wincento101 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam, chciałbym zapytać czy AS5 przewodzi prąd?? Na jedny forum spotkałem się z wiadomością że nieprzewodzi prądu :? A na innych że przewodzi. Jak to jest?? THX za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam, chciałbym zapytać czy AS5 przewodzi prąd?? Na jedny forum spotkałem się z wiadomością że nieprzewodzi prądu :? A na innych że przewodzi. Jak to jest?? THX za odpowiedz. 1478314[/snapback] No niestety przewodzi.Jest na bazie srebra a srebro to dość dobry przewodnik prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 nie zgadzam sie nie przewodzi prądu cytat ze stronki AS5: Not Electrically Conductive: Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity. (While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.) http://www.arcticsilver.com/as5.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 No to mnie zadziwiłeś teraz... Czytałem niejeden post w którym sie gostkowie żalili że im AS "namieszał". Być moze te nowe rewizje juz są całkowicie "bezpieczne"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Tyle że często jak ludzie przesadza z ilością pasty robi się zwarcie. Więc należy uważać..... Edytowane 2 Czerwca 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 poprostu jesli nie chce sie przedobrzyc lepiej kupic ceramiqa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 AS5 jest w 88% czystym (99,99%) elektrolitycznym srebrem, jak ma nie przewodzić prądu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Not Electrically Conductive: Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity. (While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.) 1478388[/snapback] No niby piszą że nie przewodzi ale potem dodają żeby trzymać z dala od ścieżek i wszelkich innych elektryczności bo może powodować problemy (nie dosłowne tłumaczenie :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 No niby piszą że nie przewodzi ale potem dodają żeby trzymać z dala od ścieżek i wszelkich innych elektryczności bo może powodować problemy (nie dosłowne tłumaczenie :wink: ). 1478455[/snapback] No i dlatego ja uzywam ( i polecam innym) Arctic Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Jasne, że przewodzi prąd. Nie przewodzą silikonowe np. Arctic Silicone, sam nie wiem co o tej paście mysleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Pasta jest rewelacyjna. Sam ja posiadam i poza nia jeszcze ceramique i mx-1. Silver5 jest zdecydowanie najlepsza. A pasta jest po to zeby nakladac ja na sam rdzen a nie packac po jakis ukladach :) Jezeli sie nalozy z glowa to mozna byc spokojnym o bezpieczenstwo a wydajnosc as5 jest rewelacyjna. Rozprowadza sie bardzo latwo, bez porownania lepiej niz mx-1. Pozdrawiam PS. Prad przewodzi na pewno, choc arctic stara sie jak najbardziej ta przewodnosc zmniejszyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Nałożyłem na procka Arctic Silicone pare dni temu, niech się wygrzeje. Spotkałem się z różnymi opiniami o tej paście. Jak nie zda egzaminu to kupię Arctic Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 ja tez polecam AS 5..a nie jakies tam Ceramique..sam mam przesamrowanego procka, mostek, GPU, memki na grafie i zero problemow..tylko jak juz ktos wspomnial..Z GŁOWĄ!!!! a nie po calej karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1980 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Powiem tak koledzy maja racjee smarować z głową a nie jak masłem chleb. Polecam AS5 sam ja mam na procku grafie i na chipsecie. Pozdrawiam. Najlepsza pasta AS5. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Ciekawe po jakim czasie znika. Ze 4 miechy posmarowałem zwykłym titanem z dod. srebra i wczoraj zmieniam cooler a tu po paście ani śladu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 UWAGA!!!! CERAMIQE POTRAFI WYPAROWAĆ Z RDZENIA. NA innych forach zanotowano takie przypadki :( A AS5 nieprzewodzi prądu. Ma srebro o czystości 99,9% a nie w jej skład wchodzi 99,9% srebra!! Prosze oto link do jednego forum gdzie to wyczytałem: http://www.in4.pl/nb_forum.htm?forum_id=11...l&post_id=91182 Dopuki tego nieprzeczytałem też myślałem że przewodzi prąd. Ale teraz myśle odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 przecież firma wyraźnie oświadcza że nei przewodzi ale może przewodzić ;) chyba że ja coś źle wyczytałem ;) zgadzam sie z twierdzeniem że arctic rulezz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 ja słyszałem, że owszem srebro w samo sobie prąd przewodzi, ale opiłki (wchodzące w skład pasty) nie przewodzą prądu, podobnie jest z kazdym metalem - nie rozumiem za bardzo dlaczego, ale tak gościu na lekcji elektrotechniki nam mówił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Jak opiłki się odpowiednio ułożą to nie ma żadnej przeszkody żeby przewodziła. trzeba uważać i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgadzam się w 100% z kolegami! Jako użytkownik AS5 powiem tyle, nie smarować ściezek a będzie super :D Ostrożności nigdy za wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...