nkdm Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Witam mam nastepujacy problem, czytalme tu i owdzie, jak wlaczam komputer (Sytem XP) pierwsyz raz w ciagu dnia uruchamia sie (prawie OK) pojawi sie czarny ekran z logo windowsa po chwili znika przed okoolo do 10-15 sekund czarny ekran pojawia sie szlachtne "zapraszamy" :) i wlacza sie sytem.... pochodzi prze jakis czas i sie zawiesza przy czym czasami jest to okres dluzszy np podczas pracy z wordem itd.... jak sie zawiesi nie pomagaja resety restarty itd NIE WLACZA SIE :mur: czarny ekran czasami wyskoczy wcisji CTRL + ALT + DEL i jakis opis (niestety nie podam bo nie widzialem a ta osoba nie zapamietala jak zobacze to dopisze :) ) wiec jak pisalme nie ma sposobu na wlaczenie go po jakims czasie odpozynku komp sie wlancza tak ja opisalme na pozatku system instalowany nowy byl zrobiony obraz chdozil bez zarzutu no i taka mina czy ktos cos moze powiedzic na ten temat dziekuje pozdrawiam...... I jeszcze jedna wazna sprawa inny dysk pracuje w tym komputerze bez problemowo wiec nei mysle zeby byla to wina temperatury chociaz.... Edytowane 5 Czerwca 2005 przez nkdm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Podaj konfig kompa. Tak wogóle śmierdzi mi tu zasilaczem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nkdm Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 OK postaram sie jak najszybciej bo komp nie jest u mnie... tylko zastanaawia mnie jedno ze inny dysk pracuje na tym komputerze bez zadnych problemow, nawet jak tamten sie zawiesi wkladam drugi i wlacza sie od razu... :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 OK postaram sie jak najszybciej bo komp nie jest u mnie... tylko zastanaawia mnie jedno ze inny dysk pracuje na tym komputerze bez zadnych problemow, nawet jak tamten sie zawiesi wkladam drugi i wlacza sie od razu... :huh: 1483656[/snapback] moze to tylko tak tymczasowo, ten inny dysk chodzi OK...? Sprawdzales kilka razy? Ja mialem troche inny rodzaj problemu, mi komp sie zawieszal po 3, czasami 15 mnutach, jak mu tam odbilo, lecz gdy uruchomilem gre, obojetnie jaka moglem w nia grac ile sie chcialo, lecz po wyjsciu znowu zawieszka, ale ja moglem restetowac kompa - problemem byla plyta gl., lecz mi takze radzili na forum, abym sprawdzil napiecia w molexach, bo moze zasilacz juz do d.py... takze sprawdz napiecia, a szczegolnie molexa, ktory idzie do dysku - moze to cos pomoze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nkdm Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) a wiec config kompa: Plyta gł: MSI KT3V Procesor AMD Athlon 2000XP+ /FSB 133 Dysk: Samsung SPO411N 40GB Lite-On DVDRW SOHW 1653S Lite-On CD-RW 52x32x52 SDRAM 256 Karta graf: GF 4 SE 64MB Zasilacz standardowy Temperatury CPU Temp oklo 48 stopni C System Temp 29 stopni C (obie wartosci po wlaczeniu) Temperatury nie sa najnizsze ale nie rpzeszkadzalo to w niczym wczesniej... Napiecie: Vcore 1,6V +5,0V = okolo 5,3V z malymi wahaniami... +12V = 12,471V -12V = -11,907V -5,0V = 5,026V Battery = 3,408V +5V SB = 4,99V tak sie przedstawia ta sprawa Tak sprawdzalem drugi dysk (Maxtor D740X-6L rowneiz 40GB) dziala bez zarzutu i nie ma zadnych problemow, nawet przy dlugiej pracy Napotkalem na jeszcze jedent BLAD PRI SLWVE DRIVE ATAPI INCOMPATIBLE Press F1 to resume.... po nacisnieciu sie wlaczyl... ale jest rowniez tak ze sie nie wlacza :mur: Kable posprawdzane itd... czekam na jakies propozycje :) Edytowane 6 Czerwca 2005 przez nkdm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Napięcia sie mierzy miernikiem ;). Może elektronika dysku coś nie zbyt :>? Weź program diagnostyczny z strony samsunga i sprawdź dysk. Jak chcesz uruchom hdtach i zrób pomiary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...