zenon21 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Witam niedawno dokupiłem sobie 256 MB SDRAM wczesniej mialem 128 czyli teraz mam 384 i nie zakladalbym tego tematu gdyby nie pewne problemy Otóż gdy proboje cos zainstalowac to czasem wyskakuje jakis blad CRC i klapa. ale najzabawniejsze jest to ze gdy uruchomie komputer ponownie to blad CRC wystepuje ale w zupelnie innym miejscu na dodatek gry sie wieszaja (mam plytke XP ze zintegrowanym SP2 i wywalona czescia badziewia) czy moze to byc spowodowane owa koscia?? czy proba osadzenia kosci w roznych bankach moze dac jakis sukces ??? Moj komp to: Windows XP Professional + SP2 Duron 750 MHz ECS K7VZA pcb 1.0 128 + 256 SDRAM GeForce 4MX 440 64 MB DDR 128 bit jezeli taki temat byl to przepraszam ale musze szybko wyjasnic sprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 na klopoty z pamiecia .... BILOBIL ;] a tak na seio sprobuj osadzic je w slotach 1 3 kombinuj z miekscami czasem pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon21 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 juz wiem co jest nie tak49 i 113 megabajt sa uszkodzone zwrocilo z nich ponad 3100 bledow czy nie da sie ich jakos wykluczyc z pamieci ?? tzn zeby byly one nie uzywane??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Gdyby te błędy występowały gdzieś pod koniec pojemności to było coś takiego że pozwałało XP na korzystanie tylko do określonej pojemności (czyli w efekcie wyłączenie reszty). W Twoim przypadku chyba najlepszym wyjściem jest wymienić pamięć. Na wszelki wypadek sprawdź tą na innej płycie, szanse że będzie działać są małe ale mzoę się uda, nie takie szopki już się działy. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...