high.tower Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 witam planuje zamontować w swojej budzie dodatkowe wentyle żeby uzyskać dobrą cyrkulację powietrza. Mam cztery pomysły i nie wiem, który z nich wybrać. Pomożecie? Pierwszy: dwa wentylatory wyciągające powietrze na górze, tunel powietrzny z boku obudowy do procesora, wentylator na bocznej ścianie wiejący na Agp Drugi: tak jak pierwszy plus wentyl pod zasilaczem wyciągający powietrze Trzeci: dwa u góry zasysające, tunel do procka, wentylator w "podłodze" pod kątem żeby wiał na Agp i pod zasiłką wyciągający Czwarty: tak jak trzeci tylko oddzieliłbym proca i dwa wentyle u góry od tych na dole jakąś półeczką z góry dzięki za odp pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 witam planuje zamontować w swojej budzie dodatkowe wentyle żeby uzyskać dobrą cyrkulację powietrza. Mam cztery pomysły i nie wiem, który z nich wybrać. Pomożecie? Pierwszy: dwa wentylatory wyciągające powietrze na górze, tunel powietrzny z boku obudowy do procesora, wentylator na bocznej ścianie wiejący na Agp Drugi: tak jak pierwszy plus wentyl pod zasilaczem wyciągający powietrze Trzeci: dwa u góry zasysające, tunel do procka, wentylator w "podłodze" pod kątem żeby wiał na Agp i pod zasiłką wyciągający Czwarty: tak jak trzeci tylko oddzieliłbym proca i dwa wentyle u góry od tych na dole jakąś półeczką z góry dzięki za odp pozdrawiam 1478378[/snapback] Oj to zaszalałes... wszystkie sposoby są lepsze lub gorsze ale na pewno wszystkie będą ładnie hałasowały :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
high.tower Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Oj to zaszalałes... wszystkie sposoby są lepsze lub gorsze ale na pewno wszystkie będą ładnie hałasowały planuje dać jakieś wolnoobrotowe wiatraki, zresztą hałas mi nie straszny bo już się zdążyłem przyzwyczaić mam taki fajny rozklekotany wentyl z zasiłce czasem jak się puknie w obudowe to przestaje, że tak łagodnie powiem "mruczeć" ;) o hałas mi się nie rozchodzi bardziej o wydajność :) to który lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Po pierwsze powiem BYŁO już o ustawieniu wiatraków wystarczyło poszukać :mur: . Nie będę orginalny i podam link do tematu w którym sa sie wypowiadałem: Link Ad 3 Słyszałeś kiedyś o konwekcji? No więc chodzi o to że ciepłe powietrze idzie do góry, a Ty chcesz je tłoczyć w dół. Sam sobie odpowiedz czy to a sens. Zanim założysz jakiś temat poszukaj może był już poruszany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 planuje dać jakieś wolnoobrotowe wiatraki, zresztą hałas mi nie straszny bo już się zdążyłem przyzwyczaić mam taki fajny rozklekotany wentyl z zasiłce czasem jak się puknie w obudowe to przestaje, że tak łagodnie powiem "mruczeć" ;) o hałas mi się nie rozchodzi bardziej o wydajność :) to który lepszy? 1478432[/snapback] Moim zdaniem najlepszy drugi sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...