Skocz do zawartości
Crosis

Grand Theft Auto: San Andreas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

To ja mam podobne pytanie, bo dotyczy też karty graficznej. Mój konfig jest w podpisie. Na tym ti4200 animacja często zwalnia do 20 FPS (szczególnie podczas burzy i poza miastem). Gram na high, d. dis na 3/4, 1024/768, bez mip mapingu i aa. Czy jak bym wymienil tego gf na radeona 9800pro (256bit) to czy na tych samych ustawieniach moge liczyć na to, ze animacja nie zwolni ponizej 30 FPS? Oczywiście bez aa. Proszę o odpowiedz. Może ktoś ma podobną konfigurację i będzie wstanie mi pomóc.

pozdarwiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbyś z góry spojrzał to u góry w pierwszym temacie jest link do mapy na której wszystko jest zaznaczone <_<

Witam!

To ja mam podobne pytanie, bo dotyczy też karty graficznej. Mój konfig jest w podpisie. Na tym ti4200 animacja często zwalnia do 20 FPS (szczególnie podczas burzy i poza miastem). Gram na high, d. dis na 3/4, 1024/768, bez mip mapingu i aa. Czy jak bym wymienil tego gf na radeona 9800pro (256bit) to czy na tych samych ustawieniach moge liczyć na to, ze animacja nie zwolni ponizej 30 FPS? Oczywiście bez aa. Proszę o odpowiedz. Może ktoś ma podobną konfigurację i będzie wstanie mi pomóc.

pozdarwiam

1504319[/snapback]

tak, możesz liczyć, będzie dokładnie 34,5 klatki podczas zachodu słońca, 30,5 podczas deszczu oczywiśie bez aa, z małymi wyjątkami gdzie cj wali laski i gra w bilarda - wtedy framerate może spasć nawet do 28koma2przecinek9 Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanko co do grywalnosci GTA SA

Obecnie moj sprzet to Athlon XP 2500+, Epox 8RDA3I, 256RAM...i... GF2 MX ktory musze (jak sie domyslam) wymienic zeby sobie pograc w GTA SA. Czy wymiana karty na GeCube 9550 lub na Sapphire Radeon 9600Pro pomoze (ktory bedzie lepszy)? A moze wystarczy Sapphire Radeon 9550? Czy konieczne bedzie dokupienie kosci 256RAM-u? Nie wiem co zrobic zeby za duzo nie wydac i zrobic zeby GTA chodzilo plynnie...pomozcie  :unsure:

1504303[/snapback]

Ja mam Sapphire Radeon 9550 podkręcony tak jak w sigu (teraz każdy nowszy Sapphir się tak kręci na rdzeniu :) ) i gra mi działa tak:

1024x768x16bit - V.High - AA 1 (w grze) - Mip Map On - mam najmniej 25 FPS podczas deszczu kiedy jestem w wsi. W mieście mogę grać na AA 2 (w grze) i chodzi dobrze, czyli nie spada poniżej 30 fps :wink:

Mam takie pytanie do ludzi który już sa dosyc daleko. Skończyłem wszystkie misje w San Fierro, czyli po zabiciu Torrena w jego helikopterze i teraz mi została mijsa u Wuzziego, tylko ze się musze nauczyć pływać lapiej :mur: Da się zrobić jeszcze jakieś misje czy musze się uczyc pływać i do Wuzziego iśc potem ?? A i jeszcze jedno. Czy w San Fierro jest tylko szkoła samochodowa ?? Czy są jeszcze jakieś /?

Pozdro

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zna ktos moze jakas ciekawa stronke niewliczajac (http://www.sanandreas.rar.pl/, 1504338[/snapback]

o matko! nudzi Ci się? masz za dużo wolnego czasu - vide pomysł ze wsiadaniem do każdej fury?

w pierwszym poście tego tematu masz link do PDFa w którym opisane jest wszystko co się rusza w SAN ANDREAS, myśle że to ułatwi Ci sprawę...

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam ze znow sie pytam o to samo, ale jeszcze nikt mi nie udzielil odpowiedzi ze swojeo doswiadczenia. Tylko same przypuszczenia i pogloski.

A wiec jak sie opanuje cale los santos to czy te gangi nadal istnieja i atakuja zdobyte tereny??

:-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku minutach grania wyskakuje mi błąd pliku vorbis.dll i gra wychodzi do windowsa czy ktoś może mi pomóc ??

P4 3.2 Mhz

Asus P4P800-E

2x512 ddr (4oomhz)

GeForce FX 5900XT

SoundBlaster Live! 5.1

1504400[/snapback]

Zrób formata, zainstaluj Windowsa i następnie zainstaluj grę :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku minutach grania wyskakuje mi błąd pliku vorbis.dll i gra wychodzi do windowsa czy ktoś może mi pomóc ??

P4 3.2 Mhz

Asus P4P800-E

2x512 ddr (4oomhz)

GeForce FX 5900XT

SoundBlaster Live! 5.1

1504400[/snapback]

tylko lekarz specjalista...

co to za plik vorbis.dll? wątpie, aby to gra z niego korzystała, wyłącz progs działający w tle korzystający z tego, czy tak trudno jest kombinować, jak widzę te wasze problemy to ręcę opadają, zero od siebie samego - napisze na forum, to zrobią to za mnie, ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie do ludzi który już sa dosyc daleko. Skończyłem wszystkie misje w San Fierro, czyli po zabiciu Torrena w jego helikopterze i teraz mi została mijsa u Wuzziego, tylko ze się musze nauczyć pływać lapiej  :mur:  Da się zrobić jeszcze jakieś misje czy musze się uczyc pływać i do Wuzziego iśc potem ?? A i jeszcze jedno. Czy w San Fierro jest tylko szkoła samochodowa ?? Czy są jeszcze jakieś /?

