Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

EsiuWWW napisał(a):

W sumie większej róznicy nie ma (przynajmniej ja nie zauważyłem) szczerz się tylko sb 0220 bo to shit

1473225[/snapback]

Ou... a to dlaczego?

Już zamówilem SB Live 5.1 Digital, możecie coś o tym napisac? :)

Teraz tak patrze i widze że to SB0220... a czemu mam tego unikac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bakupl napisał(a):

Ou... a to dlaczego?

Już zamówilem SB Live 5.1 Digital, możecie coś o tym napisac? :)

Teraz tak patrze i widze że to SB0220... a czemu mam tego unikac?

1474228[/snapback]

Lepiej jednak było zamówić model sb060 lub sb100.

Po

1. Do modelu sb0220 firma Creative się nie przyznaje na swojej stronie internetowej :mur: , to jest taki OEM, nie ma sterowników do tego modelu na stronie Creativa, są tylko dołączone na płycie z kartą dźwiękową. Dużo było przypadków że dołączone sterowniki nie wykrywały tego Soundblastera.

2. Kolejną denerwującą rzeczą w tym modelu jest to że czasami są problemy z nieoficjalnymi sterownikami KX Project na których jest lepszy dźwięk. Też mam model sb0220 i np. w Windowsie 2000\XP na sterowniku KXPROJECT czasami głos zanika albo piszczy. Całe szczęście pomaga restart <_< . Niektórzy skarżą się że niedziałają tylne głośniki w zestawie 5.1. na tych sterownikach.

3. Bo to jest najbardziej okrojony model jeśli chodzi o wejścia na płytce k. dźwiękowej

4. Wyniki testów z programu RightMark wychodza najgorzej, np stosunek dB do szumu~ 90 dB a w starszych modelach ~ 95dB. To jest taka polityka firmy Creative, im dłużej produkowany jest dany model, to z czasem obniżają cenę ale oprócz tego i jakość.

5. Oficjalne sterowniki mają swoję niedoróbki w niektórych grach(ustawienie 5.1), np. w GTA VC nie działa głośnik centralny i subwoofer, to samo jest w grze C&C Renegade. (nie wiem jak jest na wcześniejszych modelach) Na KX project działaja wszystkie głośniki :lol:

6. Model SB0220 jest ostatni ze starej rodziny SBLive i przez to sprzedający żądają wyższej ceny od wcześniejszych modeli.

Ale na pocieszenie powiem że i tak to jest lepszy model :D od dowolnej dźwiękówki zintegrowanej, łącznie od przereklamowanego Soundstorma, oczywiście chodzi mi o wyjście analogowe :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tuco22 napisał(a):

Lepiej jednak było zamówić model sb060 lub sb100.

Po

1. Do modelu sb0220 firma Creative się nie przyznaje na swojej stronie internetowej :mur: , to jest taki OEM, nie ma sterowników do tego modelu na stronie Creativa, są tylko dołączone na płycie z kartą dźwiękową. Dużo było przypadków że dołączone sterowniki nie wykrywały tego Soundblastera.

2. Kolejną denerwującą rzeczą w tym modelu jest to że czasami są problemy z nieoficjalnymi sterownikami KX Project na których jest lepszy dźwięk. Też mam  model sb0220 i np. w Windowsie 2000\XP na sterowniku KXPROJECT czasami głos zanika albo piszczy. Całe szczęście pomaga restart <_< . Niektórzy skarżą się że niedziałają tylne głośniki w zestawie 5.1. na tych sterownikach.

3. Bo to jest najbardziej okrojony model jeśli chodzi o wejścia na płytce k. dźwiękowej

4. Wyniki  testów z programu RightMark wychodza najgorzej, np stosunek dB do szumu~ 90 dB a w starszych modelach ~ 95dB. To jest taka polityka firmy Creative, im dłużej produkowany jest dany model, to z czasem obniżają cenę ale oprócz tego i jakość.

5. Oficjalne sterowniki mają swoję niedoróbki w niektórych grach(ustawienie 5.1), np. w GTA VC nie działa głośnik centralny i subwoofer, to samo jest w grze C&C Renegade. (nie wiem jak jest na wcześniejszych modelach) Na KX project działaja wszystkie głośniki :lol: 

6. Model SB0220 jest ostatni ze starej rodziny SBLive i przez to sprzedający żądają wyższej ceny od wcześniejszych modeli.

Ale na pocieszenie powiem że i tak to jest lepszy model  :D od dowolnej dźwiękówki zintegrowanej, łącznie od przereklamowanego Soundstorma, oczywiście chodzi mi o wyjście analogowe :rolleyes:

1474398[/snapback]

Hyh, ja ja kiedys miałem i nie narzekam.

Z tego co wiem ta wersja "Digital" dekoduje Dobly Digital.... ....hardwarowo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi