yogi186 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Witam Niedługo wpadnie mi w ręce płytka MS-6323 (magistralki 66..100..133, Via Apollo Pro 133A, max Procki 1,2 Ghz). Co sądzicie o tej płytce i O/C na niej (szczególnie celek 366@550)??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Płyty na Via Apollo Pro słyną z kiepskiej wydajności, nie wiem jak jest z podkręcalnością na tych wynalazkach. Kiedyś też podkręcałem Celka 366 (PGA) na 550MHz, ale na płycie Abit BH6 (chipset 440BX). Pamiętam, że miałem do niego duży radiator (około 10x15cm, żeberka o wysokości około 4cm) i wiatrak 9cm. Ze względu na tak duży radiator, musiałem kupić przejściówkę PGA-SLOT1 która miała otwory wokół socketa, aby jakoś zamnontować ten cooler. O ile dobrze pamiętam, przejściówka była chyba od Asus-a. Całość działała u mnie 100% stabilnie przez 1.5 roku, później procesor wraz z płytą sprzedałem koledzie który męczył go przez kolejny rok, po czym go jeszcze sprzedał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Niewiem jak z podkręcaniem, ale chyba nie będzie za różowo...mogą być braki w stabilnośći... Chociaż chyba na tych chipsetach były fajnie zrobione ustawienia magistrali... ale niewiem na bank. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Tez mam celka 366 pga umieszczonego w przejsciowce na slot1. Mam plyte PC-Chips M726 i gdy przeztawiam magistrale na 100 lub 103 MHz komp nie uruchamia sie (monitor nie wlacza sie etc.) Co moze byc przyczyna ? Jak zmusic go do chodzenia na @550 lub @566 Pozdrawiam. Jump3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...