kfgz Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Witam. Poszukuję tablic korelacji opisujących zależność pomiędzy dwiema cechami statystycznymi. Obie cechy mogą mieć charakter ciągły (wyrażone przedziałami od do) lub też jedna z nich może mieć charakter skokowy (konkretne wartości). Poniżej umieszczam przykład takiej tablicy: Wiem, że to dosyć nietypowa prośba ale może ktoś natknął się na tego typu tablice lub wie gdzie ich szukać. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 2 Czerwca 2005 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Masz na myśli przykładowe tablice korelacji, z jakimiś wymyślonymi danymi? Czy może chodzi ci o wyjaśnienie, jak np. metody liczenia współczynnika korelacji liniowej? W pierwszym przypadku polecam google i hasło "correlation tables" (2,730,000 wyników). W drugim polecam książkę "Rachunek prawdopodobieństwa i statystyka matematyczna w zadaniach, cześć II: Statystyka matematyczna" W. Krysicki, J. Bartos, Wydawnictwo Naukowe PWN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Masz na myśli przykładowe tablice korelacji, z jakimiś wymyślonymi danymi?Potrzebuje danych rzeczywistych do raportu badawczego. W pierwszym przypadku polecam google i hasło "correlation tables" (2,730,000 wyników).To już przerabiałem praktycznie z zerowym skutkiem. 2-3 tablic udało mi się znaleźć na stat.gov.pl po przejrzeniu 400+ plików (sic!). Cały haczyk polega na tym czy te tablice, które znalazłem zostaną zaakceptowane przez osobę prowadzącą przedmiot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...