Skocz do zawartości
DEAD TOMATO

Lineage 2

Rekomendowane odpowiedzi

znow ja :P

moze mi umknelo ale nigdzie nie znalazlem na stronach z poradnikami gdzie bic moby na danych lvl( ew. przy def odpowiednich). jedyne co zauwazam to to ze im badziej podazam na wschod tym moby staja sie ciekawsze :wink:

drugie pytanie. widze od czasu do czasu postaci z itemami bialymi( no dobra taka cholerna jasna pistacja). jak je dostac? jakie maja statystyki?

trzecie. czy sa jakies mapy npc w poszczegolnych lokacjach? bo szlag czasem potrafi strzelic szukajac gatekeepera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slabo szukales [;

kazda bron ma jakis grade (klase). najpierw jest non-grade, potem D, C , B, A, S

jezeli np, nie masz jeszcze pierwszej profesji (jestes przed 20lvl) to uzywajac itema z klasy D masz jakas kare. (obnizony def, minimalny dmg, itp...) zrobione jest to po to, aby nowa postac nie biegala z najlepszymi itemami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

--- Ogłoszenie ---

Przypominam, że w tym temacie nie rozmawiamy o prywatnych serverach. Jeśli ktoś chce o tym porozmawiać, to niech znajdzie inne forum, bo na tym długo nie "pociągnie". Kary za nie przestrzeganie tego ogłoszenia będą surowe, obiecuję. Przypominam także o możliwości zgłaszania postów (RAPORT), dzięki temu moderacja będzie mogła szybciej działać, na czym wszyscy forumowicze skorzystają.

--- Ogłoszenie ---

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to wymaga uscislenia o jakie serwery chodzi. Sa bowiem serwery FREE panie Crosis majace swoje FULL LEGAL klienty dostepne na dla kazdego na www i MAJACE SWOICH SPONSOROW. Zaliczenie tych serwerow do tzw. "zakazanych" swiadczy o NIEZNAJOMOSCI tematu. Co do reszty prywatnych serwerow postawionych na shackowanych klientach sie zgadzam ze to illegal i nie powinno sie o nich pisac (bo nie mozna i nie warto).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co chodzi z tymi D gradami to jest cos w rodzaju dopalu do broni powodujac ze zadaje ona 2 razy wiecej obrazen, dzieli siena No Grade, D grade, C Grade, B grade, A grade itd.

to dzieki czemu mozesz uzywac tego dopalu nazywa sie SoulShot i jest odpowiednio do danej kalsy broni oznaczony (soul shot no grade -> w skrocie SSND) (soulshot D -> w skrocie SSD) itd.

magowie uzywaja Blased soul shot, i tak jak powyzej (skroty-BSSD, BSSB, itd)

Jesli juz sie ma wykupione SoulShot uzywa sie ich po kazdym uzyciu broni (co udezenie musi byc zaladowane) najlepiej umiescic sobie je w menu podrecznym (skrotowym) z tej pozycji latwo mozna podczas walki zaladowac SoulShoty klikajac na nie pokazdym udezeniu miecza przez nasza postac !!

link do opisow broni: 1447196[/snapback]

Dokladny opis danej lokacji z Twojej wypowiedzi wynika ze chodzi ci o miasta to albo szukaj tego po jakis stronach albo jest to ladnie pieknie opisane i wyszczegulnione w podreczniku "Prima Guide" <- do sciagniecia jest na jakis stronach psciwconych linega !!

nie ma map poszczegulnych lokacji chyba ze wioski Krasnali, Wyspy i Mapa Swiata o innych nie slyszalem :/

Edytowane przez Ant_23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myslicie dobrze padl wybór Dark elf->Palus Knight grac bede dzisaj na wieczor :) pierwszy raz ale teraz tak mysle co by tu wybrac i wlasnie albo bede "Palus Knight" albo "Phantom Ranger" co polecacie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za bardzo sie na grach rpg on-line nie znam. A meczy mnie omawiana tu sprawa prywatnych serwerow. Od czego to zalezy ze jest z tym problem ? Zamierzam sobie zakupic GuildWars aby samemu przekonac sie nad czym ludzie sie tak zachwycaja. Tam nie mam mowy o prywatnych serwerach.

Czemu niektore gry maja z tym klopot?

Czy nie lepiej isc droga np. battlefielda - postawic sobie swoj serwer (jak ma sie pasmo) i niech licencjonowani wlasciciele sie lacza ?

Moze takie gry jak Lineage wymagaja stalego nadzoru nad serwerem aby sie cos tam nie sypalo albo co ? Ale to znaczy ze sama gra zle napisana. Za co wlasciwie sie placi w ramach abonamentu - jesli wczesniej kupilo sie pelna wersje gry?

Za wynajecie samego serwera ? Przeciez wielu klientow chetnie za darmo udostepni swoj sprzet ? Wiec za co ?

Poza tym wychodzi klopot z brakiem wystarczajacych ilosci serwerow. Kupuje gre i nie moge w nia pograc bo brakuje serwerow. Naprawde widze tylko wady tego rozwiazania.

