Skocz do zawartości
sinus

co da mi zmiana płyty?

Rekomendowane odpowiedzi

mam w tej chili płyte ecs k7vta3 versja 3 (kt333,ata133,ddr333) i po przeczytaniu kilku niezbyt przychylnych opinii rozważam możliwość jej wymiany (opchne koledze :lol: ) i tak się zastanawiam w czym zauważe największą poprawę po zmianie np: na msi kt3 ultra2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i po przeczytaniu kilku niezbyt przychylnych opinii rozważam możliwość jej wymiany (opchne koledze :lol: )

To znaczy że opinia innych jest dla Ciebie ważniejsza niż własne zdanie :?: :roll: Jak tak to może zamiast wydawac kasę na nową mobo udasz się do psychologa bo chba masz bardzo niską samoocenę :wink: :lol: A tak na poważnie to prawdopodobnie tzn. na 99.999% nie zobaczysz zadniej róznicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A naprawdę potrzebujesz tej płyty? ECS jest niestabilna? Jakieś funkcje z MSI są ci koniecznie potrzebne? Bo ja bym odczekał jeszcze jakiś czas i kupił coś nowszego otwierającego szersze możliwości, lub dokupił ram u jak sugerują koledzy. A co do różnicywydajności to moooże 2%ale wątpię. Na oko napewno nie zobaczysz różnicy. Wybór należy do Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda twojego czasu. Wymieniasz z tego samego na to samo. Zobaczysz roznice w 3dMark2001 - 10 punktow... ECS nie jest zly tak dlugo jak dlugo nie masz zamiaru robic overclocking. Wydales kase na ECS i pewnie teraz nie bedziesz w stanie wyciagnac tych samych pieniedzy od kolegi. Wydasz nastepne pare zlotych a roznice bedziesz mial zerowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem wam ze ecs to bardzo wdzieczne plyty do modowania, mozna wiele radosci uzyskac modujac te plyte, np. taka zabawka jak ecs k7s5a za chyba juz 150zl mozna z niej istnego epoxa zrobic dodajac "kilka" modow :mrgreen: (niedlugo bede tak meczyl moze duraka siostry :mrgreen: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO, zmien, zwlaszcza jezeli @

Poszukaj opini o ECS na forum, zwlaszcza userow tej qpy

Użyj opcji SZUKAJ i przekonaj się że o tym modelu nie ma złych opini :twisted:

Pozatym jakbyście czytali uważnie to wiedzieliście by że sinus ma już @ :mrgreen: więc zmiana nic nie da, lepiej dorzucić RAMu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ot: Berkut czemu ine ma @ w twoim konfigu ? Dołączona grafikaa tak wogóle to ile moge ujechać najwiecej na tym chłdzeniu co ma czyli titanie ??? bo najwięcej ile udało mi się ujechać to co w konfigu poniżej [temp. 45-53oC] , tylko pamięcie niebędą wyrabiac więcej :(

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...