Skocz do zawartości
wincento101

As5 Przewodzi Prąd?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym zapytać czy AS5 przewodzi prąd?? Na jedny forum spotkałem się z wiadomością że nieprzewodzi prądu :?  A na innych że przewodzi. Jak to jest??

THX za odpowiedz.

1478314[/snapback]

No niestety przewodzi.Jest na bazie srebra a srebro to dość dobry przewodnik prądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zgadzam sie nie przewodzi prądu

cytat ze stronki AS5:

Not Electrically Conductive:

Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity.

(While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.)

http://www.arcticsilver.com/as5.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Not Electrically Conductive:

Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity.

(While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.)

1478388[/snapback]

No niby piszą że nie przewodzi ale potem dodają żeby trzymać z dala od ścieżek i wszelkich innych elektryczności bo może powodować problemy (nie dosłowne tłumaczenie :wink: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby piszą że nie przewodzi ale potem dodają żeby trzymać z dala od ścieżek i wszelkich innych elektryczności bo może powodować problemy (nie dosłowne tłumaczenie :wink: ).

1478455[/snapback]

No i dlatego ja uzywam ( i polecam innym) Arctic Ceramique.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta jest rewelacyjna. Sam ja posiadam i poza nia jeszcze ceramique i mx-1. Silver5 jest zdecydowanie najlepsza. A pasta jest po to zeby nakladac ja na sam rdzen a nie packac po jakis ukladach :) Jezeli sie nalozy z glowa to mozna byc spokojnym o bezpieczenstwo a wydajnosc as5 jest rewelacyjna. Rozprowadza sie bardzo latwo, bez porownania lepiej niz mx-1.

Pozdrawiam

PS. Prad przewodzi na pewno, choc arctic stara sie jak najbardziej ta przewodnosc zmniejszyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez polecam AS 5..a nie jakies tam Ceramique..sam mam przesamrowanego procka, mostek, GPU, memki na grafie i zero problemow..tylko jak juz ktos wspomnial..Z GŁOWĄ!!!! a nie po calej karcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA!!!!

CERAMIQE POTRAFI WYPAROWAĆ Z RDZENIA.

NA innych forach zanotowano takie przypadki :(

A AS5 nieprzewodzi prądu. Ma srebro o czystości 99,9% a nie w jej skład wchodzi 99,9% srebra!!

Prosze oto link do jednego forum gdzie to wyczytałem:

http://www.in4.pl/nb_forum.htm?forum_id=11...l&post_id=91182

Dopuki tego nieprzeczytałem też myślałem że przewodzi prąd. Ale teraz myśle odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja słyszałem, że owszem srebro w samo sobie prąd przewodzi, ale opiłki (wchodzące w skład pasty) nie przewodzą prądu, podobnie jest z kazdym metalem - nie rozumiem za bardzo dlaczego, ale tak gościu na lekcji elektrotechniki nam mówił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi