Sołtys25 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Witam Zamierzam sprawić sobie nową obudowę. Głównie z jednego powodu- ilości MIEJSCA w środku ! Moja stara ModeCom Platinium oferuje go zbyt mało w szczególności przy zasilaczu. Niestety w połączeniu z NF7 który ma socket na samej krawędzi mam problem z zamontowanie większości bardziej wydajnych chłodzonek. (Nie pasuje nic od pentagrama 80- włącznie!) Najprostrzym wyborem byłoby sprawienie sobie big towera od Chifteca! Ale właśnie taka obudowa jest za BIG :rolleyes: Przejrzałem forum, kilka sklepów i to są moi faworyci: COOLER MASTER CAVALIER- 275 zł ANTEC Solution SLK3000B - 259 zł CHIEFTEC DG-01B-D-U - ok 199zł - wszystkie bez zasiłki. Wszystkie o bardzo podobnych rozmiarach ok 460 mm wysokości( i lepiej żeby nie musiała być większa) -bo na tem parametr zwracałem uwagę. Taka wysokość najbardziej by mi odpowiadała -czytaj mieści się pod biurkiem. Pytanie brzmi - czy decydując się na jedną z wymienionych obudów(która?), moze być inna jeżeli jakąś polecacie, pozbędę się problemu z miejscem na chłodzenie cpu ? Tutaj muszę zauważyć ze pomiędzy tymi obudowami a tą którą obecnie uzywam jest zaledwie 3 cm róznicy w wysokości ! Stąd też moje wątpliwości ! Najlepiej gdyby mieściło się tam coś pokroju pentagrama qvc 100 cu lub podobnego! Nie bez znaczenia przy wyborze jest solidność wykonania, grybość blach, wyciszenie wnętrza i możliwości podpięcia 12 cm wentyli. Pozdro i dzięki za konstruktywne odpowiedzi. PS - a może znacie jakieś wydajne chłodzenie w rozmiarach WRiV :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) a nie latwiej wywalic zasilacz poza obudowe? edit: zle sie wyrazilem <_< moze nie latwiej ale taniej :wink: Edytowane 10 Czerwca 2005 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 To też myśl ale nie lubię takiej prowizorki, strasznie by mnie ta zasiłka drażniła na zewnątrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 A jaki problem pójść do sklepu i zmierzyć jaki odstęp będzie między zasiłką a krawędzią mobo?? Poza tym lepiej tą kasę wywalić na porządne chłodzenie, co nie musi oznaczać Pentagrama 120+ Najlepsze Chłodzenie Pod Socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 A jaki problem pójść do sklepu i zmierzyć jaki odstęp będzie między zasiłką a krawędzią mobo?? Poza tym lepiej tą kasę wywalić na porządne chłodzenie, co nie musi oznaczać Pentagrama 120+ 1490045[/snapback] Problem jest ! bo w promieniu 50 km takiego sklepu nie ma ! Topik czytałem juz wcześniej(czytuję to forum) i polecają tam chłodzonka tylko pod socketA a ja wolałbym bardziej uniwersalne. Socket A wieczny nie jest. Pentagrama podałem dla przykładu ze względu na rozmiary i nie o chłodzenie pytałem. Zapytałem na forum ?! Czy to coś złego ! Może przeczyta to uzytkownik będący w posiadaniu takiej obudowy i rozwieje moje watpliwości! W końcu forum jest od dzielenia sie doświadczeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...