misieek Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Witam! Który model SBLive 5.1 jest najlepszy poza wersją DIGITAL na która mnie nie stać, chce kupić używke... i nie wiem jaki model wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Z tego co znalazlem to: sb 0100 --> sb 0060 --> a na koooooooońcu sb 0220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 SB0100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 tylko uważaj z niektórymi płytami na amd, bo mojego sb 100 mającego 5.1 kanałów (na intelu), przerobiły na 4.0 kanałowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 W sumie większej róznicy nie ma (przynajmniej ja nie zauważyłem) szczerz się tylko sb 0220 bo to shit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 W sumie większej róznicy nie ma (przynajmniej ja nie zauważyłem) szczerz się tylko sb 0220 bo to shit 1473225[/snapback] Ou... a to dlaczego? Już zamówilem SB Live 5.1 Digital, możecie coś o tym napisac? :) Teraz tak patrze i widze że to SB0220... a czemu mam tego unikac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuco22 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Ou... a to dlaczego? Już zamówilem SB Live 5.1 Digital, możecie coś o tym napisac? :) Teraz tak patrze i widze że to SB0220... a czemu mam tego unikac? 1474228[/snapback] Lepiej jednak było zamówić model sb060 lub sb100. Po 1. Do modelu sb0220 firma Creative się nie przyznaje na swojej stronie internetowej :mur: , to jest taki OEM, nie ma sterowników do tego modelu na stronie Creativa, są tylko dołączone na płycie z kartą dźwiękową. Dużo było przypadków że dołączone sterowniki nie wykrywały tego Soundblastera. 2. Kolejną denerwującą rzeczą w tym modelu jest to że czasami są problemy z nieoficjalnymi sterownikami KX Project na których jest lepszy dźwięk. Też mam model sb0220 i np. w Windowsie 2000\XP na sterowniku KXPROJECT czasami głos zanika albo piszczy. Całe szczęście pomaga restart <_< . Niektórzy skarżą się że niedziałają tylne głośniki w zestawie 5.1. na tych sterownikach. 3. Bo to jest najbardziej okrojony model jeśli chodzi o wejścia na płytce k. dźwiękowej 4. Wyniki testów z programu RightMark wychodza najgorzej, np stosunek dB do szumu~ 90 dB a w starszych modelach ~ 95dB. To jest taka polityka firmy Creative, im dłużej produkowany jest dany model, to z czasem obniżają cenę ale oprócz tego i jakość. 5. Oficjalne sterowniki mają swoję niedoróbki w niektórych grach(ustawienie 5.1), np. w GTA VC nie działa głośnik centralny i subwoofer, to samo jest w grze C&C Renegade. (nie wiem jak jest na wcześniejszych modelach) Na KX project działaja wszystkie głośniki :lol: 6. Model SB0220 jest ostatni ze starej rodziny SBLive i przez to sprzedający żądają wyższej ceny od wcześniejszych modeli. Ale na pocieszenie powiem że i tak to jest lepszy model :D od dowolnej dźwiękówki zintegrowanej, łącznie od przereklamowanego Soundstorma, oczywiście chodzi mi o wyjście analogowe :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Lepiej jednak było zamówić model sb060 lub sb100. Po 1. Do modelu sb0220 firma Creative się nie przyznaje na swojej stronie internetowej :mur: , to jest taki OEM, nie ma sterowników do tego modelu na stronie Creativa, są tylko dołączone na płycie z kartą dźwiękową. Dużo było przypadków że dołączone sterowniki nie wykrywały tego Soundblastera. 2. Kolejną denerwującą rzeczą w tym modelu jest to że czasami są problemy z nieoficjalnymi sterownikami KX Project na których jest lepszy dźwięk. Też mam model sb0220 i np. w Windowsie 2000\XP na sterowniku KXPROJECT czasami głos zanika albo piszczy. Całe szczęście pomaga restart <_< . Niektórzy skarżą się że niedziałają tylne głośniki w zestawie 5.1. na tych sterownikach. 3. Bo to jest najbardziej okrojony model jeśli chodzi o wejścia na płytce k. dźwiękowej 4. Wyniki testów z programu RightMark wychodza najgorzej, np stosunek dB do szumu~ 90 dB a w starszych modelach ~ 95dB. To jest taka polityka firmy Creative, im dłużej produkowany jest dany model, to z czasem obniżają cenę ale oprócz tego i jakość. 5. Oficjalne sterowniki mają swoję niedoróbki w niektórych grach(ustawienie 5.1), np. w GTA VC nie działa głośnik centralny i subwoofer, to samo jest w grze C&C Renegade. (nie wiem jak jest na wcześniejszych modelach) Na KX project działaja wszystkie głośniki :lol: 6. Model SB0220 jest ostatni ze starej rodziny SBLive i przez to sprzedający żądają wyższej ceny od wcześniejszych modeli. Ale na pocieszenie powiem że i tak to jest lepszy model :D od dowolnej dźwiękówki zintegrowanej, łącznie od przereklamowanego Soundstorma, oczywiście chodzi mi o wyjście analogowe :rolleyes: 1474398[/snapback] Hyh, ja ja kiedys miałem i nie narzekam. Z tego co wiem ta wersja "Digital" dekoduje Dobly Digital.... ....hardwarowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 A ja mam SB Live Player D000 - co to za model ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...