Skocz do zawartości
bqrtek

Dysk Do Ps Two

Rekomendowane odpowiedzi

cze, moja wiedza na powyższy temat jest prawie taka sama jak wiedza o właściwościach argentyńskiego kaktusa -- czyli bardzo mała, chce sobie podłączyć dysk do ps2 żebym nie musiał 50 razy dziennie wkładać swap magica i 49 razy dziennie gta sa. w moim slimie mam taki bayer ja network adapter i czy możecie mi powiedzieć czy można do tego podłączyć dysk ??

na allegro znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53033543

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do slima nie można podłączyć dysku.

1476359[/snapback]

można, nie wszystkie gry chodzą ale możliwość jest. pozatym widziałem zdjęcia w necie podłączonego dysku 3,5" bezpośrednio do płyty głównej slima. Sęk w oprogramowaniu <_<

Edytowane przez arielcpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można, nie wszystkie gry chodzą ale możliwość jest. pozatym widziałem zdjęcia w necie podłączonego dysku 3,5" bezpośrednio do płyty głównej slima. Sęk w oprogramowaniu

wszystko można :) I ja o tym wiem. Ale tu nie o to chodi żeby rozbebeszać konsolę i wpinać dysk bezp. do płyty. A już tymbardziej jak ktoś się nie zna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od jakiegoś  gościa dostałem taki link 1477712[/snapback]

Teoretycznie to jest to samo co USB Extreme, ale praktycznie to nie odpalisz tego na konsoli z powodu braku odpowiedniego oprogramowania. Musisz kupic jakis sprzet z przeznaczeniem konkretnie dla konsoli. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do slima podlaczasz dysk przez USB (1.1 niestety:/) Gdy laduja sie torszke dluzej niz przez plyte.Potrzebny jest jeszcze USB Extreme badz USB Advence. Jedno to wczesniejsza wersja niestety nie pamietam kojensci. Lista kompatybilnosci z grami ktora widzialem ujawnila przede mna ogromna liczbe tytulow, a to ze mala gierek dziala to chyba mit :> Roniez mozna obejsc sie bez orginalnego USB Etreme'a robiac tzw Exploita i wgrywajac program na memorke :) Wtedy do bootowania potrzebna nam bedzie orginalna plyta z PSX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo po prostu przerobic konsole, co daje mozliwosc korzystania rowniez z innych programow (jak np. Media Player czy PS2OS).

A gierek jednak dziala malo w porownaniu z PS2 i dyskiem podlaczonym przez NA. Co nie znaczy, ze lista jest bardzo krotka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi