Skocz do zawartości
Sołtys25

Ile Miejsca W Midi Tower ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam sprawić sobie nową obudowę. Głównie z jednego powodu- ilości MIEJSCA w środku !

Moja stara ModeCom Platinium oferuje go zbyt mało w szczególności przy zasilaczu. Niestety w połączeniu z NF7 który ma socket na samej krawędzi mam problem z zamontowanie większości bardziej wydajnych chłodzonek. (Nie pasuje nic od pentagrama 80- włącznie!)

Najprostrzym wyborem byłoby sprawienie sobie big towera od Chifteca! Ale właśnie taka obudowa jest za BIG :rolleyes:

Przejrzałem forum, kilka sklepów i to są moi faworyci:

COOLER MASTER CAVALIER- 275 zł

ANTEC Solution SLK3000B - 259 zł

CHIEFTEC DG-01B-D-U - ok 199zł - wszystkie bez zasiłki.

Wszystkie o bardzo podobnych rozmiarach ok 460 mm wysokości( i lepiej żeby nie musiała być większa) -bo na tem parametr zwracałem uwagę. Taka wysokość najbardziej by mi odpowiadała -czytaj mieści się pod biurkiem.

Pytanie brzmi - czy decydując się na jedną z wymienionych obudów(która?), moze być inna jeżeli jakąś polecacie, pozbędę się problemu z miejscem na chłodzenie cpu ?

Tutaj muszę zauważyć ze pomiędzy tymi obudowami a tą którą obecnie uzywam jest zaledwie 3 cm róznicy w wysokości ! Stąd też moje wątpliwości ! Najlepiej gdyby mieściło się tam coś pokroju pentagrama qvc 100 cu lub podobnego!

Nie bez znaczenia przy wyborze jest solidność wykonania, grybość blach, wyciszenie wnętrza i możliwości podpięcia 12 cm wentyli. Pozdro i dzięki za konstruktywne odpowiedzi.

PS - a może znacie jakieś wydajne chłodzenie w rozmiarach WRiV

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki problem pójść do sklepu i zmierzyć jaki odstęp będzie między zasiłką a krawędzią mobo??

Poza tym lepiej tą kasę wywalić na porządne chłodzenie, co nie musi oznaczać Pentagrama 120+

1490045[/snapback]

Problem jest ! bo w promieniu 50 km takiego sklepu nie ma !

Topik czytałem juz wcześniej(czytuję to forum) i polecają tam chłodzonka tylko pod socketA a ja wolałbym bardziej uniwersalne. Socket A wieczny nie jest. Pentagrama podałem dla przykładu ze względu na rozmiary i nie o chłodzenie pytałem.

Zapytałem na forum ?! Czy to coś złego ! Może przeczyta to uzytkownik będący w posiadaniu takiej obudowy i rozwieje moje watpliwości! W końcu forum jest od dzielenia sie doświadczeniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi