dax Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość zamocowania na procku takiego radiatorka, który byłby wydajny/wydajniejszy jak wiatrak (mój obecny Pentagram 120CU)? A przy tym oczywiście jako iż nie ma wiatraka, to chłodzenie byłoby nie słyszalne. Czy istnieje już może coś takiego, że jest sam duży radiator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Najwydajniejszy radiator obrcnie to chyba Thermalright XP-120 (http://www.4max.pl/default.asp?produkt=1002), mimo to nie wystarcza on sam do chłodzenia nowych procków. Proc to teraz najbardziej grzejąca się część kompa więc ciężźko by było ochłodzić go pasywnie. Pomyśl nad WC albo radiatorami-samoróbkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voukodlak Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość zamocowania na procku takiego radiatorka, który byłby wydajny/wydajniejszy jak wiatrak (mój obecny Pentagram 120CU)? A przy tym oczywiście jako iż nie ma wiatraka, to chłodzenie byłoby nie słyszalne. Czy istnieje już może coś takiego, że jest sam duży radiator? 1493146[/snapback] Są takie wynalazki, ale wymagają dobrego obiegu powietrza w obudowie. Np. to:Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Co za różnica, czy wentylator bedzie na radiatorze, czy przyczepiony do obudowy. Wszystko zależy od tego, jakiego masz procka i jak go taktujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Z tego co napisałeś, zrozumiałem, że tak na prawdę szukasz ciszy, nie konkretnie pasywnego chłodzenia. Poszukaj na forum i w necie o ThermalTake BigTyphoon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...