Edytowane przez Tom0000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rofllmao

nawet nie chce mi sie tego tlumaczyc bo widac, ze nigdy nie grales w zadnego mmorpg'a

Czy nie lepiej isc droga np. battlefielda - postawic sobie swoj serwer (jak ma sie pasmo) i niech licencjonowani wlasciciele sie lacza ?p/quote]

Tak, juz widze jak udzwigasz serwer z tysiacem osob :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie 100, a same serwery wymieniaja sie informacjami miedzy soba.

Adar, wyraznie napisalem ze sie na tym nie znam. Jesli twoim zdaniem nie ma na moje pytania tu miejsca to moze zwrocimy sie do admina z pytaniem , kto powinien zostac na tym forum uciszony ? Tym bardziej , ze nie masz zamiaru w tej dyskusi zabierac merytorycznego stanowiska.

Edytowane przez Tom0000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za bardzo sie na grach rpg on-line nie znam. A meczy mnie omawiana tu sprawa prywatnych serwerow. Od czego to zalezy ze jest z tym problem ? Zamierzam sobie zakupic GuildWars aby samemu przekonac sie nad czym ludzie sie tak zachwycaja. Tam nie mam mowy o prywatnych serwerach.

Czemu niektore gry maja z tym klopot?

Czy nie lepiej isc droga np. battlefielda - postawic sobie swoj serwer (jak ma sie pasmo) i niech licencjonowani wlasciciele sie lacza ?

Moze takie gry jak Lineage wymagaja stalego nadzoru nad serwerem aby sie cos tam nie sypalo albo co ? Ale to znaczy ze sama gra zle napisana.

1544214[/snapback]

Akurat jesli chodzi o prywatne serwery Lineage'a, World of Warcraft czy innych platnych gierek to sprawa jest stosunkowo prosta. Producent gry nie udostepnia oprogramowania do postawienia serwera. Takie oprogramowanie jest albo kradzione (nie koniecznie jest to koncowa i stablina wersja) badz pisane na nowo (jak ma to miejsce w przypadku prywatnych serwerow Lineage C2). Z tego juz wynika fakt, ze serwery takie wymagaja nadzoru i czasami potrafia sobie pasc kilka razy dziennie. Owszem, sa ulepszane, ale ile mozna nad tym siedziec ;) Serwery oficjalne sa oczywiscie bardziej stabilnie, pozbawione wiekszosci bledow i bardziej funkcjonalne.

Za co wlasciwie sie placi w ramach abonamentu - jesli wczesniej kupilo sie pelna wersje gry?

Za wynajecie samego serwera ? Przeciez wielu klientow chetnie za darmo udostepni swoj sprzet ? Wiec za co ?

Placisz za utrzynanie serwerow i autorow gry. Naprawde wydaje ci sie, ze taki przecietny komputer gracza podzwignalby serwer gry? Serwer Lineage'a na ktorym mialem okaze grac byl zaopatrzony w 2 procesory Xeon 2GHz, 2GB pamieci oraz 2 dyski twarde 40GB SCSI. Istnialo tam okolo 3000 kont, z czego aktywnych graczy bylo okolo 800 i zdarzalo sie, ze tyle osob gralo na raz. Komputer mial problem z udzwignienieciem tego wszystkiego. W mmorpg nie gra 10 osob, tam graja tysiace czy dziesiatki tysiecy.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serv l2, na ktorym ja gralem nie wiem na jakim sprzecie stal. W kazdym badz razie kont bylo na nim okolo 6k, a osob aktywnych zawsze powyzej 1k naraz. Serv moze i nie padal czesto ale lagi byly nie do wytrzymania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie 100, a same serwery wymieniaja sie informacjami miedzy soba.

Adar, wyraznie napisalem ze sie na tym nie znam. Jesli twoim zdaniem nie ma na moje pytania tu miejsca to moze zwrocimy sie do admina z pytaniem , kto powinien zostac na tym forum uciszony ?  Tym bardziej , ze nie masz zamiaru w tej dyskusi zabierac merytorycznego stanowiska.

1544303[/snapback]

starszysz mnie!?

poprostu grałem w cholere w L2 i twoje pytania mnie rozsmieszyly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie sobie spokój z tą grą, straciłem dwa miesiące życia, nie warto. Miałem 2 konta po 7 bohaterów na 70 levelach. Fakt, że na serwie o ratach x20 x35, kupę śmiechu było i nerwów przy np. enchantowaniu broni na +10 lub +11. Jednak ani razu PK nie byłe, ani jednego innego gracza nie drasnąłem to się nazywa kodeks, chociaż przy P.Atck równym 1800 mogłem dziobać co drugiego.

Oj jednak 4-6 godzin dziennie to lepiej na książke przeznaczyć.

Nigdy więcej w MMORPG

co do problemu to napisz do GM, poszukaj na forum. Napewno BUG, może GM przeniósł Pet managera w inne miejsce (różne dziwności widziałem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka ludzie.Mam do was pytanie za 100 punktow.A mianowicie:czy ma ktos qesty po polsku na warsmitha bo strona quest.er.pl przestala dzialac.Jezeli ma ktos wszystkie 3 questy popolsku to prosze o przeslanie na mojego emaila:Adi_Rybnik@wp.pl.Dzieki wam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi