpapst.us/allpdfs/7100N.PDF - 211.9CFM przy 24V,

jakieś 250CFM przy 30V, a że są cztery to daje ok. 1000CFM,

które muszą wylatywać przez nagrzewnicę. Ale hałas jest nie do wytrzymania,

więc tylko do testów, na codzień 7V.

A zgodnie z danymi z katalogu Lainga, to pompka S1-15/700-B ma jakieś 1100m3/h

i wys. podnoszenia ok. 1,5m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My mistake - wszakze i tak parametry sa teoretycznie gorsze od parametrow Eheima 1250

1475018[/snapback]

Właśnie tu jest różnica. Pompka C.W.U nawet nie poczuje obciążenia jakim jest WC (w końcu ma zasilić cały dom/mieszkanie w wodę) a pompki akwariowe często tracą ponad połowę przepływu, a czasem i więcej. Pamiętam jakiś test gdzie pompka 600l/h po obciążeniu robiła 150l/h ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jak co, ale nie zgodzę się, że pompki CWU nie tracą przepływu. Sam mam Grundfosa, który ma 900l chyba bez obciążenia. Warto zobaczyć to na wykresach od producenta. Na kilku metrach węża i jednym bloku miała przepływ około 300 l/h, gdzieś już o tym pisałem. Może gdybym mierzył przepływ w układzie zamkniętym i z szerszymi wężami, to wyniki byłyby lepsze, bo pompka miała szersze wyloty niż podpięte węże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostalem od nich mail:

----- Original Message -----

From: turtles [at] toya.net.pl

To: domer [at] domer-pleszew.pl

Sent: Friday, June 03, 2005 3:21 PM

Subject: Pytanie o aukcje: Pompa C.W.U. LAING - najtaniej na Allegro !!! (numer aukcji: 52745999)

Wiadomość od: Kot789, wysłana z komputera o numerze IP: 66.66.66.66

Strona z przedmiotem: Pompa C.W.U. LAING - najtaniej na Allegro !!!

Treść wiadomości:

Witam!

Interesuje mnie zakup tej pompy. Czy wystawiacie faktury i gwarancje? Na jaki okres jest udzielany gwarancja? Czy moge sie zapoznac z warunkami gwarancji przed zakupem? Czy dostepna jest pompa Laing? S4-36/400 B? W jakiej cenie? Czy moglibyscie wystawic ja na Allegro?

Pozdrawiam

° Ten e-mail został wysłany przez Użytkownika za pomocą serwisu Allegro.pl. Odpowiedź na ten e-mail zostanie wysłana do autora listu, a nie do serwisu Allegro.pl.

° Przypominamy, że wysyłanie spamu (niechcianych e-maili o komercyjnym charakterze) oraz udział w transakcji kupna/sprzedaży przedmiotu poza Allegro ("poza aukcją") jest niezgodne z naszymi zasadami ( Regulamin ).

° Transakcje "poza aukcją" nie są bezpieczne i nie dają możliwości wystawienia komentarza kontrahentowi oraz skorzystania z Programu Ochrony Kupujących bądź udziału w bezpiecznej transakcji Escrow.

Witam !

Oczywiście wraz z pompka otrzymuje Pan gwarancję oraz fakturę, zanzaczam, że licytowana cena jest ceną BRUTTO ! Czyli prosząc o fakturę NIE DOLICZAMY już Vatu !

Gwarancja na tą pompkę wynosi 24-miesiące.

Niestety nie mam w sprzedaży pomp Laing S4-36/400 B

Pozdrawiam. Marcin Sierecki (orpisz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi