Rych Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Witam ! Otóż wydajność procesorów AMD i INTEL'a jest powszechnie znana. Mnie natomiast interesuje jak poszczególne procesory - A64 3200+ s939 (2.2GHz+64bit) oraz Intel P4 630 (3GHz+64bit) - sprawują się w programach wykonujących obliczenia w oparciu o MES tj. metodę elementów skończonych (lub po angielsku FEM). Głównie chodzi o pracę w programie SOFiSTiK. Oczywiście ostatecznie chodzi o kupno właściwego procesora do wykonywania obliczeń numerycznych :) Liczę, że opierając się na wiedzy i/lub doświadczeniu wypowiedzą się osoby korzystające z SOFiSTiK'a, Ansys'a, Abaqus'a lub innych programów MES'owych (jeszcze raz podkreślam, że SOFISTIK będzie głównym, jeśli nie jedynym używanym programem). Pozdrawiam Rych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 To chyba dość rzadkie oprogramowanie i nie wiem czy ktoś z forum się z nim zetknął i jednocześnie miał możliwość pracy na różnych platformach. Może poszukaj pomocy na stronie/forum programu. Napisz mail do autorów z pytaniem czy stosowali jakieś optymalizację pod konkretne proce, albo czy zamierzają wypóścić jakiś update z takim czymś. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Hym dokładnie Ci nie powiem ale poszukał byś wyników obliczaniu PI. Dalej http://www.spec.org/cpu2000/results/cpu2000.html specjalna strona:>:) popytaj się ile liczą sie próbki bionic seti. I masz odpowiedź;). Wydaje mi się że w tej konkurencji może wygrać P4 dlatego że b.dobrze koduje strumieniowe dane transformaty, macierze :>?, ale jak pisałem sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 poszukaj czegoś podobnego ale free do testów,, na pewno wiele osób ię skusi na małe testowanko :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Dokładnie ! Był taki co szukał proca do szachów i podał program/metode do testowania. Szybko znalazło sie wiele osób chętnych do pomocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...