Skocz do zawartości
Portal

Pamieci DDR , tzw noname

Rekomendowane odpowiedzi

gdybyś podał więcej szczegułów to może by mi się udało tobie pomuc :D  :wink:

A jakich wiecej szcegolow chcesz ?

Po prostu chcem kupic pamieci tzw "noname" DDR 512MB PC333 i chcem wiedziec jakich kosci unikac a z jakimi kosciami brac te pamieci.- tzn zajsc do sklepu ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> w reke pamiec i zobaczyc jakie uklady sa na niej - jezeli dobre to kupywac a jak jakies slabe to isc do innego sklepu.

Niestety pamieci markowe znikly tymczasowo z polskiego rynku ( kingston) i jestem zmuszony do zakupu "noname".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... no więc tak no name jest pełno i trudno powiedzieć która firma no name robi dobre kości ponieważ no name mają to do siebie że możesz trafić na w prost super kość przewyszszającą nawet markową kość a możesz trafić na totalną kiche... więc z no name jest jedna wielka loteria.

A jak powiedział -=Sh4bel=- najlepiej poszukaj jakiś szajsungów itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napiszemy czego unikać a czego szukać dojszie do tego że będziesz szukał a nie znajdziesz..... nalezy odpuścić Vdata Seitec Elixir i inne całkiem nie podpisane może być Nanya Winbond a totalny wypasik to Samsung :)

dodam ze Hynixy sa calkiem nieglupie, mam i nie narzekam, smigja na fsb 166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napiszemy czego unikać a czego szukać dojszie do tego że będziesz szukał a nie znajdziesz..... nalezy odpuścić Vdata Seitec Elixir i inne całkiem nie podpisane może być Nanya Winbond a totalny wypasik to Samsung :)

Co osoba to inna opinia, z tego widać że można śle trafić jeżeli chodzi o pamiąci noname. Moje V-data 256MB DDR 266 chodzą spoko na max. timingach na FSB 166 na standartowym napięciu (puszczałem je asynchronicznie z prockiem).

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy wszytskie moduly DDR noname maja cycle latency 2,5 ms czy moze zdazaja sie z wiekszym ?

Normalnie to jest 2,0 lub 2,5 nie spotkałem się z innymi, choć możliwe że już się pojawiły 1,5 (ale raczej to wątpliwe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...