Skocz do zawartości
mil3k

Nf7s I Xp2500-m Czy Jest Jeszcze Sens W To Iść?

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka wszystkim czytającym!

Mam mały dylemat w co pójść. Chcę wziąźć sobie jakieś 2k kredytu i złożyć kompa. Mam już sprzęt jak w temacie plus Radek HIS 9550 na hynix 5ns, 256 MB ramu, Matrox 160GB+IBM 80GB,ale zostawiłem go bratu niech dokupi ramu i gra w cska. Planowałem złożyć podobny zestaw z lepszą grafą i min. 1gb ramu ale ostatnio naszedł mnie dylemat czy nie kupić za te 2k czegoś nowszego. Dodam, nie jestem maniakiem podkręcania, ale z chęcią bym z czasem dodawał mocy kompowi. Sprzęt będzie obsługiwał przede wszystkim CS'a (bo jestem uzależniony) a w wolnych chwilach Autodesk Inventor 9 i inne programy do projektowania w 3D (i głównie do nich jest mi potrzbna moc z podkręcania).

Pomóżcie mi wybrać jakiś sensowny stabilny sprzęcik z min 1gb szybkiego ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor Intel Pentium 4 520 (S775) 2.80 GHz HT (Prescott) BOX 734.00

Płyta główna Asus P5P800-MX Intel 865GV 296.00

Pamięć RAM DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 366.00

Dysk 2XSeagate 80 GB Barracuda 7200.7 8MB Serial ATA 504.00 w rajd 0 je

Obudowa Modecom Fresh - bez zasilacza 125.00

Zasilacz obudowy Chieftec 420 239.00

Razem 2264.00

Sorka jak plyta moze byc nie za dobra, bo na plytach od intela nie jestem expertem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel nawet nie wchodzi w rachubę od kiedy 10 lat temu pozbyłem się 486dx4.

Mniejsza ilość ramu niż 1GB też nie wchodzi w rachubę, prędzej inny procek niż amd64, który i tak nic nie wniesie do Inventora...

Edytowane przez mil3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej w sumie nie ma sensu kupować innego procka amd niż 64 bit pomijajać altona xp. Sempron jest raczej kipski. Z tego co wiem mój kumepl w css po kupnie amd 64 miał 20-30% wiecej fps

Edytowane przez C!@zzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi