Skocz do zawartości
klop123

Jakie Chłodzenie Na Bartona 2500+?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam procesor AMD Barton 2500+ z chłodzeniem boxowym (niestety)

Czy moglibyście mi polecic jakieś dobre chłodzenie, które by było cichsze i wydajniejsze (ale BOX to szajs :wink: )?

Mam w planach podkręcenie go na 3200+ (na 90% mam Mobile, ale nie jestem do końca pewien) i jaki radiator+wentylator będzie się dobrze spisywał na takim podjkręceniu (wątpię czy BOX to pociągnie)

Max 100 zł :)

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie i były ale mnie jest potrzebna szybka i konkretna odpowiedź :)

Zastanawiałem sie nad tym pentagramem bo ma dośc dobre opinie i jest tani :)

A o tym thermaltake'u niestety niesłyszałem za dużo dobrego(ale różni ludzi różnie mówią)

a jaka masz szyne 166 to masz zwyklego jak 133 to mobilka

Za bardzo to ja sie nie znam, więc czy mógłbyś powiedziec jak to sprawdzić?(szyn(k)ę znaczy się) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie i były ale mnie jest potrzebna szybka i konkretna odpowiedź :)

Zastanawiałem sie nad tym pentagramem bo ma dośc dobre opinie i jest tani :)

A o tym thermaltake'u niestety niesłyszałem za dużo dobrego(ale różni ludzi różnie mówią)

Za bardzo to ja sie nie znam, więc czy mógłbyś powiedziec jak to sprawdzić?(szyn(k)ę znaczy się) :P

1498203[/snapback]

Jeśli nie wiesz takich rzeczy to lepiej uważaj przy podkrtęcaniu i zmianie chłodzenia bo może być płacz :)

W biosie poszukaj opcji system bus albo FSB albo czegoś takiego, tam będzie podane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem jaka mam szynę (nie był to jakis wyczyn, żeby znaleść, gdzie to było napisane :)) i mam niestety166 (czyli nie-mobile) a co za tym idzie mam zablokowany mnożnik.

Nie wiecie może jak ustawić częstotliwość aby doszło do 3200? Nie chcę sam kombinować, bo (masz tu rację) przedobrzę i będzie źle :?

Mnożnik mam fabrycznie na 11x...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz się nie będę przejmował przyszłością :wink:

Tego Pentagrama Freezone QC-80 AlCu najchętniej bym wziął, ale mam wątpliwości czy aby wejdzie mi do kompa.

niestety dość blisko mam zasilanie i nie wiem czy się zmieści. Zamawiać z jakiegoś komputronika czy innego internet-sklepu nie będę do póki nie zdobęde pewności czy wejdzie. (czyt. muszę znaleść gdzieś w mieście :wink:)

AragornPL: Jakimi konkretnie ustawieniami osiągnąłeś ten stan podkręcenia? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pentagrama qvc 100cu+ od tygodnia, jestem bardzo zadowolony, moj barton 2500+ jest podkrecony jak narazie jedynie o 200 mhz (slabe pamieci, plyta glowna) ale temperatura nawet w stresie jest caly czas <40 stopni .... Dodatkowy plus, ze jak zmienisz procka to pasuje i do innych socketow .... Do tego musisz miec troche miejsca w obudowie bo to spora krowa :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi