Gość sznik Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Planuję kupić komputer ("prawie" kompletny) do, co tu ukrywać, Battlefielda 2. Przeznaczyć na to mogę maksymalnie 1600-1700 zł. Moje dotychczasowe pomysły: Procesor: AMD Sempron 3100+ s754 oem 437 zł RAM: 1024 MB, ok. 500 zł Mobo: no właśnie? poszedłbym raczej w kierunku nForce4, co proponujecie? I czy bez/z wsparciem Dual channel? No i PCI-Express, bo AGP to chyba mało przyszłościowe.... Grafika: GeForce 6600? coś lepszego? gdyby zostało coś z tych 1600 kupiłbym jeszcze obudowę z zasilaczem jakimś lepszym/dysk twardy... ;) Ale chyba cennik którego używam nie nadaje się do niczego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 przydałby ci sie jeszcze jakiś wentyl na proca! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) mobo lepiej na S 939 i każdy nForce 4 ma dual channel Semprony są raczej kiepskie do gier lepiej już Barton(czy jest na S 939 tego nie wiem) lub dołożyć do A64 3000+ Venice lub Winchester RAM w dualu 2x512 Grafika na NF4 jest tylko na PCI-E i warto mieć właśnie nowy standard, GF 6600 wystarczy polecam Gigabyte z chłodzeniem pasywnym z serii Turbo Force http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...yte_6600DP.html mam taka grafiki i jest OK Edytowane 9 Czerwca 2005 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznik Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Ale czy zmiesze sie z tym wszystkim w 1600 zł? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Niestety chyba nie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) ja za mojego dałem ok. 2450(tydzień temu) : :rolleyes: A64 3000+ Venice Gigabyte GA-K8NF nForce 4 Dual 2x512MB GF 6600 Gigabyte Turbo Force 120GB Barracuda SATA SB Live 5.1 Zasilacz + obudowa *bez napędów bedziesz musiał cos zmienic żeby wyrobić sie z kasą Edytowane 9 Czerwca 2005 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 cos ? wszystko by musiał zmienic. Sądząc po gierce to pewnie tak jak cs:s bedzie wymagała mocnego proca, czyli p4 prescot albo athlon 64, koniecznie 1gb ramu, karta mzoe byc i nawet 6200 mocno podkreecony/6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 hmm jak chcesz dorego kompa to powiem tak... co tu ukrywac w 1600 sie nie zmiescisz... przyoszczedz jeszcze z 600 zl i bedziesz mogl zlozyc sobie kompa z venicem 3000 na DFI lanparty nf4 ultra-d, chlodzonym freezerem64, z 2x512 twinmosa speedpremium i gf6600. i to bedzie cos. imo warto poczekac. wakacje ida mozna kaske zarobic i we wrzesniu kupic bajer sprzeta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznik Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Dobra, bardzo dobra wiadomość. Okazało się, że będę miał 'przedwczesne' urodziny i na całą 'budę' mam 3000 zł (chcę oszczędzić te 150 zł na BF2 więc zostaję przy 3000 :)) Konfiguracja, którą złożyłem w (podobno drogim?) Komputroniku to: DFI LanParty UT NF4 Ultra-D AMD Athlon 64 3000+ bulk (Socket 939) Venice Arctic Cooling Freezer 64 DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 GeForce 6600GT Gigabyte GV-NX66T128D 128MB TV/DVI (PCI-E) bulk Seagate 80 GB Barracuda 7200.7 ST380011A Chieftec BG-01W-W-W - 360W Razem brutto: 2985.00 WSZELKIE uwagi mile widziane... Moje wątpliwości - dysk... IDE czy SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zdecydowanie SATA dysk. Dokup jakiś wentyl albo i pare do obudowy , skoro masz zamiar kręcić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznik Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Na razie nie mam zamiaru... :) A czemu SATA? Tak z ciekawości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 wlasnie po co mu SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Ponieważ przepustowość dysków SATA to 150 mb /s , a ATA 100 - 133 ? Chociażby dlatego . Pozatym mniejsze kable = lepsza cyrkulacja Możliwość RAIDowania dysków (ATA też ma chyba taką możliowść , ale nie wszystie płyty to obsługują). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 1. komputronik JEST drogi. najtanszy jest chyba www.pcprojekt.pl 2. dysk sata i nie seagate'a (okropnie glosne) tylko samsunga 3. pamieci speed premium (w komputroniku ich nie ma) 4. moze bude z zasilka 410W tak dla bezpieczenstwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 2. dysk sata i nie seagate'a (okropnie glosne) tylko samsunga 1490517[/snapback] o tak, tez polecam samsunga, albo hitachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Ponieważ przepustowość dysków SATA to 150 mb /s , a ATA 100 - 133 ? Chociażby dlatego . Pozatym mniejsze kable = lepsza cyrkulacja Możliwość RAIDowania dysków (ATA też ma chyba taką możliowść , ale nie wszystie płyty to obsługują). 1490375[/snapback] hehe troche zły argument z ta przepustowością dałeś, teoretycznie SATA ma 150mb/s a ata max 133mb/s tyle ze pokaż mi dysk który sam ma transfer powyzej 133mb/s.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 No 3000 to juz inna gadka. BF2?? Do niego ten 1GB to taki standarcik zeklbym. Mozesz poszukac w innych sklepach, tanszych niz Komputronik. Ja np Speedpremium kupilem w imperium.net.pl z tego co sie orientuje maja tez DFI, venice i inne ciach!ly. WIec pewnie mozna zakupic tam calosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznik Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) Spytam wprost: Jutro mam pieniądze, zależy mi na czasie... Czy brać bez obaw w Komputroniku? Wygląda na godny zaufania, skarg nań nie było od dłuższego czasu... No i najważniejsze: wszystko na miejscu mogę wziąć (to by mi pasowało). A ceny zestawu w porównaniu do reszty sklepów są bardzo podobne. Ew. czy kurierem czy pofatygować się o odbiór osobisty do Wawy (najbliżej)? No i najważniejsze - jeżeli kurierem, to czy przy zamówieniu całej budy z wnętrznościami mam prawo do odpalenia kompa i sprawdzenia tego, co zwraca bios? (procesor, pamiec, dysk, grafika...) Finalny zestaw, prosto z Komputronika: Obudowa Chieftec MX-01B-D-U (zasilacz 360W) 342.00 (ewentualnie: Modecom Impact - czarna + Zasilacz do obudowy Chieftec 360W (HPC-360-202DF)) Procesor AMD Athlon 64 3000+ bulk (Socket 939) Venice 618.00 Płyta główna DFI LanParty UT NF4 Ultra-D 606.00 Wentylator procesora Arctic Cooling Freezer 64 82.00 Pamięć RAM DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 362.00 Karta graficzna GeForce 6600GT Gigabyte GV-NX66T128D 128MB TV/DVI (PCI-E) bulk 735.00 Dysk twardy Samsung SpinPoint 80 GB SP0812C (7200) Serial ATA 253.00 Razem brutto: 2999.00 - amerykańska cena... Edytowane 14 Czerwca 2005 przez sznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 ceny porownywalne?! chyba nie szukales dobrze cen! mobo mozna za 540 wiac co da 65,- proca mozna za 550,- co da 70,- razem 135,- na tylko tych dwoch elementach!!! piechota chodzi? proca wez z www.esc.pl inne wnetrznosci z www.pcprojekt.pl a bude np z www.angela.pl wydzie sporo taniej, przywioza do domu, zlozysz, odpalisz i bedzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznik Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Z tego co widzę angela.pl jest zhackowana... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) no to np w siriusie zamow, maja takie same ceny. jest pare sklepow, a komputronik z nich najdrozszy btw. po czym widzisz, ze angela jest zhakowana?? Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Pooh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznik Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Wiesz, powiem wprost... Jestem z rodzaju ludzi tych, co nie mają 3000 zł co tydzień w łapie. :) W komputroniku podobało mi się, że miałem darmową wysyłkę, status przesyłki cały czas widoczny na stronie i w ogóle.. A teraz wychodzi, że muszę zaufać jakiejś firmie z południa Polski ;) A lokalnie niestety tego kupić nigdzie nie mogę, bo przecież "nie ma takiego producenta płyt jak DFI". A co do angela.pl - przez chwilę jak podałeś linka widziałem podmienioną stronę, teraz już przywrócili... Co Ty/wy byście wybrali? PcProjekt? Sirius? :/ Edytowane 15 Czerwca 2005 przez sznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) no jezeli nie masz 3000 co tydzien w lapie to powieniens szukac oszczednosci raczej, a nie wybierac chyba najdrozszy sklep w kraju. z moich pobieznych obliczeni wynika, ze oszczedzisz na wszystkim ok 180,- minus koszt przesylki. nawet jak wyjdzie 30zl za dostawe to i tak 150,- do przodu. jak dla mnie spory kawalek kasy jezeli chodzi o mnie to tak: PCProjrkt - wczoraj przyjechal do mnie sprzet z PCProjektu - zadnych problemow, przyslali proforme, puscilem przelew, jak doszedl napisali mi, ze realizuja, nastepnego dnia roboczego napisali, ze wyslane i jeszcze nastepnego dnia zadzwonil do mych drzwi kurier. wszystko jak nalezy Sirius - w pazdzierniku kupowalem u nich obudowe, przyjechala szybko, kompletna i nieuszkodzona z innych sklepow to kupowalem jeszcze w 4max, ale nie dotyczy w tym przpadku :] Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Pooh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznik Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 To poleć mi jeszcze coś z tych obudów z zasilaczem... Bo tutaj chyba za dużo wyjdzie obudowa + zasilacz... No i chłodzenie inne od wybranego, bo go nie mają chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1510 - maja takie chlodzenie obudowy cheifa maja drogie wiec mozesz albo w siriusie, albo w komputroniku wawie (jezeli oplaca Ci sie jechac), bo bedzie podobnie btw. proc w tej cenie jest w www.esc.pl edit: mozesz ew wziac takiego szefa z esc http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...products_id=745 Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Pooh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznik Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Ten sam Chief jest w pcprojekcie, moge go wybrac z listy. A cena całego zestawu (z nim) jest "zadowalająca" i tak i tak (doliczając te 30zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 no jak wolisz, Twoj sprzet, Twoja kasa. mysle, ze podalem Ci miejsca gdzie najtaniej kupisz ten sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sznik Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) Podałeś i chwała Ci za to... :) Wybór na 95% padł na esc.pl, polecany przez znajomego i mający bardzo interesujące ceny... Po złożeniu zestawu okazało się, że cena ciut niższa w porównaniu do reszty sklepów. Wybór obudowy padł na tę obudowę. Myślę, że pociągnie mój zestaw, który z początku nie będzie OCowany.. Pamięci GeiL 2x512 Szkoda, że nie można arctic coolera wybrać z "wybierajki" tylko trzeba ręcznie dodawać. :) Cały zestaw wyszedł 2900 zł... EDIT: Zestaw zamówiony :) Edytowane 17 Czerwca 2005 przez sznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...