Pozdro

Pozdro

1504328[/snapback]

mam to samo jak sie szybko uczyc plytac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1504419[/snapback]

nie musisz ani plytac ani pływać .. .. musisz nurkowac

zwiekszyc statystyke dla LUNG CAPACITY .. czyli pojemnosc płuc ..

zeby to zrobic musisz wlezc do wody i zanurkowac ..

jak podskoczy ci ze 2 razy to mozesz do niego isc i misja bedzie dostepna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1504419[/snapback]

no co za pytanie - oczywiście, że jeżdżąc na rowerze, no przecież nie pływając <_<

chaos -> nie wyrabiam już jak czytam ten temat, trzeba go wziąć pół żatem pół serio bo inaczej się nie da :-|

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko lekarz specjalista...

co to za plik vorbis.dll? wątpie, aby to gra z niego korzystała, wyłącz progs działający w tle korzystający z tego, czy tak trudno jest kombinować, jak widzę te wasze problemy to ręcę opadają, zero od siebie samego - napisze na forum, to zrobią to za mnie, ehhh

1504411[/snapback]

musi kozystac z tego pliku skoro znajduje sie on w glownym katalogu z grą !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jakiś inny sposób na zdobywanie dzielnic niż atakowanie członków danego gangu? Zostały mi jakieś resztki na tyle małe, że objechanie ich dookoła zajmuje 15 sek... I weź człowieku utraf jakichś mośków do ubicia :> ... Można jajo znieść ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musi kozystac z tego pliku skoro znajduje sie on w glownym katalogu z grą !

1504429[/snapback]

wystarczy wpiać w goglach - to jest plik odpowiadający w pośredni sposób za dźwięk w grze, ale nie pytaj co masz zrobić - kombinuj, wywal go, podmień z nowszym, nie wiem skąd masz go wziąć - tym samym możesz kombinować z dźwiękówką - zmień stery, przestaw na 2+1 tyle pomysłów przychodzi mi do głowy, tak trudno na nie wpaść?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

Ja jescze tylko dodam od siebie ze grafika jest rzeczywisice archaiczna  wymagania jakie gra ma zeby pograc na v. high detalach sa specjalnie wyzylowane aby pokazac ze gra jest super nowoczesna i wymaga super sprzetu. BUHAHAHAHAH. Bardzo prawdopodne jest tez lenistwo programistow bynajmiej jestem przekonany ze gdyby tylko R* chcialo gra by mogla chodzic na gf4 ti w najwyzszych detalach, a napewno by gra wymagala conajmiej 2 razy slabszego sprzetu zeby pograc na v.High niz teraz. Razi napewno syfne wykonanie miasta(niektore tekstury sa tragiczne) i czasami wrecz pustki na ulicach. Jednym slowem na grze sie nie zawiodlem bo tez zbyt wiele od niej nie wymagalem vide. vice city(shit 2 stowki w bloto ver. ps2).

ps. gram na 1024x32 2AA i V.high jakby co. Pozdro for all.

1503983[/snapback]

u mnie chodza v.high detale na 4ti i 256 ramu, calkiem dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dokładnie odpalić w radiu własne mp3? Robie tak jak w FAQ i nic z tego, ciągle gra jakaś muza z GTA:SA. Czy musi to być jakiś szczególny bitrate tych mp3? Jak ustawić w opcjach radia tak, aby zaraz po wejsciu do wozu i wybraniu stacji grała własne muza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 najlepsze wedlug mnie reklamy z radia w GTA ;]

AMMO NATION

Renegade Cologne

jak ktos nie czai angielskiego niech sie nie trudzi w sciaganiu

BTW .. posiadam wszysktie jingle reklamy i piosenki z radiostacji w GTA SA .. jakby ktos chcial jakas konkretna piosenke albo radiostacje to moge mu to wrzucic gdzies ... calosci nie udostepnie bo to ponad 800mb

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dokładnie odpalić w radiu własne mp3? Robie tak jak w FAQ i nic z tego, ciągle gra jakaś muza z GTA:SA. Czy musi to być jakiś szczególny bitrate tych mp3? Jak ustawić w opcjach radia tak, aby zaraz po wejsciu do wozu i wybraniu stacji grała własne muza?

1504473[/snapback]

zainstalowałeś qtp najnowszą wersje ???

a co do ustawień w grze to musisz mieć ustawione na CUSTOM aha, musisz zescanować sobie w opcjach własne mp3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja mam problem z przedostatnią misją w grze , a mianowicie CESAR prosi abym pojechał z nim , bo na jego dzielnicy zamieszki są itp. I musze wziąć 2 osoby z mojego gangu. Jak to zrobić ??

Na początku była jakaś taka misja, ale nie pamiętam. Wcisnołem DEL i cyferki 1,2,3,4,5 i nic się nie dzieje. Możecie mi pomóc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi