marvin17 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Moj dysk samsung 20gb, troszke sedziwego juz wieku, oststnio zaczął wariowac. moge kopiowac na nie go dane, ale nie moge kopiowac z niego :mur: . nie wim czym to jest spowodowane. małe pliki czasem sie skopiują ale zadko. Film idzie do ok 10% i koniec. Czasem pokazuje sie błąd : Błąd urządzenia we\wy. Albo cos w tym stylu. Musze wymieniac dysk? W chwili obecnej mam dwa, ten drugi działa normalnie. Ostatnio dołożyłem sporo nowego sprzętu, a zostawiłem stary zasilacz (tylko 250W), czy ten błąd moze byc spowodowany brakiem napięcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zanim zmienisz dysk, to: - sprobuj mocniejszy zasilacz - sprawdz tasme - podlacz dysk u kumpla i sprawdz, czy smiga Jesli beda krzaki u kumpla, to ratuj dane, ktore sie da na jego hdd. Potem uzyj programu WDCLEAR (bezpieczniej jest odlaczyc dysk kumpla, aby sie nie pomylic i nie przejechac mu po dysku). Program powinien na koncu napisac, ze 0 bledow. Jesli bedzie 0, to zaloz partycje FDISKiem, formatuj (pelne formatowanie) FORMATem (z Win9X) i na koniec przejedz SCANDISKiem (dokladne z testowaniem powierzchni). Jesli beda bledy, to sprobuj HDD Regenerator... (opis na forum, szukaj). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...