fred_fn Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) kupiłem ja sobie kompa od kumpla(po taniu :D ). podłanczam a tu klawa pod ps/2 nie dziala. pozyczam klawe pod usb to ta pod usb chodzi :mur: . moja karta glowna to K7S5A ver 4 (chyba). HELP POMOCY!! :-| :|:|:|:| jak ktos zna odszerny sposob to wyslijce na moj mail fred_fn@interia.pl Za kazdą pomoc z gory dzienkuje! Edytowane 1 Czerwca 2005 przez fred_fn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 uuu mocno :D (Karta glowna, a K7S5A ver 4 chyba tez niema :( ) Moze mial spalone PS/2 :( Znajdz inna klawiature i sprawdz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 uuu mocno :D (Karta glowna, a K7S5A ver 4 chyba tez niema :( ) Moze mial spalone PS/2 :( Znajdz inna klawiature i sprawdz :) 1475305[/snapback] no moze, ale mycha(tez ps/2, tyle ze inny port bo mam dwa) dziala jak podloncze klawe pod usb. moze to jakas wbudowana wadz czy zalerznosc? a moze i przepalony, bo inna klawa tez nie dziala. tamta klawa to "tracer" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas78 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) na moje luki_pc ma rację - uszkodzony port PS/2 klawiatury na płycie głównej - jeśli tak, to kupujesz przejściówkę z USB na PS/2 za pare zetów, podłączasz klawę przez przejściówkę do USB i problem z bani chyba, że podłączyłeś klawiaturę do portu myszki i odwrotnie, dlatego nie działa. Jest tylko jedna poprawna kombinacja: u mnie i nie tylko, patrząc na tył obudowy, myszkę podłączam do prawego portu, a klawę do lewego (zewnętrznego) Edytowane 1 Czerwca 2005 przez Bartas78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 nie podlanczalem dobze. za przejscowkom sie rozejze. a, i jeszcze klawa pod usb nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas78 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 dobra teraz po ostatnim poście to już nic nie kumam :mur: żeby usb działało, trzeba włączyć kontroler usb płyty głównej w biosie, a w windows najczęściej zainstalować sterowniki usb. Jak ci usb nie działa, to przejściówki nie masz co szukać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 o co ci wogole chodzi ????? to chodzi ta na usb czy nie ???? na poczatku chodzi pozniej nie. motasz sie w zeznaniach !!! Ktora klasa gimnazjum ???? jak masz spalony port ps/2 to chyba jest tam osobny uklad kontrolera. wiec bylby do wymiany. Jak nie to pech. Sprobuj jeszcze reset biosa. i co to za wersja biosu . moze znajomy bawil sie w OC. Mozna kupic przejsciowki z usb na 2 x ps/2. Albo odrazu klawiature na USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) kończe podstawówkę :D:D:D:D:D. mam zdezelowaną klawe pod usb. no i ona dziala, ale tylko w windowsie. i mycha ps/2 tez. a jak podloncze klawe pod ps/2 to niedziala ani mycha, ani klawa. a wracając do pierwszego postu Bartasa78: może zlutować cośna głównej? no bo co może sie przepalić w kawałku plastiku z kilkoma drutami? a, i sory za poprzedni post, zjadłem "w grach" :huh: :huh: usiłowalem cos zrobić z tym w biosie ( amibios 1.21.11 ), i nieźle namieszałem. sam nie wiem jakim cudem to naprawiłem. ale przed awarią sprawa z klawą wyglądała tak samo Edytowane 2 Czerwca 2005 przez fred_fn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Jezeli dziala w windowsie to musisz aktywowac Klawiature USB w biosie. I zacznie chodzic nie tylko pod systemem operacyjnym. A co do przepalenia to jest wszystko mozliwe jak ma sie zdolne raczki :D Chyba taniej bedzie kupic ta klawiature na USB i obejdziesz sie bez grzebania w PS/2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 ale osochodzi :huh: fred_fn zacznij pisać po polsku bo bardzo trudno się to czyta. Jeśli poszedł PS/2 to klawa na USB i po sprawie. Zlutować PS/2 na płycie, nie polecam bo jeszcze coś spalisz/zniszczysz. Co do kawałku plastyku, to nie musiało tam się zepsuć, może być jakaś ścieżka na płycie przerwana. Co chcesz jej szukać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) no dobra, ale jak aktywowac klawe pod USB w amibiosie? już raz tam namieszałem i nie mam zemiaru więcej robić :D :D no dobra.... wygrzebałem w FAQ link do opisu biosa. klawa usb dziala pod dosem.jestem bobrej myśli co do gier:D:D:D Edytowane 2 Czerwca 2005 przez fred_fn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 ale osochodzi :huh: fred_fn zacznij pisać po polsku bo bardzo trudno się to czyta. Jeśli poszedł PS/2 to klawa na USB i po sprawie. Zlutować PS/2 na płycie, nie polecam bo jeszcze coś spalisz/zniszczysz. Co do kawałku plastyku, to nie musiało tam się zepsuć, [b]może być jakaś ścieżka na płycie przerwana. Co chcesz jej szukać ?[/b] 1477075[/snapback] Jesli chodzi o firme ECS i plyte K7S5A to jesli pamieta nie ma ona na laminacie ukladu typu ITE czyli klawiatura i myszka sa zintegrowane w 1 chipie wystepujacym na tej plycie. Sisior 745 (porazka), jesli niesa uszkodzone elementy za portem ps2 i sciezki to wowczas na 100% jest uwalony chip sisior :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no dobra, ale jak aktywowac klawe pod USB w amibiosie? już raz tam namieszałem i nie mam zemiaru więcej robić :D :D no dobra.... wygrzebałem w FAQ link do opisu biosa. klawa usb dziala pod dosem.jestem bobrej myśli co do gier:D:D:D 1477197[/snapback] bios mi padł. przy okazji tej aktywacji podkręciłem FSB(chyba) cesora i ram'u opis: -uruchomił sie ponownie, sprawdził dyskietke i zawiesił sie na IDE-0 -uruchomiłem ponownie, sprawdził "checking NVRAM" i włączyłem setup biosu -zamiast setupu wuskoczył migajoncy kursor -uruchomiłem ponownie, wypisał "checking NVRAM" i wiśnoł -uruchomiłem ponownie i zobaczyłem "piękny" czarny monitor :mur: -uruchomiłem ponownie pipnoł i zaczoł mielić dyskietką z amibios.rom -uruchomiłem ponownie pipnoł i skonczyl mielić dyskietką z amibios.rom -uruchomiłem ponownie pipnoł i mieliną stacją 3,5" i znów widzę czarny monitor. -i robi teraz za karzdym razem tak samo. MEYDEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :zonk: :wisielec: a poza tym ma ktoś jakiś pomysł? bo chce kupić główną za max. 200zł, socket A, port AGP i Award Bios i żeby obsługiwała DIMM SRAM'y Edytowane 3 Czerwca 2005 przez fred_fn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Daj sobie z nia spokoj bo jeszcze bardziej popsujesz. Albo daj komus kto sie na tym zna. to moze wez cos na KT 266(A). Ten plytyki obsluguje jeszcze SDRAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 no a ile kosztuje? iczy ma socket A? a jakiego biosa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 jaka jest reszta sprzetu ???? do 100zl mozesz znalesc, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Agp TNT2 16MB RAM, Athalon 600 mHz, Twardziel 4,89 gb, cd-rom i napend 3,5a. A, no i głośnik systemowy :D :D :D :D :D no i mam kłopota: w grze Etherlords 2 klawa usb nie dziala(a w biosie jest aktywna) no i prze chwilą pabła mi myszka ps2. Może serio coś się przepaliło? :cry: :cry: :cry: UPDATE: fajnie. dziś po budzie ide do sklepu/serwisu optimusa. myślę że podłanczanie pójdzie łatwo, wienc następny pościk po instalacji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: UPDATE: I HATE OPTIMUS IN OCHOJEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! facio badnoł kart z podstawkami pod amd nie prowadze :blurp: :blurp: w sobote jade do katowic zeby kupić gigabytakt880 rz czy cos takiego. Edytowane 9 Czerwca 2005 przez romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 fred_fn Pierwsza rzecz, że prosiłem abyś pisał w Języku Polskim bo twoje posty są trudne do skojarzenia i zrozumienia o co ci chodziło. Prosiłem, nie zrozumiałeś -> 10% Druga to pisanie 3 postów, jeden pod drugim zamiast wyedytować swoją wcześniejszą wiadomość. Powinieneś to już wiedzieć. Złamanie regulaminu i PostFuckerstwo -> 10%. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...